walk on wings, tread in air: Ephyra : Testimoni : ......and Mr Food <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Ephyra : Testimoni : ......and Mr Food
2013-05-15

Ramai betul yang email aku semalam pasal entri Saiko tu.
Ramai new readers rupanya blog aku ni. Semua nak tau apa ending nya pada ex aku tu.
Tak ye adik-adik, akak kau ni bukan cerita tak abis. Tapi akak kau ni dah berbuih mulut cerita pasal ni. Kalau yang baca blog aku dari awal maybe tau kot the story.
So kalau nak baca, boleh klik sini je la. Aku takleh start balik ingat pasal ni nanti aku yang jadik saiko pastu :

One
Two
Three
Four

Semalam En Wan akhirnya melayan jugak permintaan aku untuk mengambing kat Mr Food. Sejak makan kat Victoria Station tu hari, aku asik mengungkit-ungkit lamb kat sana tak sedap. Memang series tak sedap. Kalau tak puas makan memang hari-hari aku dok nyanyi-nyanyi kat telinga En Wan nak kambing...nak kambing...nak kambing.

So far aku rasa aku prefer Mr Food la kot. Aku ni pulak payah sikit nak tykar-tukar citarasa. Kalau aku dah rasa satu tempat tu best, memang aku akan hala ke situ je la untuk makan. Dulu aku suka makan nasik ayam kat satu kedai kat USJ, lupa apa ntah nama kedai tu sebab lama sangat tak pegi. Asal pi sana memang nasik ayam je la aku order. Kalau nak makan benda lain kena bawak aku pegi kedai lain, otherwise memang aku takkan ubah menu aku. Lepas tu kedai tu dah jadi tak sedap nasik ayam dia, maybe tukang masak bertukar kot. Pastu aku dah tak jumpa mana port nasik ayam yang betul-betul sedap. Takat makan sekali dua tu boleh la. Ni baru-baru ni Ibal kata Nasik Ayam Tat kat Bangi super sedap. So pasni ni mari kita try Nasik Ayam Tat. *lain nau bunyik kedai nasik ayam ni*



Mr Food ni kedai biasa je kat Putra Heights.
Tai aku suka steak kat sini.
Mr Food ni dia jual raw meat sekali and semuanya imported. So kalau kau dah makan-makan tu aga-agak berkenan boleh je mintak dorang suggestkan part mana yang best untuk kau bawak balik.





Kat depan dia ada display daging-daging yang dorang jual. Ada patty segala.
Masa aku mula-mula try Mr Food, aku tak tau nak makan apa.
Yang aku tau aku nak makan kambing, so dorang la suggest apa yang best, kenapa dia best, bahagian mana yang daging lembut, etc. Now, asal pegi je memang pilihan aku Lamb Cutlet.



Yang makan kat sini memang orang Putra Heights je la kot.
Putra Heights ni kan macam tercampak sikit dari masyarakat luar, so tak ramai yang tau kewujudan Mr Food. Tapi bagus jugak, tenang sikit aku nak makan tak ramai orang.




Menu book.
Harga pun standard je. Takde harga kategori cekik darah.



Ehem..ehem...
Aku punya :)
Sebab cutlet ni sikit jadi tak payah offer kat En Wan.
Masa makan tu buat muka macam tak sedap supaya dia tak mintak.



 Tapi dia punya kita kena tanya "Ok tak steak dia? ...Sikit..."
Kalau lapar, elok ambik sirloin steak dia sebab besarrrrrrrrrrrrrrrrrr.




Nasik lemak Perak


Steak tu semalam. Yang ni pagi ni.
Pagi tadi aku ada keje kat UKM and UPM.
Keluar rumah pagi-pagi sebab nak pekena Nasik Lemak Perak kat NUIN, Bangi.
Aku ni kira regular customer kat sana sebab aku try Nuin ni dari zaman menu dia 'takde-apa-sangat-nak-di-order' sampailah ke 'macam-macam-adaaaaaa'.

Dulu kat Nuin ni makanan paling best pun Nasik Lemak, Mihun Goreng dengan satu lagi menu apa ntah tapi ada nama IPOH kat menu tu. Itu je la pilihan yang meransang syahwat sikit. Yang lain takde apa sangat. Tapi sebab kat Bangi tu pun takde sangat tempat yang menepati tekak aku pagi-pagi, so ak hadap jugakla si Nuin ni. Slowly dia makin lama makin maju. Now ni manjang je penuh. Lambat sikit menapak la kau park kereta. Kat Nuin ni dia promote makanan Perak. Tapi ada jugak la sosej with omelette kalau rasa nak feeling-feeling Jennifer Aniston.




Dah baca dah tu?

Agak-agak paham tak aku nak bagitau apa?

Hehhe.

Tetiap minggu aku share testimoni Ephyra so patutnya aku up-kan entry Ephyra semalam.
Tapi Isnin kelmarin HQ dah bagitau aku supaya hold dulu entry sebab takut sales menderu masuk. Puncanya they are running out of stock.

Memang dari Khamis lepas lagi HQ dah alert aku berapa carton agak-agak aku nak ambik this week sebab stok dah nak habis. Aku takde la membayangkan keadaan tu sangat kritikal so Jumaat lepas just sambar a few cartons je. Lepas buat delivery Sabtu and Isnin, stok aku ada lagi 17 kotak. Aku macam okeh la cukuplah ni kot. Selasa la baru aku ambik new stock.

Bila Isnin dia warned aku jangan naikkan entry Ephyra, aku cam hmmm ok la takpe. Stok aku ada lagi ni. Boleh la naikkan testimoni pengguna dulu. Eksyen kan. Taknak dengar cakap orang.
Hah sekaliiiii, esoknya terus lichennn. Padan muka aku.
So sesiapa yang belum terima apa-apa tracking number dari aku maknanya aku hanya boleh pos Ephyra next week bila stok dah sampai. Sorry ya, ni bukan stok aku sorang yang out tapi HQ sendiri kehabisan stok.



Satisfied customer
Suwit budak ni, ada bunga rose lagik kat tepi.
This lady dapat FREE 1 kotak Ephyra. Jimat kau dikkkk.
Sape yang nak dapat free sekotak, boleh hantarkan testimoni bergamba pada aku.
Tapi mesti ada history of purchase dengan aku.
Gamba tu tak kisah nak bergamba macam budak ni ke, atau nak tunjuk perubahan muka ke, apa ke. Takde hal.
Oh btw, yang mintak Payment Voucher untuk join contest Ephyra Hari Ibu, ada berita baik. Disebabkan now ni out of stok, so contest Hari Ibu Ephyra diextend sampai 31 May 2013.
Yang dah dapat Payment Voucher dari aku, please emailkan all details to direct to HQ ya, bukan email pada aku. Yang belum dapat lagi, aku akan emailkan secepat mungkin.

Terimalah laguku untukmu..






Ephyra Best Buy Deal : Click here and fill up the form
Contest Hari Ibu Ephyra : Click here
Mak Aji's Cookies : Click here
posted by aveo757 @ 7:52 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER