walk on wings, tread in air: Abang and Intan <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Abang and Intan
2008-12-11
Masih lagi bercuti, tapi now kat Bangi.
Semalam gerak balik from Tganu at 2pm, sampai Gombak 6.40pm. Memang kejung aku dalam keta, macam nak terbang okkk kalau orang tua ni bawak. And seperti biasa, kejap-kejap aku bergaduh ngan dia sebab dia bawak macam pelesit. Tapi takleh lama-lama merajuk, dia sangat terere pujuk aku skang. Bila dia tengok aku tetiba senyap, kang kejap-kejap dia picit tangan aku, jap kang ramas tetek aku pulak, konon aku ni mudah sangat la nak menyerah kalah kalau diraba-raba. Dia bukan kira bibik aku ada kat blakang ni, dia rasa nark picit tetek aku dia picit je. Kang horny lak bibik aku tengok.

Dah la dari kul 2pm aku dalam keta, kematu bontot segala, sampai rumah, mandi-mandi, kemas sikit-sikit, then straight to HUKM. Bukan melawat orang sakit, tapi kerja!!!!

Taikkkkkk.

Appointment ko. 9.30pm sampai 11.30pm.

Kerja gila okkkkk.
Memang gila!!

Memang aku bengang gila ngan surgeon ni. Aku dah kata Jumaat ni memang aku ada kat HUKM, dia kata tak sempat, nak jumpa hari ni gak.

‘Nevermind Diana, I’ll wait. I’ll be here the whole nite’.

Ko dah tentu-tentu la kena keje, aku ni tak keje. Cuti tau tak?
Khamis pun aku cuti, Jumaat tak leh tunggu???

Nak jumpa aku sangat. Aku dah bajet, kalau dia jumpa aku malam-malam takat nak suruh aku explain benda yang simple-simple 10-20 minit, aku hempuk ko ngan mesin lab tu.

Sekali hensemmmmmmmmmmmmmmmmmm.
Wah, dan-dan aku jadi cam takpela, ni bisnes sendiri, kena usaha lebih keje siang malam.

Seriously beliau sangatla hensem, dengan tinggi 6 kaki, sangat presentable, dari Egypt, English gila best takde la macam sesetengah yang come from Egypt ngan accent tak boleh blah, kejap-kejap aku HUH?? COME AGAIN? HUH? , tak dapat Dr Muz dapat Dr ni pun jadikla. Tetiba je aku gatal bijik.

Rupanya surgeon ni kena buat masters, related dengan molecular. Mana la mamat ni tau. Kalau jahit kulit orang tu dia pakar la. So, aku la terpilih (wahhh) untuk mengajar dia.

Memula memang cuak sialll.
Apa taknya, dah la dia kata nak meet kat cafe je.
Pehal okk ko nak bawak aku pi cafe, aku ni dah la penat. Kang kalau dah lepak kat cafe, ada yang habis kol 3 pagi pulak.
Aku cakap aku takleh lama sebab aku on the way to Bangi and aku bawak laki aku sekali. Aku cakap aku nak bawak laki aku naik but takde la masuk lab sekali, En Wan tunggu kat waiting area je. Walaupun memula aku cam rtasa so unprofessional of me gi keje bawak laki, but heyyy, ini malam buta okkk, aku ada hak nak bawak laki aku sekali.

Dia replied ‘I don’t think they’ll allow you to bring your hubby in, it’s better for him to wait for you in the car’.

Ko tak cuakkkk????

Apehal lak aku leh masuk, laki aku tak boleh?

Takde de.
Aku heret En Wan ngan Redza sekali naik.
Masuk lab tengok semua lab berkunci, bertutup. Ah, sudah.
Aku gabra dah. Orang gila mana la call aku ni.
Takpe, aku mesej dia.
Tup tup dia masuk, dengan gentle nye, ‘Is this Diana?’

Tetiba je aku tak ngantuk dan sangat bersemangat nak jumpa customer.
Hehe.

Sian En Wan, tunggu aku 2 jam kat luar.
Sangat baik hati kan?
Dia sangat sayang kat aku kan?
I laf u very strongggg..:)

Ok dah, dah.
Cukup setakat itu sesi mempromote suami sendiri.

Siapa hari tu yang nak sangat tau cerita lanjutan pasal kes Abang ngan Intan?
Meh sini ada story baru.

Selasa malam, adik-beradik En Wan buat meeting pasal kes Abang ngan Intan.
Sebab Abang bagitau mak dia (kak long En Wan), dia nak serahkan surat untuk Intan datang mahkamah, nak ceraikan Intan.

So laki aku cakap ni kena panggil sorang-sorang. Takleh panggil dua-dua sekali. Kang ada yang mati kena bunuh.

Memula panggil Abang.
Aku dan-dan tu kuar dari group, gi lepak hall.
Sorry la, kalau dah masuk part Abang ni takde de aku nak dengar.
Sebab bagi aku, kalau orang tu jenis kote dah gatal, ko cakap apa pun tak lut.
And aku pun tak kuasa nak bertegang urat ngan orang bodoh. Buat sakit anak tekak ko je menjerit. Kalau orang tu bodoh degil, ko ingat kalau ko belawan cakap ngan dia ko leh menang? Takde de.

So aku biarkan diorang anak-beranak berperang kat dapur.
Elok la tu, meeting kat dapur.
Kalau ada yang tetiba naik sawan babi, pisau gunting pun banyak.
Rodok je sesaper.

Memula aku dengar (nak dengar jugak tu), biasa-biasa je. Sekali dengar suara En Wan bertempik sambil hentak meja. Ha, dah start la tu. Memang dah start, jap lagi dapat la aku dengar apa bijik butir dorang cakap sebab masing-maisng cakap menjerit-jerit.

Si Abang ni leh tanya apesal semorang takleh terima Ina? (pompuan sundal tu la).

Amboiiiiiiiiii, pandai paksa orang terima Ina, yang ko tu apesal takleh terima Intan tak nak pulak jawab. Kan aku dah kata, jantan ni bodoh. Orang kalau jenis bodoh dia memang takde alasan nak bagi kalau kita soal, balik-balik dia yang soal kita pulak. Nak menang je.

Yang aku heran tu, selama ko kawen ngan Intan dah setahun lebih ni, takde pulak ko nak cerai-berai segala. Sekarang pulak ko nak cerai. Pulak tu, dah sah-sah sejak ko kawen ko tak bagi nafkah zahir batin, toksah kata nak bagi singgit, 50 sen pun ko mintak Intan, ada hati nak kawen lain. Dah memang selama ni ko ngan Intan pun dok jauh, ko halau dia dari rumah, dah memang dok asing-asing, apa ada hal pun kalau ko nak kawen lagi satu? Dah memang Intan tu ko tak ambik kisah dari dulu pun? Lagipun Intan dah kata, kalau nak kawen, kawen je la.

Ni bukan apa, ni si Ina tu la yang cucuk. Ehhh, apa kelas jadik bini nombor 2 kan, harusla jadik first wife. Kalau jadik nombor 2 kang, takde hak nak dok lam banglo ni, susah pulak ko nak cucuk segala ipar duai pulak.

Yang aku heran, mak bapak dia jenis takde otak ke??
Padahal kitorang dah jumpa bapak dia bagitau anak pompuan dia dok menggatal kat laki orang. Tak kisah la kalau ko nak kat Abang tu, Abang pun memang suka kat kau. Tapi boleh tak ko buat cara baik??? Come on la babi, ko nak ambik laki orang kan, ambik je la. Takyah la sampai ko hasut dia ceraikan bini dia pulak. Padahal sah-sah bini dia tak duduk sekali, apa ko kisah pun kalau ko kawen ngan dia? Memang sah kote tu ko sorang je dapat.

Kak Long aku bagitau (mak Abang), Ina ni punya jahat, wahhh, nak ambik hati ni, kemain lagi hari-hari dok mesej Kak Long tanya khabar la, apa la, ucapan selamat hari raya bagai, pastu bila Kak Long reply mesej dia, dia leh forward mesej tu kat Intan konon cam tengokkk, mak metua ko pun restu aku ngan Abang okkkk.

Pukimak babi!

Abang ni kata Intan ni memahamiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Rajin tanya dah makan ke, dah minum ke, sihat ke, apa segala.
Memang la dia memahami, belum dapat kat kau.
Sok kalau dah dapat tengok dia nak ambik tau makan pakai ko ke tak?
Silap-silap spender si Ina ni pun ko yang kena basuh.
Entah-entah dia dah bagi Abang ni minum air spender kangkang.
Tu yang bongok semacam.
Sorry ye, ngan Ina ni aku takde de nak bersangka baik.
Sebab aku dah pernah jumpa pukimak haram jadah ni and dia sangat cilaka.
Patut la ko miskin daif, sebab kalau ko kaya, lagi ko tak nampak bumi.
Cara-cara miskin macam ni pun dah berlagak.

Mak dia pun satu (dah main mak bapak la pulak aku ni) asal anak hantar duit kat kampung je la, terus tak kisah apa anak nak buat, janji anak aku bagi duit belanja. Bayangkan keje seven eleven gaji RM600, tapi boleh hantar kat kampung RM200, boleh sewa rumah, tak masak okkk, hari-hari makan luar. Ko cakap sket kat aku, bleh hidup ke sebulan ngan duit RM400, ngan sewa rumah (ohh, dia bukan sewa bilik okkk, senang nak beromen ngan Abang), api air nak kena bayar, henfon, makan luar hari-hari.

Mak metua aku cakap apa tak boleh nya, duit gaji Abang semua dia pegang.
Bodoh kan Abang ni?

Ehhh, sayang okkkkkkkkkkkkk.
Memahami lagiiiii.

Asal kan orang tu kejap-kejap Abe, Abe ni, Abe tu..dah kira memahami.
Konon manja la panggil gitu.
Aku lempang dua-dua kang.

Next, panggil Intan pulak.
Masa ni adik-beradik En Wan panggil aku join sekali.
Intan memang dah takde rupa orang, memang macam nak gila pun ada gak aku tengok.
Ye la, dah la sejak kawen dia telan je apa Abang ngan Intan buat depan mata. Depan mata okkkkk.
Abang halau dia, dia cari keje kat Puchong, sewa rumah, gi keje turun naik bas, keje sampai malam buat OT sebab nak bagi duit kat laki. Laki mengangkang je kat rumah main kote. Meh sini tunjuk sket kote ko biar aku pijak.

Bayangkan, Abang mintak duit kat Intan nak beli prepaid sebab nak call Ina, punnnn dia belikan. Abang nak rokok pun dia belikan. Apa jenis laki macam ni weh?? Kalau rokok pun mintak duit bini, baik ko gantung diri je la. Hidup pun just untuk beromen buat apa.

Memang susah gak kitorang nak tenangkan hati Intan.
Dia ni memang datang dari keluarga huru-hara, so bila dapat keluarga metua yang baik, dia sanggup telan apa Abang buat kat dia sebab dia sayangkan family baru ni. Cuma perangai dia memang macam budak-budak sikit la, maunya tak, kawen umur 20 tahun. Mak tak pernah ajar buat segala kerje rumah, masak, let alone nak jaga laki. Elok je kawen, lom seminggu pun Abang ni dah beromen ngan Ina. Ina ni of cos la ‘memahami’, dia dah penah berkawen, ada anak, dah bercerai sah pun. So dia tau la camana nak mainkan peranan, tackle hati laki. Laki orang pandai la ko tackle, tapi ko bercerai jugak. Takde pandai jaga laki sendiri pun. Tapi aku tak rasa dia bercerai, but diceraikan. Tengok perangai cam sundal kelas kasta paria pun aku tau apesal laki dia ceraikan dia. Alasan laki ceraikan sebab dia dapat tau sebenarnya dia bini nombor dua. So???? Yang skang ko gatal kelentit tu bukan dengan laki orang??

Ohh, pandai.
Nak laki orang tapi taknak jadi bini nombor dua.
Nark jadi bini nombor satu.
En Wan sound direct depan-depan kakak-kakak dia, kalau Abang kawen dengan Ina, silakan, Tapi ko jangan bawak Ina masuk rumah ni.

Mak metua aku pun sound rumah ni rumah pusaka. Bukan jatuh kat kak long, so kalau tak jatuh kak long, pi bagitau Ina, memang takde harapan nak jatuh pulak kat Abang sok. Toksah berangan rumah ni sok dapat kat ko.

Bukan la nak riak dengan apa yang ada.
Sikit pun tak. Selama ni keluarga En Wan tak pernah persoal siapa pun yang nak jadik ahli keluarga ni.
Tapi kalau spesis pompuan macam ni, bagitau aku ada ke sesiapa yang boleh terima?

Aku cakap kat Intan, takyah la nak rebut kalau setakat laki loser macam ni. Please la, bagi kat aku free pun aku tak pandang. Buat apa berlaki kalau laki macam setan?
Sekarang ni Intan tak nampak laki lain, hidup dia memang kat kampong, kenal-kenal Abang terus kawen. So dia takde exposure. Bukan nak suruh dia menggatal dengan orang lain, kita pun tau skang ni dia masih bini orang. But please la, bagi la peluang kat diri sendiri. Sayang diri sendiri dulu. Dah Abang nak sangat bercerai kan, ha, ko bagi je, hambik.

Aku harap Intan tak buat benda-benda bodoh. Aku paham sangat dengan orang macam ni. Jenis yang family huru-hara, laki pun babi, so she got nuthing to lose kalau dia nak nekad buat apa-apa benda yang bodoh pun. Kitorang pujuk dia stay keje kat Puchong, at least bila jauh dari Abang and Ina (aku panggil dia babi boleh tak?) takde la hidup dia tertekan sangat, slowly insyallah dia boleh lupa.

Dia nak cerai kan? Bolehhhhhhhhhhhhh.
Tapi aku nak ajar Intan tuntut segala yang boleh dituntut biar ni Abang muflis.
Jahat kan aku?
Memang aku jahat, hahah.
Ada aku kisah?

Anyone boleh tolong bagi tunjuk ajar, apa yang boleh Intan ni tuntut from Abang?
Bukan nak tengok darah daging sendiri susah, tapi aku nark tengok Ina ni boleh tak jaga Abang kalau dia susah sok.

Which I don’t think so.
posted by aveo757 @ 12:57 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER