walk on wings, tread in air: Do face masks really work? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>





SEARCH

CONTACT ME

Diana Ishak @ Green Apple
aveo757@yahoo.com
See my complete profile

TRAFFIC
Visitor Counter
TESTIMONI GREENAARD


Do face masks really work?
2019-08-23


Semalam aku dah start release trial pack mask GreenAard.
Ada yang tanya sampai bila boleh dapat free mask tu.

Free mask tu kita bagi free dari 22 Ogos sampai 16 Sep.
Tapi kuantiti 100pcs each saja.
Kalau habis awal, maknanya habislah.
Aku tak replenish sebab itu cuma trial pack.
Eventually actually product akan release juga, maybe awal October.

Ini sebenarnya another transition untuk aku bertukar dari mask Clinique yang aku dah pakai selama 10 tahun.
Sebelum ni mask Clinique yang aku guna adalah combination of mask + scrub.
Almost 3 years aku try untuk dapatkan the same formula yang Clinique guna so that aku can produce my own, tapi tak dapat hasil yang sama.
Fibre yang Clinique mask guna sangatlah mahal, tak berbaloi rasanya untuk GreenAard as a local brand gunakan that technology sebab harganya akan jadi sangat mahal.
Kalau mahal sangat, better beli yang branded terus, sah-sah berjenama, kan.

Hujung tahun lepas aku nak beli new stock, rupanya Clinique dah discontinued mask yang aku suka tu dan diganti dengan charcoal mask.
Charcoal is good, tapi takde wow factor di situ untuk buatkan aku must stay dengan Clinique.
Kalau sabit nak pakai charcoal, baik aku rembat mask brand lain yang lebih economical.
Atas dasar itu, aku dengan kawan aku plan untuk come out with mask.

We come out with 2 kind of mask.

1. Bio-cellulose sheet mask yang di-infused dengan serum
2. Bird's Nest mask

Salah satu darinya adalah my own formula.
Aku tak nak bagitau which is which, korang kena try dulu.

Ada beza antara bio-cellulose sheet mask dengan sheet biasa.
Bio-cellulose ni guna natural resources, hasil tindak balas bacteria and plant cellulose.
Dia tak sama macam sheet yang biasa.
Bio-cellulose lebih lembut macam jelly-like and dia prevent evaporation.

Bab serum yang di-infused dalam mask tu adalah bonus.
Untuk mask GreenAard ni, aku tak fokus sangat kat serum because serum is all the same, tujuannya untuk help mosturise your skin.
Tak ada yang 'wow' sangat because bukan mask GreenAard saja yang ada serum, dah banyak mask ber-serum di pasaran be it local atau luar negara.
Aku letakkan serum to follow the trend.
Yang buatkan mask GreenAard berbeza adalah bahan yang aku gunakan dalam bio-cellulose mask tu.

Selalunya bila sebut mask, orang akan tanya "Mask memang ada fungsi ke untuk kulit kita?"

Sekarang dah ada macam-macam mask.
Ada mask esktrak buah, ada mud, ada clay, ada creme, now ada serum.
Ada yang jugak yang melebih-lebih mask campuran lumpur gunung berapi lah, extrak buah kiwi dari Fiji lah, ya ampunnn over gila!
Jadi kalau ada yang ragu-ragu dengan fungsi mask, aku tak salahkan dorang.

Kulit kita memang boleh absorb bahan-bahan dalam mask TETAPI to an extent.
It all depends on what kinds of ingredients yang diguna dalam mask tu.
Jangan ingat kalau mask tu ada hirisan betik atau smoothie blend maka ia akan bagi impak luar biasa pada pada kulit.
Nan hado.
Itu semua fun factor je.
Yang bagi effect pada kulit hanyalah active ingredient, bukannya hirisan betik tu.

Kulit manusia tak boleh serap semua benda.
Kulit boleh absorbs mask ingredients dalam small portion of active ingredients sahaja.
Bottom line-nya kita kena realistic dengan apa yang kita expect dan kita mesti tahu apa yang kulit kita perlukan.

Kalau dalam mask tu ada bahan-bahan macam vitamin C, glycolic, retinol atau hyaluronic - hat ni ok sebab semua tu adalah active ingredients yang boleh diserap oleh kulit.
Masalahnya, susah nak jumpa mask yang ada semua elemen ni.
Dalam GreenArd mask, aku letakkan 3 iaitu vitamin C, hyaluronic and glycolic.

Glycolic untuk buang excess kulit mati and cell renewal.
Hyaluronic untuk ransang kolagen secara semulajadi.
Vitamin C ni biasalah untuk protect skin from premature aging.

I tell you, tak banyak mask yang ada 4 bahan tu serentak.
Selalunya bahan-bahan tu diletakkan dalam skin care, itupun di-spread among mosturiser, serum, toner and night cream.
Dalam mask aku, aku letakkan 3 bahan sekaligus.
Takleh letak semua sebab too much active ingredients pun bukannya kulit boleh serap semua.

Bila pilih mask, most likely, bukan semua benda is necessary.
Selalu kalau pi Guardian atau Watson, mask-mask kat situ semuanya nampak appealing.
Maunya tak dah kalau dia tulis besar-besar "Lumpur Laut Mati", "Timun New Zealand", "Carbonated Bubbles", etc.

Bukan nak kata itu semua temberang.
It might carry necessary nutrients yang kulit kita perlukan however kita ni yang kadang-kadang rambang mata dengan gimmick marketing akhirnya terpilih mask yang kulit kita tak perlukan.

Mask should be simple.
Terlampau banyak mask kat luar sana yang sell a lot of formulas that don't necessarily work.

Contohnya fruity-fruity mask.

Siap ada serdak-serdak buah bagai padahal serdak tu tak provide any additional benefit pun selain untuk suka-suka je.
Tapi kalau fruity mask tu ada vitamin C, maknanya the vitamin C tu yang akan bagi effect kat kulit.
Yang serdak tu takde function pun, lebih kepada tujuan marketing je.
Tapi tu lah kan, kebanyakkan orang tak tahu tentang ni, that's why dorang always terbeli mask yang fungsinya sama macam mask-mask yang simple but dek kerana tergoda dengan fun factor maka dorang spend banyak duit kat mask tanpa mengetahui fungsi sebenar.

Mask tak perlu too technical dan too much formula sebab mask bukan long lasting effect macam skin care.
Mask ni tujuannya untuk soothing, untuk hydrating, untuk buang sel mati je.

Ada orang kata "Mask tak penting sangat sebab tujuannya cuma untuk hydrating and calming je".

Sebab itu aku cakap mask adalah simple, tak technical macam skin care lain.
Mask tak sepatutnya guna heavy formula macam krim muka.
Bila formulanya simple, most of the essence gets absorbed into the skin.
Disebabkan formulanya simple maka potensi nak dapat skin irritation sangat rendah sebab tak banyak chemical rencam dalam tu.

That's why jangan terpesona sangat dengan mask yang katanya ada macam-macam ingredients.
Mask should be simple saja.

Macam GreenAard Mask, aku punya target is to hydrate, to sooth and plump up the skin.
That's why aku letakkan 3 ingredients utama dalam tu.
So kalau korang looking for mask yang tujuannya untuk hydrate, sooth and bagi muka nampak segah and fresh, try ours - GreenAard Sheet Mask.

Siapa yang dapat Bio-Cellulose Mask, jangan lap excess serum lepas korang tanggalkan mask.
Tak payah basuh muka.
Lebihan serum tu sapu-sapukan pada leher.

Kedua-dua mask ada glycolic acid untuk buang sel mati and generate skin renewal.
Kalau orang yang tak faham, dia akan pakai mask ni dengan kerap sebab nak kulit cepat berganti katanya.
DON'T! Sebab glycolic acid ni agak strong untuk daily use.
Jangan pakai too often tapi pakailah secara konsisten.
Seminggu 2-3 kali is fine.
Tapi kalau sesiapa ada acne problem, please limit pada seminggu sekali sahaja, ok?

Dari 22 Ogos sampai 16 Sep, mask ni aku bagi secara PERCUMA.
Tapi dalam bentuk trial pack, bukan actual product.
Tengok list bawah ni then WHATSAPP SINI.





posted by Diana Ishak @ 10:09 AM  
Newer›  ‹Older

ADVERTISING



FOLLOW ME



MY BRAND




LABELS



MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
TEMPLATE by


BLOGGER