walk on wings, tread in air: Ephyra : Testimoni : Kuku........and Pengaripapan <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Ephyra : Testimoni : Kuku........and Pengaripapan
2013-06-13

Rupanya aku telah berjaya mempengaruhi some of you here untuk ke Mr Food.
En Wan kata customer Superdry dia pun siap tanya kat mana Mr Food.
Mr Food ni bukak waktu lunch tapi tak salah aku kalau for lunch dia ada lunch set dia. Tak sure kalau steak-steak ni dia buat jugak ke tak. Tapi malam konfem ada!

Semalam aku pegi lagi dengan En Wan.
Kalau nak bertenet berdua secara aman memang kitorang pi sini je.
Takleh bawak Rayyan masuk sini. Berterbangan pisau garpu kang. Tak pun dia yang aku terbangkan.



En Wan punya..macam biasa.



Aku pun tetap setia dengan mutton cross the road.
Tapi kali ni aku ambik Lamb Loin.
Tapi bila sampai macam Lamb Cutlet pulak.
Malas nak tanya, aku blasah je la janji kambing.


Sehati sejiwa.
Alah, apa sangat la takat minum air yang sama.
Alangkan spender lagikan kongsi, ini pula...aishhh.
Small the pieces! *petik jari*



Macam dah hampir terlupa pulak aku hutang entry cara-cara nak buat kulit karipap.
Memang aku plan nak buat entry bergamba supaya korang nampak jelas cara-cara nak buat.
Tapi bila aku buat macam alahaii senang sangat. So tak jadi la nak snap gamba sangat.
Tapi ada la gamba sikit-sikit ni aku dapat snap.
Tak sempat dowh, mana nak gentel karipap, mana nak snap lagi.

Ok yang ni sardin cap ayam.
Aku beli tin besar.
Satu tin ni cukup untuk sekilo tepung gandum.
Aku pakai acuan karipap. Acuan tu kemetot je, so tak pakai banyak inti sangat.

Sardin ni takyah la aku ajar kan. Semorang tau buat sardin kot.



Mak mertua aku ajar, petua kalau nak kulit karipap garing dan tak liat bila dimakan adelah SEMUA BENDA KENA MENDIDIH.

Butter kena mendidih.
Air kena mendidih.
Sardin je takyah mendidih pun takpe.

Ramuan :

1kg tepung gandum
3 sudu besar butter
3 sudu kecik minyak masak.
1 sudu kecik garam
3 cawan air mendidih




Kekdah :

1. Tepung sekilo biar standby, masukkan garam siap-siap.
2. Panaskan butter sampai mendidih.
3. The moment mendidih je, angkat pan and tuang dalam tepung sikit demi sikit.
4. Masa tuang tu jugak gaul-gaul tepung.
5. Pastu tuang air mendidih sikit demi sikit.
6. Uli sampai jadi doh.

Done.

Aku janji bagi resepi buat kulit je kan?
So yang the rest pandai-pandai korang la.

Mak aku cakap kalau kita makan karipap and karipap tu liat, maknanya orang tu pakai air sejuk.

Aku memang hantu karipap. Aku rasa hantu makcik karipap nampak aku pun gostan. Tak sanggup dia nak celen kekaripapan aku. Oleh sebab aku suka karipap jadi aku harus tau buat karipap.
Aku memang suka blaja masak benda yang aku suka makan je.
Yang aku tak suka makan boleh jalannnnnnnn.



Yang ni takde sangkut-paut dengan karipap.
Yang ni tetstimoni Ephyra.
Oleh pengguna baru....dan now telah jadi return customer :)
Akak ni baru start guna Ephyra awal May (tengok tarikh email).
Ini email pertama dia, and cadangnya nak bagi anak minum. Tapi ujung-ujung dia pun minum sekali and satisfied dengan perubahan pada diri dia. Dah masuk kotak kedua dah pun.


Baca sendiri testimoni atas.
Siap ada gamba kuku lagi.

Ephyra ni benda yang masuk dalam badan.
Tindakbalas juga bergantung pada badan kita.
Sama macam ubat yang kita makan.
Sama macam krim-krim muka kat market.
Semua tu diproduce dan ditest dulu pada haiwan atau manusia.
Sometimes kalau kita tengok mana-mana iklan kosmetik mesti dia akan letak footnote "Produk berdasarkan kajian ke atas 200 orang wanita*.
Maksud kat sini adelah produk tu telah ditest oleh sekelompok manusia dan KEBANYAKKANNYA bagi respond yang positif.

So, jangan rasa kalut kalau baca testimoni orang ni rambut dia banyak tumbuh, tapi kita dah makan sebulan tak tumbuh-tumbuh pun.
Baca testimoni orang tu dia bertenaga tapi kita mengantuk gila babs.
Baca testimoni orang sana muka dia glow tapi jerawat kita belum hilang-hilang.

To some, ia mengambil masa.
To the rest, ia bagi kesan dalam masa yang singkat.
Kesan juga adelah pelbagai.
Jadi jangan risau.
Tapi kalau ada apa-apa yang muskil, boleh tanya aku anytime.




Ephyra Best Buy Deal : Click here and fill up the form
Mak Aji's Cookies : Click here
posted by aveo757 @ 10:39 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER