walk on wings, tread in air: Ephyra : Testimoni : Hari tu aku tunjuk gamba je kan, ni kali aku up video pulak <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Ephyra : Testimoni : Hari tu aku tunjuk gamba je kan, ni kali aku up video pulak
2013-05-29



Another testimoni dari pengguna Ephyra.
Pada yang pernah tanya aku if Ephyra boleh membantu melebatkan rambut, so here's the testimoni berkenaan masalah hair loss dari pengguna Ephyra sendiri.
Tapi, perlu diingat.
Walaupun collagen stimulates hair growth, pertumbuhan rambut tu akan tetap slow sekiranya kulit rambut ada excessive of oil. Jadi, pastikan rambut dishampoo setiap hari. Ini akan membantu rambut tumbuh dengan lebih cepat.

Aku sendiri ada masalah hair loss sejak bersalinkan Rayyan.
Takdelah sampai sengenggam.
Kalau bangun dari tido pun takdela sampai bersepah rambut atas bantal. Cuma kalau mandi and sikat rambut tu aku nampak rambut yang gugur tu lebih banyak dari sebelum bersalin Rayyan. Mula-mula ingatkan biasa je, so aku pun buat tak reti. Tapi lama-lama kan aku ikat rambut, aku boleh rasa rambut aku dah tak se-cekak. Dulu aku ikat rambut kena pakai 2 getah rambut sebab rambut aku tebal. Now just pakai satu getah je. Untuk orang lain yang dah biasa pakai 1 getah je maybe rasa cam takde apa. Tapi aku sejak dulu lagi pakai 2, so bila tetiba boleh pakai 1 je aku cam risau la jugak kan.
Bila dah lama-lama consume Ephyra baru aku perasan banyak rambut baru tumbuh.
Mula-mula aku ingat rambut gatal sebab macam tegak-tegak je. Pastu bibik aku cakap tu bukan rambut gatal, tu rambut baru. Dulu masa time-time gatal bijik pi Yun Nam Hair Care, aku sempat la tengok minah tu scan kulit rambut aku. Memang boleh nampak satu rambut dengan satu rambut lain tu jarak-jarak je. Now aku rasa macam area yang dia scan tu dah banyak rambut tumbuh.

Masa nak ambik Ephyra tu pun aku cam takut-takut je, sebab aku ni ada resdung.
Kalau makan kerang tu mak aiiii. Memang nikmat dunia la. Nak lagi tengah malam time nak tido. Pehhhh, genyeh hidung sampai nak tertanggal. Siap korek-korek telinga and garu-garu tekak sebab terlampau nikmat! Bila Ephyra kata dia dari marine based, aku macam hmmm....

Tapi tak gatal lansung pun.
Sebab Ephyra ni bukannya dari marine collagen sotong ke, udang ke but collagen ikan laut dalam terhidrolisis (collagen terhidrolisis tu collagen yang terdiri dari pecahan asid amino yang kecik-kecik and senang diserap ke dalam bloodstream). Ikan bukan sebarang ikan ya. Ko ingat pakai ikan bilis ke apa. Ephyra pakai spesis 'white fish' yang ada dalam perairan laut dalam France yang bebas dari pencemaran laut. Kolagen terhidrolisis currently no known side affects sebab boleh mendap di buah pinggang, jadi jangan risau however doctor referral is recommended. Sebab tu untuk yang pregnant tanya aku if boleh consume Ephyra ke tak, aku mintak korang tanya gynae dulu. By right ia tak merbahaya tapi memandangkan badan orang mengandung ni sistem badan kadang-kadang jadi tunggang-langgang sebab pertukaran hormon, sometimes benda tak bahaya pun jadi bahaya.

Kandungan collagen dalam Ephyra just nice mengikut kuantiti yang diperlukan oleh badan manusia. Too much collagen boleh menyebabkan buah pinggang rosak ya. Walaupun dalam bentuk collagen terhidrolisis tapi kalau kau ambik banyak-banyak buah pinggang kau pasti menjerit. Kang hilangkan nak cantik terus jadi penyakit. Sebab tu sila ikut apa yang disuggest pada kotak. Kalau dia kata sehari makan 2 kali, maka jangan pandai-pandai ambik sehari 12 kali. Besar harapan lagi 12 bulan buah pinggang kau tertanggal.

Kalau sesaper perasan kat kotak Ephyra ada tulis ingredients dia antarnya Astaxanthin.
Perasan tak kalau ko masak udang, nanti udang tu jadi kaler merah-merah.
Yang merah-merah tu la astaxanthin. Astaxanthin ni glemer lama dah. Ramai orang dok ambik astaxanthin sebab effect anti-aging dia 6000 kali ganda dari vitamin C. Tapi tu la kan, orang asik concern just anti-aging je. Semua takut tua. Hahaha. Padahal astaxanthin boleh offer lebih dari tu.
Wah pandai gelakkan orang macamkan kau tak takut tua.

Astaxanthin ni paling banyak kat salmon.
Orang Jepun pulak paling suka makan salmon. Anad memang satu dunia tau penyakit cardiovascular (heart disease) paling rendah sekali kat Jepun sebab dorang dok hadap salmon almost hari-hari.
So korang boleh agak tak apa Ephyra boleh contribute to your health selain dari mencantikkan kulit?
Heheh...pikir...pikir...

Sebab tu aku pernah kata dulu kalau sabit nak carik collagen je, ko boleh ambik je la apa-apa collagen yang ada kat market. But selling point Ephyra bukan hanya terletak pada collagen semata-mata but more that that.
Those yang tanya if pesakit buah pinggang boleh ambik Ephyra ke tak, the answer is YES.
Because kita ada astaxanthin yang boleh retards glucose toxicity and kidney damage.
Kalau nak tau lebih lanjut maybe boleh rajin-rajin gugel pasal astaxanthin.

Oh yes, ada tanya aku berapa kandungan collagen Ephyra.
Ok yang ni kadang-kadang aku cam pelik sikit bila ada yang cakap kandungan collagen sehingga 500,000mg, 700,000mg. Aku macam huh??? Collagen content sampai 400,000???
Apeke gila nak mampos ambik banyak macam tu?
Sebenarnya yang 500,000mg, 800,000 tu bukan collagen content atau gluta ya anak-anak.
Tu namanya NET WEIGHT.
Kalau collagen sampai ratus ribu aku tak tau la camne punya bengkak muka sorang-sorang jadik. Silap-silap jadi dengan badan-badan kau sekali jadi boyak.
Sebenarnya ramai yang tak tau, it's not about how banyak kandungan collagen, tapi how small is the protein (collagen). As long as collagen tu bersize less than 5kDa (Dalton), itu adalah bagus sebab lagi senang diserap. Macam Ephyra, 3kDa.

Kita kalau nak beli sesuatu barang tu, harus ada inisiatif untuk memahami apa yang diadvertise pada sesuatu produk. Bukan terima buta-buta je. Bukan tak boleh beli. Boleh. Cuma jangan sampai kita sendiri sebenarnya tak tau apa yang kita beli, tak tau apa yang kita dok spend tu. Pastikan sijil KKM dan Halal ada. Company pengeluar, website company, address semua kalau boleh biar ada terpampang pada produk supaya apa-apa hal jadi kendian hari kita tau mana nak tuju, bukan fokus setakat kat FB and online semata. Lagi satu, sesuatu produk tu jatuh dalam kategori BAGUS bila dia ada dijual juga kat farmasi. Bukan maksudnya produk yang tak dijual kat farmasi tu belum betul-betul bagus. No. Produk yang tak masuk farmasi pun bagus juga. Cuma, farmasi ni leceh tau prosedur dia. Bukan sebarangan produk boleh masuk ke farmasi. So bila produk tu da juga dijual kat farmasi, it's a bonus. Farmasi pun iktiraf produk kau sebagai produk yang selamat and sihat. Macam Ephyra, memang ada dijual kat farmasi. Not all, tapi ada. Nak tau kat farmasi mana boleh gugel website dia.


Boleh check sendiri report ini.


Oh by the way, CONTEST HARI IBU Ephyra tutup 31 May 2013 ini (Jemahat).
So kepada sesiapa yang nak join the contest sila email aku untuk dapatkan Payment Voucher sebagai bukti pembelian sebab korang kena hantar bukti pembelian dari agen kepada pihak Ephyra.
Emailkan semua tu pada them ya, bukan pada aku.

Ingat tak gamba bawah ni?



Ok now dengarkan video testimoni dari Puan Sya sendiri





Ephyra Best Buy Deal : Click here and fill up the form
Contest Hari Ibu Ephyra : Click here
Mak Aji's Cookies : Click here
posted by aveo757 @ 6:27 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER