walk on wings, tread in air: 3 isu and 3rd anniversary <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




CONTACT ME

aveo757@yahoo.com

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


TESTIMONI GREENAARD


3 isu and 3rd anniversary
2018-09-21

Ada 3 isu nak highlite kat sini. Kalau ada sesape rasa dia pun macam nak tanya soalan yang sama, sila baca explanation di bawah :



1. GC Plus and breastfeeding 

Ni soalan dari customer to admin GreenAard yang kemudiannya di-forward oleh admin kepada aku untuk aku jawabkan.
Dah explain sikit kat situ, tapi aku nak explain panjang lebar kat sini.

It's quite common kalau cepat lapar dan cepat haus bila breastfeeding sebab breastfeeding guna banyak tenaga.
Menetek memang bukan satu kerja keras tapi penghasilan susu tu yang banyak guna kalori.
That's why this customer rasa extra lapar bila breastfeeding at the same time ambil GC Plus.
Itu adalah bukti bahawa GC Plus also burn calorie, bukan sekadar bagi lawas berak semata-mata.

Proses-proses protein yang dipecahkan kepada asid amino.
Lemak yang dipecahkan kepada asid lemak.
Karbohidrat yang dipecahkan kepada glukosa.
Akibat semua proses pemecahan ni, mesej dihantar ke otak bahawa badan perlukan tambahan kalori (food).
That's why kita berasa cepat lapar walaupun tak buat apa-apa kerja berat.

Tapi, jangan keliru dengan rasa lapar.
Kerana badan kita bagi signal yang sama bila dia nakkan sesuatu.
Belum tentu rasa lapar tu sebab betul-betul lapar, boleh jadi badan nak air.
Cuba minum 2 gelas air dulu.
Then tunggu kejap see if rasa lapar tu masih ada.
Ada kemungkinan lepas minum air 2 gelas, lapar pun hilang.
Tapi kalau masih rasa lapar, itu maknanya memang kena makan lagi.

Ok, bab 'kena makan lagi' ni tricky sikit.

Bila lapar, jangan sebarang-sebarang makanan kau sapu.
Ramai orang buat silap.
Asal lapar je, makan.
Asal lapar, makan.
Makan pulak sambar je apa yang ada.

Salah.

Badan kita bagi signal yang sama kalau dia nakkan sesuatu.
Sometimes, badan bagi signal lapar kerana dia mahukan makanan tertentu kerana kekurangan zat tertentu.

Pernah tak lepas makan burger, kita rasa macam tak kenyang lalu kita makan jajan.
Dah habis jajan, masih tak puas, kita pun ambik aiskrim.
Pernah?

Perut kita sebenarnya bukan lapar sangat, cuma zat yang diperlukan oleh badan je tak cukup.
Kita hanya perlu makan makanan yang badan perlukan untuk stop-kan rasa lapar ni.

The issue is kita sendiri tak tau apa zat yang kurang dalam badan.
That's why penting makan makanan seimbang supaya zat-zat yang badan perlukan complete.

Diet bukan bermaksud berlapar.
Diet bermaksud kawal pengambilan makanan.

Kita boleh mati kalau tak makan.
Tapi kita takkan mati kalau tak makan fast food.
Maksudnya, instead of makan fast food, makanlah nasi.
Instead of minum teh tarik, minumlah teh o tanpa gula.

Those yang breastfeeding, badan memang senang nak bagi signal 'lapar'.
Ini kerana badan sebenarnya bekerja sepanjang masa untuk mencukupkan susu.
Badan kita burn roughly 500 kalori sehari hanya untuk produce susu.
Itu baru buat susu, belum kira lagi kalori yang burn bila buat aktiviti lain.
Jadi tak hairanlah kalau mak-mak yang menyusu cepat slim badannya.

Kalau breastfeeding mothers ambil GC Plus, badan akan burn kalori lebih banyak.
Kerana GC Plus berfungsi untuk tambah jisim otot.
Semakin bertambah jisim otot, semakin banyak calorie akan dibakar naturally each day on its own.

Secara mudah faham, GC Plus bergerak 2 cara :

1. mula-mula dia tambahkan jisim otot. Pertambahan otot menggunakan banyak kalori.
2. bila otot bertambah, lemak akan dibakar dengan lebih banyak.

Kalau korang breastfeeding + GC Plus, ada 2 sumber bakar kalori.
Kalau breastfeeding + GC Plus + senaman, ada 3 sumber bakar kalori kat sini.

Jadi, those yang ada simpanan lemak yang banyak, makanlah sikit je semasa menyusu supaya badan cepat slim.
Tapi kalau jenis aktif (sempat  bersenam bagai), perlu makan lebih banyak to keep up with the caloric demands.

Rasa panjang dah ni aku explain, kalau perlukan explanation lebih, boleh ke www.greenaard.com and klik LIVE CHAT.



2. Keputihan masih ada lepas makan Herba Rahsia Rimba.

Ramai yang bagi feedback lepas ambil Herba Rahsia Rimba keputihan berkurang dan dah tak berbau and gatal-gatal lagi.
Tapi kebanyakkannya expect keputihan hilang terus.

Jangan keliru.
Faraj kita memang akan hasilkan discharge.
Faraj memang keluarkan lendir untuk tujuan melembabkan faraj at the same time to prevent and fight infections.
Jangan panik kalau discharge masih ada.
Dan jangan tambah panik kalau discharge berubah warna.
Ini perkara biasa untuk warna, tekstur, dan jumlah discharge berubah-ubah pada waktu-waktu tertentu dalam sebulan kerana kita ada kitaran haid.
As long as tak banyak, tak gatal dan tak berbau - that's ok.

Kalau discharge tu tak berketul, tak tebal, tak berwarna selain putih/jernih, maknanya itu normal discharge.
Kita tak boleh expect faraj kering terus dari lendir. Tak boleh.
Paling-paling pun mesti ada secotet keluar.


3. Herba Rahsia Rimba boleh kuruskan badan tak?

BOLEH, tapi bukan secara directly.

Caranya gini :

Bila kita makan, gula darah jadi meningkat.

Bila gula darah meningkat, insulin pun datang.

Insulin berfunsi kawal gula darah dengan cara simpan ke 3 tempat berlainan :

- hantar small amount gula ke hati.
- hantar big amount gula ke otot untuk diguna sebagai tenaga.
- hantar sikit (atau maybe takde lansung) ke tempat simpanan lemak.

Tapi, bila paras estrogen tak menentu, insulin akan jadi haywire.
Patutnya dia hantar sikit gula ke lemak, tapi dia hantar banyak gula ke sini.
Patutnya dia hantar banyak gula ke otot, tapi dia hantar sikit (atau maybe takde lansung) gula ke otot.

Bila gula dihantar sikit ke otot, maknanya aliran darah akan tinggi dengan gula.
Akhirnya gula-gula yang tak digunakan ni akan ditukar menjadi lemak.
Lemak pun bertambah, bertambah dan bertambah.

So apa kaitannya dengan Herba Rahsia Rimba?

Herba Rahsia Rimba fungsinya membantu stabilkan hormon estrogen.
Bila paras estrogen dalam level yang sihat, insulin akan berfungsi dengan baik.
Secara tak lansung, membantu mengelakkan berat badan dari betambah.

Faham tak agak-agak?

Kalau nak penjelasan lebih, tekan LIVE CHAT ok?

Aku ada kat Langkawi dari semalam, tapi insyallah boleh respond to live chat.




Aku tak dapat nak attach gamba dengan betul bila update pakai henfon.
Ni je paling senonoh dapat upload tak tau apesal.
Nanti esok aku balik aku up gamba lain.
Anyways, 25 September depan ulangtahun ke-3 GreenAard.
Ada sikit free gift untuk pengguna GreenAard.
Syaratnya kena beli samada di email, FB atau whatsapp dan minimum RM130 serta tak boleh pilih warna mug.
Tapi aku buka peluang untuk sesiapa yang nak beli today, korang boleh pilih warna mug.
Harga promosi boleh mintak pada admin, KLIK SINI.


posted by aveo757 @ 9:05 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER