walk on wings, tread in air: Jamu Mak Dara Gold <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Jamu Mak Dara Gold
2011-12-15

Ha kauuuu, mencanak-canak email masuk pagi ni dok tanya pasal Jamu Mak Dara.

Relaksssss.
Relakssssssssss.

Meh aku story the mory dulu.

Cerita dia gini.
Sape ingat lagi dulu aku asik membebel pasal period aku tak teratur?
Dulu period aku teratur sangat, kalau lari pun takat sehari dua je.
Lepas 2-3 bulan bersalin period aku tunggang-langgang.
Asal 2 minggu je dia datang. Asal 2 minggu je dia datang.
Pulak tu datang melambak-lambak, sampai 13-14 hari. Tu pun hari ke-10 still membuak-buak lagi keluar.

Aku ni 3-4 kali jugak la pi jumpa gynae, buat ciPAP smear segala, korek sana, korek sini, telan macam-macam ubat. Sebulan lepas makan ubat tu period aku ok balik tapi pastu huru-hara balik semula. Dokter kata aku stress dengan keje. Aku pun iye kan ajela. Janji test aku takde trace of fibroid ke, apa ke. Tapi tension la jugak kan. Kejap-kejap aku period, kejap-kejap aku period. Manjang je la aku ni tak solat.
Gila serabut kepala kejap.
Tapi tak seserabut kepala laki aku la. Tension je member dengan aku time tu.

Selalunya sebelum or after period kita akan keluar keputihan sikit-sikit kan?
Tapi time period aku huru-hara tu, keputihan aku melambak-lambak keluar.
Sampai tembus pantyliner okkkkk.
Aku dah cuak dah apa citer dah ni kejap-kejap kena salin pantyliner.

Satu hari tu aku gi Plaza Masalam pasal BB aku bengong buat hal, so aku nak gi repair. Sementara tunggu orang tu bega-bega kan BB aku, aku merayap jap kat sana. Masuk kiosk jamu.
Aku tanya akak tu ada tak jamu untuk keputihan. Sebab jamu Limmina Plus yang aku beli dulu takde efek lansung. Akak tu suggest aku ambik Jamu Mak Dara. Dia kata, dia hari-hari jual Jamu Mak Dara tu at least 5 botol sehari. Maknanya ramai dah yang guna jamu tu.

Padahal kan, set bersalin aku Ibu Halimah, Mak Dara ni punya produk gak.
Dalam set bersalin Ibu Halimah ni ada Jamu Mak Dara ni jugak dia bagi 2 botol.
1 botol untuk makan sebulan, so 2 botol untuk 2 bulan waktu berpantang.

Pastu baru aku terfikir, ha'ah.
Masa time 2-3 bulan berpantang dulu aku makan Jamu Mak Dara ni takde pun masalah period bersepah ke, gatal pepek ke, apa ke.
Elok je habis pantang, aku stop semua sekali.
Kepala aku dok imaginekan Jamu Mak Dara ni hanya untuk time berpantang.



So, aku beli la sebotol. RM49/botol.
Alhamdulillah, now dah 2 botol sentengah aku telan.
Nampak tu, dah tinggal beberapa bijik je lagi nak selesai botol yang ke-3.

Kesan keputihan settle dalam masa 3-4 hari je.
Period aku kembali normal.
Badan jadi lebih ringan sebab kejap-kejap kau sendawa. Tapi macam badak la sendawa dia.

Dan yang palingggggggggggggggggggggg ditunggu-tunggu adelah, berat badan berkurangan.
Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii jangan expect la berat kau akan turun kalau body weight kau dah memang ideal.
Sebab dia cuma akan bakar LEMAK BERLEBIHAN dan mengekalkan berat badan yang IDEAL.

Kawan aku chinese, makan jugak jamu ni sebab aku yang saiko dia suruh makan.
Mengamuk-ngamuk dia cakap badan dia tetap gemuk.
Padahal baru 46kg. Tu pun lepas beranak 3 kali.
Sebab masa dia anak dara, berat dia 38kg.
Nak je aku lempang berlapis-lapis.

Soooo, untuk yang berat badan dah ideal (BMI / BAI normal range), boleh jugak makan Jamu Mak Dara ni sebab dia bukan saje untuk kuruskan badan, tapi penjagaan dalaman. Jangan nanti kata aku menipu lak berat korang tak turun-turun. Dah kalau berat korang range yang average, apajadahnya nak kurus lagi kan. Kang excited nak kurus kurus kurus, ujung-ujung badan kau kering. Tetek pun hilang.

And jamu ni bukan bersifat segera ye. Bukan minggu ni ko telan, minggu depan kau dah turun 5 kg. Kena makan konsisten, and tak payah la nak mentekedah macam jin sangat. Ada orang mentang-mentang makan jamu, mentang-mentang pakai korset, terus melantak macam takde besok. Korang akan jamu ni, and teruskan makan nasik macam biasa.

Yang aku notice jugak sejak 3 bulan akan Jamu Mak Dara ni, aku lebih bertenaga.
Tapi janganlah expect kau bertenaga all the time. Robot pun kena tukar batery derrrr.

Aku tak sure anak dara boleh makan ni ke tak, sebab aku kategori mak dara.
posted by aveo757 @ 9:21 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER