walk on wings, tread in air: Intan update <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Intan update
2009-10-27




Mak mertua aku ada kat rumah aku skang.

Tadi, sembang-sembang ngan dia.

Aku tanya pasal Intan, sebab selalunya kalau mak datang KL, Intan mesti dia bawak sekali. Tapi kali ni tak.

Siapa yang blur-blur pasal Intan ni boleh baca sini and sini. Jangan suruh aku explain eh, kang sampai minggu depan aku tulis tak abis. Kalau diingat-ingatkan balik kes Intan ni, darah aku terus cecah 200 degree C.

Mak cakap Intan kena buatan orang, now dah macam tak betul.
Hari-hari keje dia tarik rambut sampai nak botak.
Kalau kita bercakap depan dia, memang takde efek.
Ko kena pegang tangan dia, suruh dia hadap muka kau depan-depan baru dia paham apa ko cakap. Pastu melanguk. Tak ke dah macam hilang ingatan dah tu?

Mak aku dah bawak jumpa pi jumpa orang yang paham benad-benda macam ni, memang orang tu kata ada orang hantar kat dia ni. Maybe orang tu nak suruh dia jadi hilang ingatan so that ada la alasan laki dia nak ceraikan dia.

Baru je raya hari tu aku balik kampung dia nampak ok.
Tapi sebenarnya takde la ok sangat.
Sebab we all semua notice yang dia kuat gila makan.
Badan dia memang naik berbanding ngan dulu.
Alah, takat makan. So takpela, kitorang takde la tanya lebih-lebih. Mungkin dia tengah ada selera.

Tapi yang kitorang pelik, dia tetiba jadik blur.
Aku pun blur gak. Tapi dia punya tahap blur tu macam bangang sangat. Dengan muka selenga lengkap sepakej.

Pastu asik tido manjang. Dulu dia tak macam tu lansung.

Then perangai dia macam manja mengada-ngada.
Asik nak ikut mana kitorang pergi, pastu berani mintak duit kat orang, series macam bukan diri dia.

Dah 2 tahun dia kawen ngan Abang.
Walaupun marriage dorang just atas kertas, tapi Tuhan punya kuasa, jodoh diorang cecah 2 tahun and kekal sampai skang. Takat KEKAL je la tapi takde pengisian.
And si pantek tu still lagi dengan Abang.
Abang pun dah macam lembu. Ikut je apa Ina suruh.
Actually abang tu keje KL tau, dah setahun. Tapi sikit dia tak bagitau sesaper dia dok mana, yang we all tahu dia keje kat DOME. Aku suspek si pantek tu ada sekali kat KL. Kalau tak, apesal Abang ni boleh kejap-kejap mintak mak dia yang kat kampung and adik dia yang kat JB hantar duit kat dia????

Come on la.
Kau tu lelaki. Apa takde pride ke bulu kote dah cecah lutut lagi mau mintak duit kat mak? Kat adik? Mak aku suspek Ina ni dok sekali ngan dia and pegang duit dia like ussual.
Or maybe guna duit dia. Eh, kata dok KL.
Mesti la ikut gaya KLLLLLLLL.

Padahal dulu masa Abang keje KL, time tu Ina still kat Tganu jual pepek (agaknya la. Eh mamposla). Intan keje kat bakery somewhere kat Puchong. Abang ni every week datang jenguk Intan, gi bawak makan luar. Dah nama pun bini dia kan. Masa tu Intan seronok bagitau aku 'Mokcik, Abang dah ok ngan Intan'.

'Ina camne?'

'Dok tahu. Ada kat Tganu. Takpe la, janji dia dok cerai Intan'

Macam tu punya simple jawapan dia. Gila pasrah.
Kalau aku laaaaaaa..siappppp!!

Tapi tetiba je Abang ni taknak balik kat Intan.
Tetiba je takleh pandang muka Intan lansung.
Bila risik-risik, rupanya Ina dah tak keje kat 7-11 kat Tganu lagi.
And takde orang pernah nampak dia kat Tganu dah.
So..??? Maybe la kat KL.

Sejak Ina tu ada sini, Abang terus tak jenguk Intan. Pastu kejap-kejap takde duit.
Balik raya hari tu, masa salam raya, aku rasa cam nak tempeleng je muka Abang.
Intan ni ye ye je la hulur tangan, dia leh pandang tempat lain.
Eh babi.

Kalau kau tak suka pun ngan bini kau, kau ceraikan je la.
Ada option bercerai ko taknak pakai.
Sebabbbbbbbb..kau sendiri tau takde sebab nak ceraikan dia.
Kalau kau ceraikan dia pun kau jugak yang kena balik sebab nafkah sah tak pernah bagi, batiniah tu sendiri discuss ngan hakim aku pun taknak ambik tau and yang paling utama kau nak Intan yang tuntut cerai bukan kau yang nak bercerai.

Bagi aku benda ni simple.

Intan dah bagi green lite suruh nikah ngan Ina.
Nikah je la.
Calon dah ada.
Ni takkkk. Kau simpan Intan tu kat kampung. Bila Intan keje kat KL, kejap-kejap ko suruh Intan balik. So that senang ko nak jual kote kat sini. Kimakharam.

Si pantek ni mati-mati taknak jadi bini nombor 2. Sebab nanti takleh dok lam rumah mak mertua aku. Kalau dah nama ambik hak orang tu pandai-pandai la bawak diri. Takkan ko nak bolot semua. Tak agak-agak. Aku tampa kang.

Sesaper yang lepak kat DOME, tolong perati-peratikan muka Abang (kalau ada yang perasan) pastu bagitau aku. Aku nak pi serang DOME tu.

Aku cuba taknak tuduh Ina yang hantar, tapi disebabkan kitorang tau ahli keluarga Ina ni ramai yang jadi bomoh/dukun pulak tu Ina ada history dengan a few laki orang (apesal laki orang semua ko belasah?), tak mustahil ni dia punya keje.

Kalau betul kau hot, gunakan la kehot-an kau tu. Nak main bomoh-bomoh hantar tuju-tuju....ceh low classssss.


posted by aveo757 @ 2:59 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER