walk on wings, tread in air: Ephyra : Testimoni : Eczema <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Ephyra : Testimoni : Eczema
2014-03-13

Great!!!
Baru je beberapa hari lepas ada orang email tanya samada Ephyra boleh membantu masalah eczema dia or not. Dari segi saintifiknya, YES BOLEH. Sebab Ephyra ni skin food. Tapi cepat atau lambat kesan tu bergantung jugak kepada faktor-faktor lain - cara badan bertindakbalas, how severe masalah kulit, tahap alergi, diet, and other environmental factors.

Aku taknak explain secara saintifik sangat.
Tapi apa yang aku boleh bagitau, walaupun badan kita ni ada "self-healing agent" untuk kulit, pembentukkan "self-healing agent" ni banyak dipengaruhi oleh diet kita. Self-healing agent ni namanya collagen. Apa yang kau makan, apa yang kau kurang makan, tu semua akan bagi effect pada pembentukkan collagen. Eczema ni sebenarnya kita boleh kawal dari diet seharian je. Sebab tu ada orang yang bila kita tanya, apa rahsia kulit cantik? Dia cakap makan buah tomato. Ada yang kata makan banyak buah. Ada yang kata banyak minum susu soya. Bla bla bla bla...Tu semua makanan-makanan yang membantu pembentukkan collagen. Walaupun kulit ni boleh dirawat hanya dengan diet seharian, tapi berapa banyak pulak buah tomato yang kau kena telan nak hasilkan collagen tu kan. Atas sebab tu la it's sometimes useful to have an extra boost.

Tapi sebelum ambik apa-apa supplement, kena identify dulu apa yang menyebabkan penyakit kulit tu. Sebab tu aku cakap kesan Ephyra ni pada pesakit eczema pelbagai bergantung pada tindakbalas badan. Ada orang ingat eczema dia disebabkan oleh kurang vitamin C, maka dia belasah la buah oren sampai 40 bijik sehari. Tapi in some cases, eczema boleh jugak disebabkan oleh kekurangan fatty acid, bukan kekurangan vitamin C. Jadi, ko kena identify apa punca eczema tu. Tapi kalau rasa malas nak identify, aku suggest ambik Ephyra AND ambik supplement fatty acid sekali. Apa-apa supplement yang ko ambik other than Ephyra, pastikan ada gap at least 1 hour. Tak kisah nak ambik jamu mak dara ke, olive oil ke, apple cider ke, silakan. Tapi jangan ambik serentak dengan Ephyra. Biar ada gap satu jam.



Pemenang Testimoni Ephyra yang terbaru.
Sila respond to our email untuk redeem hadiah ya.


Ni adalah testimoni pengguna Ephyra yang ada masalah kulit yang agak teruk.
Dia cuma concentrate dengan ambik Ephyra. Alhamdulillah, after 20 days, baru nampak perubahan sikit demi sikit. Rayyan dulu macam ni la, ada bijik-bijik berlendir kat kulit. Lepas aku bagi minum Ephyra, alhamdulillah hilang, parut pun takde dah now.

Selain dari tu, korang yang ada eczema ni kena consider untuk cut out some food yang ada possibility untuk trigger eczema. Selalunya food like susu, cheese, kacang. Tapi tak bermakna makanan ni semua menyebabkan eczema cuma secara saintifiknya, ia boleh trigger eczema. Jadi, try stop kejap makan benda-benda ni (kalau korang ada makan) for a couple of weeks. Tengok kot ada perbezaaan. At the same time continue Ephyra macam biasa. Sebab kadang-kadang bukannya makanan tu yang menyebabkan eczema, tapi dia "kacau" proses nak pulih tu.

Lagi satu, kalau siapa perasan, antara ingredients dalam Ephyra adelah marigold extracts.
Marigold ni dari zaman-berzaman memang orang dah guna untuk treat eczema secara traditional.
Kebanyakkan cream untuk treat diaper rashes pun ada marigold extract. Tapi dorang tak panggil marigold. Dorang panggil Calendula Cream. Boleh la kalau korang nak consider cream ni. Ephyra tu untuk pulih dalaman, pastu ko sapu Calendula Cream ni untuk pulih luaran pulak. Kita usaha dua-dua kekdah.



Ni barulah namanya misteri yang bersifat kewanitaan.
Flyer aku yang aku buat hari tu misteri yang mencurigakan. Sebab pakai gamba Freddy Kruger kan.
Ok, sesape nak order Ephyra, silakan isi form kat bawah.
Lagi sekali nak bagitau, powerbank habis. Aku bagi gift lain kalau beli 2 kotak.

Sesiapa yang hari tu dapat misteri gift yang boleh dipakai di badan, kalau rajin silakan snap gamba pakai gift tu and email aku ya. Tak semua orang dapat hadiah yang sama sebenarnya. Ada yang dapat *****, ada yang dapat ******.

Misterilah sangatttttt. Sampai taknak tulis nama hadiah. Puiii.



Name:
Email Address:
I would to buy (free postage) Ephyra for Peninsular, 1 box (30 sachets) + shaker + gift, RM197
Ephyra for Sabah/Sarawak, 1 box (30 sachets) + shaker + gift, RM207
Best Buy Deal for Peninsular, 2 box (60 sachets) + gift, RM390
Best Buy Deal for Sabah/Sarawak, 2 box (60 sachets) + gift, RM410
Quantity
Delivery address
Contact number
Remarks


posted by aveo757 @ 12:14 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER