walk on wings, tread in air: Mungkinkah? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Mungkinkah?
2010-07-14



Sebarang rayuan untuk mendapatkan url blog tungau adelah tidak dilayan. Memang dari dulu aku hanya bercerita and letak gamba dia je suruh korang teka tapi nak bagitau jawapan memang takde la. Let my frens yang mana-mana tau cerita sebenar tu bagi komen and korang nilaikanlah sendiri cerita tu betul ke tak.

Kepada yang gigih nak bagitau url tungau tu, nasihat aku 'Jangan menyibuk boleh? Sebab aku pun rasa kau tak tau cerita hujung pangkal. So paddle in with your business'.

Semalam time dinner nagn Pak Aji berdua kat dapur, tetiba je Pak Aji buat statement 'Rumah kau ni insyallah, takde apa-apa'.

Tetiba je nak buat ayat penyata macam tu tengah aku sedap-sedap menala nasik tomato.
Terus aku nak kencing pun bukak pintu semalam.

Apesal tetiba Pak Aji cakap macam tu???

Dah la Mak Aji menambah, 'Papa dah pagar dah rumah kau ni, dia start dari senja semalam, dari pokok buluh kau'.

Oh! Taik lahhhhh.
Buat aku semakin gabra nak kencing walaupun bukak pintu.
Teman boleh, Pa?

Panggggggggggggggg!!
Kena lempang Mak Aji sedas.

3-4 hari lepas, adik aku, Ima mengadu sakit badan, tulang-tulang, urat-urat sampai tak boleh nak bergerak lansung. Nangis-nangis dia call Mak Aji bagitau dia sakit. Aku dah suruh Mak Aji lari ke JB kejap, jaga adik aku pulak. Tapi Mak Aji kalau boleh nak suruh Ima datang sini, semua berkumpul rumah aku, senang dia nak jaga sekaligus. Sedih pulak bila Mak Aji cakap 'Takpe, biar Mama jaga semua, tanggungjawab mama ni nak jaga anak-anak'.

Syahdu okk dengar mak cakap macam tu.
Padahal anak masing-masing dah 30-an.

Semalam Ima call bagitau dia batuk berdarah pulak.
Lagi la semua gabra.
Ibal siap nak mintak cuti sebab nak jaga aku kat sini (kau nak jaga aku??? ye sangattttttt) sementara Mak Aji and Pak Aji gi JB.

Tadi pagi Ima call bagitau, dokter cakap takde apa-apa.
Tapiiiii, Utsaz yang dia jumpa cakap ada gangguan sikit kat badan dia, Ustaz tu sepit jari dia, dia rasa sakit gila babi. Lepas minum air jampi kot, alhamdulillah ok sikit.

Tetiba aku teringat mimpi hantu yang aku selalu mimpi masa aku bleeding.
Mungkin betul orang cakap pompaun time mengandung ni la banyak benda nak berkenalan. Tapi masa time mengandung 1st baby dulu kitorang dua ok je. Takde pulak masalah and mimpi-mimpi merepek macam ni.

Mungkinkah hantu yang masuk mimpi aku tu adelah hantu yang tensen akibat En Wan halau dia dengan secara kurang ajaqqqqq 'PERGIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!'???

Mungkin kah?



posted by aveo757 @ 10:47 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER