walk on wings, tread in air: 11/2009 <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\07532934260\46blogName\75walk+on+wings,+tread+in+air\46publishMode\75PUBLISH_MODE_HOSTED\46navbarType\75BLUE\46layoutType\75CLASSIC\46searchRoot\75http://www.dianaishak.com/search\46blogLocale\75en\46v\0752\46homepageUrl\75http://www.dianaishak.com/\46vt\758062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

walk on wings, tread in air

HIGHLIGHTS

EPHYRA, TIMELESS BEAUTY


To purchase, kindly contact : aveo757@yahoo.com


TESTIMONI EPHYRA

FOOD

CLICK HERE

BEAUTY AND HEALTHCARE

CLICK HERE

FASHION
 

OOHMYBAGS
OTHERS

OOMORI
Ben 10 comes to town
November 30, 2009

Takmo cerita pasal raya sebab Hari Raya Haji tahun ni sangat best. Kang adik aku yang tengah tunggu hari tu terpisat-pisat baca, dah satu hal lak kempunan kang tak dapat rasa rendang daging + limpa + paru and kuah lodeh and sambal goreng and ketupat yang semuanya Mak Aji and the geng yang buat. Eh, terbagitau pulak.

Hajat hati tu besar la jugak, pagi Khamis nak balik Bangi nak masak rendang segala. Plan awalnya, nak angkut bibik ngan Redza balik Bangi pagi tu, masak2 semua, pastu tengahari aku plan jumpa customer jap kat Bangi then balik Subang ambik En Wan pulak sebab dia tak boleh cuti Khamis tu.

Sekaliiiii, kontraktor rumah datang pulak. Entah apa lagi En Wan suruh godehkan rumah ni, dari kul 8.30am santak ke kul 3pm.

Aku call Mak Aji tanya kot-kot la dia lom masak apa-apa lagi, aku nak gerak skang tolong dia.

'Tak yah masak'

Tu dia orang tua-tua kalau sentap.

Tapi aku tau dia dah masak sebenarnya. Saje la tau perli aku.
Tak sesuai ok nak sentap-sentap petang raya.
Kang aku balik Tganu kanggggg.

Tapi raya sangat-sangat best. Nak pulak sebab selama ni aku memang raya haji kat Tganu. So this year balik Bangi sebab jalan nak balik Tganu banjir. Hehehe. Tercapai impian aku nak makan ketupat ngan rendang paru, (yang Mak Aji buat, aku buat tak sedap). Fuhhh, makan rendang memang tak tolak, nikmatnya bagaikan klimaks empat kali.
Malangnya takde gamba.
Tak payah la kot, macam la rumah aku sorang je ada ketupat kan.





Semalam, kitorang surprisekan Redza ngan POWER OF THE OMNITRIX - BEN 10 show kat KLCC. Lepas baca kat The Star pasal Ben 10 datang, En Wan terus book tiket, Itupun dah nak habis. Dapat la tempat duduk tengah-tengah. Mentang-mentang la omputih punya show, cekik darah sampai RM90.

Kalau yang blakang-blakang tu aku tak tau la dia nampak ke tak si Ben 10 kat depan. Aku yang dok tengah ni pun nampak halus je Ben 10. Tapi nasib baik alien dia besar and tinggi tapi jalan macam bapuk. Kira ok la overall, kalau dok depan-depan pun bukan aku paham cerita dia. Tu pun seb baik Redza tukang ceritakan sinopsis.



Memula sampai haruslah kena paw dulu ngan Redza.
Merchandise Ben 10 kalau dah masuk KLCC haruslah berganda harga dia.
Seb baik anak aku sorang.
Kalau sepuluh, mau seribu je abis kat mainan semalam.
Tapi kalau seploh anak, awal-awal lagi aku takkan book tiket ni. Tengok la ko VCD pirate Ben 10 aku belikan kat pasar malam. Berapa nak, cakap. Seploh? 



Memang jangan harapla nak suruh Redza pandang kamera kalau dah dapat mainan.



Beng Teng.



Berkat mencekik rendang sampai ke malam.
Hasilnya, semalam aku timbang adelah 47.6kg. Pakai lak baju kembang, adelah seperti 67.7kg dikejauhan.


En Wan ngan aku sama-sama ngantuk sebenarnya ni. Budak-budak punya pasal, layan je la. Tapi memang aku terlelap pun.





The show.
Alien yang tinggi ni jalan macam bapuk okkk.


Kipas Ben 10 yang sangat power sebab ada kuar cahaya kesaktian 'It's Hero Time' yang dalam masa sejam dah tinggal sebilah je kipas dia. So, siapa lagi sakti? Ben 10 ke anak aku? Jawab.


Mainan kedua yang dirembat masa second half of the show.

posted by green apple @ 1:19 PM  
Newer›  ‹Older
Soalan default
November 26, 2009



Soalan untuk :

1. Korang yang masih single : 'Eh, takkan sorang lagi. Bila nak kawen?'

2. Korang yang dah bercouple : 'Bila nak makan nasik minyak?'

3. Korang yang dah kawen : 'Bila nak berisi?'

4. Korang yang dah ada anak : 'Takkan sorang je, bila nak tambah?'

Peramah kan orang kita?
Aku rasa ini memang soalan default orang Melayu kalau nak mukadimah cerita.

Tu la yang aku malas nak bersembang ngan makcik-makcik (especially). Apa ingat aku suka sangat ke nak menjawab dengan berlapik-lapik sambil tunduk tersipu malu 'Takde rezeki lagi, makcik'. Apetah lagi kalau kena join kopek-kopek bawang time kenduri. Memang konfem lagi sahih, ni la soklan yang dorang tanya dulu. Nak pulak kalau buat kenduri kat kampung Mak Aji.

'Anak sapo ko nih?'

'Anak Dahlia'

'Ohhhhh, anak dak Dahlia. Yang kawen tak sompek-sompek nak ngabihkan blaja tu ko?'

'Ye, saya la tu makcik'.

'Bapo anak ko dah?'

'Sorang baru. Jimat'

'Ko jangannn. Anak dak Kambing (orang kampung mak aji memang terer gelar-gelarkan orang) tu ompek dah. Bosar sok sonang!'

Dan aku pun terpisat-pisat pikir nak tukar topik apa.

Kalau ikut hati memang aku jawab 'Entah lah makcik, beromennya hari-hari tapi tak lekat-lekat jugak. Tersumbekkk kot'.

Macam dah takde soklan lain.

Meh aku pulak tanya soklan, 'Dah lama makcik kawen ye? Apa suami makcik tak teringin ke nak kawen lagi satu?'.


p/s : Tolong hentikan soklan bila nak tambah anak lagi.















posted by green apple @ 12:06 AM  
Newer›  ‹Older
Janganlah mengingatkan aku dengan segala kepuakaan itu
November 25, 2009



Apa mimpi ntah, tetiba je semalam Mak Aji tanya aku 'Apa la khabarnya si **** ?' (ex-bf aku)

Apehalllllllllllll????!!

Aku ni dah sikittt lagi nak lupa nama tu, saje je dia ingat-ingatkan balik.

'Entah. Pegi la mati'.
Ringkas tetapi padat.

'Tak baik kau. Kesian jugak kat dia. Mama ingat lagi dulu Kak Ina dia ada call mama bagitau dia taknak kau kawan ngan ****. Dia kata "Makcik tak kenal **** tu siapa". Agaknya dia pun tau adik dia tu 'sakit'".

Maybe.

Tapi aku malas nak jawab.
Sebab kalau aku dah start bukak balik cerita ni, konfem aku ngan mak aku dok sebelah-sebelah je kat wad, kena heart attack.

Tapiiiii, memandangkan semalam aku tengah ada mood nak emo-emo, so aku layankan aje la Mak Aji tu. Sayang sangatttt la ngan 'anak angkat' dia yang saiko tu.
Anak ko separuh mati kena belasah ko tak ingat keeeee.

Tapi malas nak layan panjang-panjang.

Elok je aku nak masuk keta, dia tanya 'Eh, ko tengok tak cerita melayu semalam, Zamarul Hisyham tu macam muka **** kan?'

Ni yang aku menyirap limau ni.

Boleh tak jangan kaitkan pelakon pujaan aku ngan mana-mana bekas kekasih?
Asal aku minat mana-mana pelakon lelaki kan mesti dia nak kaitkan ngan laki-laki puaka yang pernah ada kaitan ngan aku (macam la banyak sangat). Aku cakap aku minat Wazata Zain kanggggg.

Bang, nama i pun Diana tau. Cuma I gelap sikitttttt je dari Diana you. Sikitttt je, tak banyak.



Tapiii memang Zamarul ni sekali pandang macam ex-bf aku pun. Cuma ko jangan pandang banyak kali. Sekali je cukup.

Betul tak NuIN?



posted by green apple @ 9:57 AM  
Newer›  ‹Older
Hit!!!
November 23, 2009



Lagi 7 hari genap setahun aku keje dengan kompeni ni (eh, poyo. series tak kelaka)

Tapi macam tak percaya aku yang full of blur dan kegabraan berganda boleh kekal dengan jalan hidup aku pilih skang ni - keje sendiri. Walaupun ada ketikanya bangun tido terasa nak ambik MC.

Tetiba terfikir, dah lama rupanya aku tak mintak MC kat klinik.
(memang la kat klinik takkan kat kedai ginseng Ah Kaw pulak).

Mesti dokter tu pun terfikir mana peginya budak yang kalau mintak MC memang takde alasan lain melainkan period pain.
(Ni je la alasan yang masuk akal. Kalau sakit perut nanti dia check perut. Kalau period pain tergamakkah dia nak check pepek aku? Melainkan kalau yang jadi dokter tu En Wan)

Jumaat lepas aku buat account checking (aku buat akaun??????)
Kena get ready sebelum secretary company nak buat AGM.


Alhamdulillah.
Hit jugak target aku untuk first year.
Macam tak percaya!!

Kalau difikir-fikirkan balik, memang aku tak kuat nak teruskan business aku ni. Apetah lagi nak mengadap customer-customer yang some of them macam bijak sangat tapi sebenarnya bodoh. Walaupun mathematically, aku lagi bodoh sebab takde pHD cam dorang, tapi dorang lagi bodoh sebab dah ada pHD pun kadang-kadang bangang lagi.
So, siapa lagi nampak bodoh terlajak kalau buat silap? Aku ke dorang?
Diorangggggggg.

Tu takpela jugak. Dapat customer yang jenis tak bijak tapi berlagak bagus lagi cam gampang je kau rasa. Rasa nak ambik aje penunu bunsen tu jotos kat bijik mata diorang.

But mungkin kehidupan masa silam yang selalu dipandang rendah buatkan aku ada semangat nak terus stay dengan jalan apa yang aku pilih skarang. Lain rasanya semangat nak berjaya dalam hidup dengan semangat nak buktikan sesuatu kat orang yang penah pandang rendah kat kau. Tak percaya cuba.

Kelemahan aku yang susah nak lupakan apa orang buat kat aku adelah sebenarnya kekuatan aku bila tiba time-time sukar macam ni.

Ambik kau ayat BM aku...

Dulu, masa kat kompeni lama, aku penah hadapi situasi macam sial bila aku dah sampai depan pintu bilik customer tu, dia taknak jumpa aku! Padahal aku dah buat appointment. Masa aku ketuk-ketuk pintu bilik dia tu, dia tak jawab pun. Alih-alih secretary dia kata customer tu cakap taknak diganggu. Wadepak taknak diganggu. Aku dah cakap aku nak datang. Dah la aku gerak dari rumah kul 6.30 pagi tak breakfast lagi ni. Ahh, tak kira. Aku ketuk pintu jugak.

Aku : Dr, I drove all away from KL. Just give me 5 minits!

Dia : Ok. 5 minits.

The 5 minits later became 1 hour.
And the 1 hour later after 3 months, became RM3.5M.

Aku menangis macam nak rak kat toilet bila receive Purchase Order tu.
Rasa syukur sangat akhirnya penat lelah driving jauh-jauh and buat presentation slide sampai pagi-pagi buta akhirnya berbayar. Walaupun aku tau harapan aku tipis. Tu belum lagi kenangan bos baling powerpoints printouts kat muka aku.

'Is this what you call presentation slides? I called this, rubbish!'

Kelepekkkkkk.
Melekat kertas atas muka aku.

Lancauuu.

Dia tahan aku kat opis malam tu sampai kul 10.30mlm suruh aku present depan dia. Dah la aku tak makan dari pagi. Memang sikittt lagi aku nak muntah atas keyboard.

Now, (cerita mengalahkan Bill Gates yang kaya-raya) bila aku duduk-duduk minum soyabean sambil layan cerita Nur Kasih (tengok Nur Kasih dah akuuuu) terfikir ada baiknya aku kena maki ngan bos and kena pandang rendah ngan customer.

Sometimes, manusia ni kalau nak bagi dia blaja and sedar kesilapan adelah dengan cara-cara penuh kecilakaan macam tu. Nak lagi orang blur macam aku, mesti nak kena ketuk sekali baru terjaga. Elok jugak rasanya bila berdepan ngan situasi macam ni (tapi sesekali je dah la). Biar rasa tabah and cekal sket. Tapi masuk lam keta nangis hempas-hempas nak benti keje.

Aku rasa memang aku ni ditakdirkan untuk berubah disebabkan caci-maki orang.
Memang terima kasih banyak-banyak la pada those yang suka pandang rendah kat aku.
Bukan perli, ni ikhlas.
Agaknya memang aku dah tertulis cara aku blaja adelah dari orang-orang macam ni.

Ok, saya harus teruskan bekerja. Tapi nak mandi dulu.




posted by green apple @ 3:56 PM  
Newer›  ‹Older
aku pun nak buat entry pasal 2012
November 21, 2009



Malam semalam layan 2012 kat JJ Bukit Tinggi.

Cerita dia sangat best.
Baru la ingat mati sikit kalau tengok cerita macam ni.

Tau pulak takuttt.

Balik dari movie, solat isyak terus buat solat taubat. Series aku ngeri.

Eh, tapi kan aku macam pernah dapat forward email long before cerita ni dibuat, about this ahli astrology entah apa nama dia yang memang menjangkakan something big and bad will happen to the world in year 2012.

Memang la tak boleh percaya sangat benda-benda tilikan ni.
Tapiiiiiiii kalau ko jenis yang banyak dosa konfem la gelupur kan.
Memang aku la yang sedang kegelupuran ni.

Tetiba terasa nak potong gaji lebih sket masuk tabung haji.

posted by green apple @ 8:18 PM  
Newer›  ‹Older
Adekah aku bermimpi???
November 20, 2009





Aku anggap je la memang Dr Sheikh Muszaphar yang hantar komen ni.

Terima kasih ye bang.

I love you...so strong.

posted by green apple @ 12:18 AM  
Newer›  ‹Older
Ada benda yang korang perlu tau tentang aku sebelum korang add aku kat FB
November 19, 2009



1. Tak boleh meneran.

Aku tak reti nak meneran. Sumpah tak reti. Mengemut aku tau. Wakakaka.
Sumpah! Apekah itu meneran? Bagaimana hendak meneran?
Jangan tanya macamana aku berak. Aku tak macam korang okk, nak berak pun kena minum nescafe dulu, lepak baca sokabar atas jamban pastu teran-teran sikit. Lambatttttttttt.
Kalau takde rasa nak berak, jangan dipaksa-paksa. Selagi takde rasa nak berak tu, aku akan continue buat keje macam biasa. Agak-agak taik tu dah kat hujung-hujung bontot baru aku carik toilet. Bukak seluar, duduk, selesaiiiii.
Sebab tu aku heran apesal orang panggil jamban = bilik termenung?
Aku ni toksah kata nak termenung lam toilet, nak bukak spender pun kadang-kadang tak sempat.


2. Dah boleh sendawa

Dulu aku ada masalah tak boleh sendawa. Jangankan nak kuarkan bunyik 'bedeghakkkkkkk’, nak kuarkan bunyi 'ergh’ sejemput pun setahun 3 kali. Tapi sejak 3-4 bulan lepas, aku dah boleh sendawa. Sehari ada la lam 50 kali. Maybe badan aku berangin kot skang. Tapi takde la bunyi cam badak nak beranak, dia bunyik-bunyik manja gitu. Setakat ah uhh ahh uhh oh yeahhhh come on. Eh.


3. Dah tak kentut malam.

Sejak aku boleh sendawa ni, aku dah tak kentut masa tido. Dulu, kejap-kejap aku kentut. Tapi yang pelik tu, aku kentut time nak tido je. Tu yang aku muskil tu. Apesal siang tak kentut, tapi malam macam perang nuclear. Sampai aku penah terfikir ada orang jeles ke aku kawen ngan En Wan (macam la laki ko tu gojes sangat orang nark jeles) so dia hantar pelesit kentut. Asal nak tido malam je mesti kentut. Tido siang takde pulak. Cipet betul. Ni mesti modus operandi si penjeles tu, dia taknak kasik aku beromen ngan En Wan, biar En Wan hilang selera ngan aku. Tapi silap la kau kan. En Wan adelah lelaki yang menerima aku seadanya. Apelah sangat kentut seorang isteri yang solehah. Bukan masalah besar baginya. Apetah lagi kalau aku dah kangkang.


4. Pakai shaver lelaki

Aku tak suka pakai shaver perempuan. Macam keayuan yang tak berbelah bagi rasanya kalau aku guna bendalah tu. So, aku bedal En Wan punya. Rasa gagah perkosa je bila shave ketiak guna shaver lelaki. Tetiba rasa nak angkat dumbell pastu.


5. So you think you can dance?

Hanya di bilik air saje. Aku memang suka menari tapi tak reti. Nark suruh aku masuk dancing class, mati hidup balik aku tak pergi. Tapi sebenarnya aku suka sangat menari. Asal mandi kat rumah, mesti lama. Sebab aku menari sekali lam bilik air. Dance Fame? Hip hop? Zapin? Siap dok bersimpuh atas lantai shower. Skang tengah blaja buat moon walk. Efek buih sabun adelah membantu. Buat moon walk sambil pakai shower cap and gardening glove.

Kalau MJ nampak, dia boleh meninggal 4 kali.


6. Fuck dalam kereta.

Kalau nak dengar aku sebut FUCK lain tempat takde. Memang dalam keta aje. Rasa cam gila ganas hip hop y’allll bila sebut fuck fuck tengah driving.

Situasi :

Kereta belakang honk honk aku tak tentu pasal = what the fuckkk???
Kereta bodoh yang overtake sikit lagi nak langgar keta aku = fuck youuuu!!

Keta yang bakar-bakar aku ajak race = what is your fucking problem???? (sambil tunjuk middle finger side mirror, tak sedar tengah pakai baju kurung)

Kena tahan ngan abang polis = I’m fucked!!
Nampak bangla hensem melintas jalan = Fuck me baby. Oh yes!

Adehh. Sori la kepala aku weng sket hari ni.

Jika rasa aku layak menjadi kawan anda, maka boleh meneruskan aktiviti menge-add aku dalam FB list. Sekian.

posted by green apple @ 12:31 AM  
Newer›  ‹Older
Krim pemutih yang mampu memutihkan kononnnn. Fundek.
November 18, 2009



Masalah Pertama :

Aku dah sampai tahap bengang nak meninggal dah ni.

Apesal laptop aku suka hang ikut sedap anak tekak dia?
Yang aku notice, kalau time aku tengah sedap-sedap tekan keyboard masa tu la dia nak jam. Lagi satu kalau aku biarkan laptop ni lama-lama on tak buat apa-apa, tetiba kang dia hang.

Mencibang betul la.

Aku ni nak cepat la setannnnnnnnn.
Time aku sibuk berYM tu takde pulak ko nak jam.
Pagi ni je dah 3 kali aku restart.
Bangkaiii.

Sudahnya, aku benti buat keje. Update blog.
See if dia berani nak hang ke tak.

Lagi satu kan, last week, aku try print document, dia tak kuar-kuar. Pelik.

Last-last company depan ni datang hantar dokumen yang aku print tu. Pelik kan? Dia kata masuk kat company dia. Pekejadahhhhh.


Iklan Pertama :

Lately ni semenjak ada advertisement pasal Disney HK kat nuffnang, ramai lak yang tanya berapa cost aku pi sana dulu. Korang nak pi Disney Winter ehh?? Jeles okkkkkkkkkk.

Yang dulu tu aku gi Kowloon and Disney, 5 days 4 nites. Per person RM2500 without flight tiket. Tapi masa tu MAS tengah buat promo so cuma RM800 per person. Sape nak bagi MAS RM800 pegi balik HK kan. Haruslah aku feeling-feeling diva naik MAS padahal dok kat ekonomi seat je. Tapi sesaper yang nak pegi jenjalan jauh-jauh tu ambik la MAS, mahal sikit takpe, janji selesa and takyah ko pening-pening nak pilih "Nak makan maggi kari ke maggi ayam?"

Serik aku naik AA kalau long hours flight. Nak pulak kalau dok depan sekali, troli makanan start dari belakang. Konfem sampai kat aku je, 'Kita cuma ada maggi ngan sandwich aje'.

Mentang-mentang la takde restoran lain kat atas tu. Takat tolong tuangkan air panas dalam cup pun sampai lima ringgit, boleh bla.

Jap. Jap. Sape penah pegi Halong Bay?


Masalah Kedua :


Sejak aku try vitamin ni, aku noticed, kencing aku kaler pineapple juice (mati la takde orang nak minum pineapple juice pas ni).

Apesal eh?

Adekah kerana side effect dari Vitamin C yang diesktrak dari oren?


Iklan Kedua :


Semalam lunch ngan Ah Beng.

The moment dia nampak aku je, dia buat muka kesiyal.
Sebelum dia start apa-apa baik aku berterus-terang.

Aku : Yela, rambut aku macam penyapu kan?

Ah Beng : Aku baru nak cakap.

Memang binawe rambut aku ni.
Now dia dah panjang, dari jauh ko nampak cam penyapu.
Dari belakang nampak cam pantat itik.
Dari atas ko nampak macam dah nak botak sikit.
Tapi dari tepi nampak cam Shakira.
Wakakaka.
Lawak apekah ini?

Sape ntah dulu penah hantar komen kat aku tanya bila Ah Beng nak update blog dia balik. Semalam buat kesekian kalinya aku pujuk dia update balik blog tapi dia kata dia dah terlalu TUA TAPI KONFEM MACHO untuk berblog lagi. Kita wait and see je la.


Masalah Ketiga :


Beberapa bulan yang lalu aku didatangi oleh penyakit yang dinamakan gatalipanteknosia tetiba nak try kosmetik kat kaunter-kaunter. Alasan, ape best sangat ke kosmetik mahal-mahal ni. Meh aku try sket.

Spent around RM1300 beli the whole set ni, DERMA WHITE okk. Beli taknak kalah, nak yang memutihkan aje. Sekaliiiiiiiiiiiiiii tak sesuai ngan muka. Muka aku gila berminyak. Yang penting, muka aku tetap kelabu.

Kalau kulit aku ni putih macam Lisa Surihani, berminyak banyak pun still nampak sweet okkk.
Tapiiiii, ni Diana. Bukan Lisa Surihani.
Bila aku pakai bendalah ni, tak sampai 5 minit, muka aku berpeluh.
Everytime aku nak apply bedak, aku kena tadah muka aku depan aircond kasi kering.
Masuk lam keta pun kena on aircond full blast. Kalau tak muka aku macam bengkak, merah-merah je.

Mula-mula aku ingat effect kejap sebab bertukar kosmetik.
Dah lama-lama fed-up ah. Berminyak semacam je muka.
Lagipun menyusahkan aku asal nak kuar je kena apply segala tok nenek serum and krim. Rimas okkk.

Last-last aku patah balik ke Guardian, beli Bioessence.
Sejukkkkk je muka aku.
Yang penting, sejuk poket.

Clinique tu aku simpan je la buat pedoman. Len kali jangan gatal-gatal nak singgah kaunter. Muka kau tu pakai benda-benda murah je.

Tapi apesal muka aku jadi berminyak??

posted by green apple @ 10:09 AM  
Newer›  ‹Older
Travel lagi
November 16, 2009

Baru sampai from KB malam tadi.
Kalau tak, pagi ni aku dah merayap jumpa customer kat mana-mana ntah.
Tapi sebab semalam sampai lewat sebab KL hujan. Pelik gila. Kat berita yo yo an je Kelantan nak hujan siap bajir segala, aku ni punya la pecut sebab takut kat Kuala Krai naik air. Sekali rilekkkk je panas terik. Sampai migrain aku tahan panas. Elok je cecah Gombak, hujan selebat-lebat ada, siap jam bagai. Ni cara-cara Ahad pun dah sesak, kalau weekdays mau aku stuck kat jam sampai pagi ni.

Seb baik En Wan agree nak ikut sama ke KB, kalau tak konfem aku benti tujuhblas kali tanya orang mana jalan nak pi KB walaupun dah terang-terang ada signboard.

Aku adelah jenis manusia yang 'konfem sesat' tak kisah la berapa kali orang drive aku ke tempat yang sama, or baca map, or tanya orang. Kalau dah nama aku yang drive, benda yang wajib adelah sesat. Kalau tak sesat tak sah. Dia macam saje nak suruh aku mencarut-carut jugak sepanjang jalan gitu.

Hari tu gi Melaka yang dah selalu sampai tu pun berbuih-berbuih mulut aku memaki all the cilaka bodoh kat tengah jalan yang macam bagus sangat bawak keta cam sial. Dah tau bawak 60km/h tapi nak duk kat lane kanan. Dah la lembab, buta lak tu. Aku bagi high beam suruh ke tepi tak paham-paham. Kang aku honk kuat-kuat kang terbabas ko langgar divider mampos kat situ, satu hal lak aku nak pi buat report. Bila aku overtake ikut kiri tetiba hangin nak bakar-bakar aku ajak race. Ekzos macam nak tumbang ada hati nak ajak aku race. Pegi bikin dulu la.

Balik dari Melaka, aku singgah ofis sebab nak settlekan paper nak bawak ke KB.
Sampai kat traffic lite, merah. So aku benti. Mamat bangsat belakang aku ni dok honk honk suruh aku jalan. Aku turunkan tingkap tunjuk kat t lite.

Merah. Paham tak??

Dia turunkan tingkap jerit kat aku 'Sini U-Turn la'.

Tengkorak kau U-Turn. Mana ada sign U-Turn kat sini.

'Mana boleh U-Turn? Sini pergi straight aje la'

'Selalu sini orang buat U-Turn la'.

'Ye????? (dengan sarkastiknya) Tapi saya tak selalu U-Turn sini. Saya selalu U-Turn depan'. And aku terus naikkan tingkap.

Mamat tu berbulu je dengan aku.
Bila hijau, takde pulak dia U-Turn. Dia ikut bontot keta aku.

Bodoh.
Ni namanya bodoh terlajak.
Dah la bodoh yang pertama buat U-Turn kat traffic lite yang tak allow kau untuk buat U-Turn. Pastu bodoh yang kedua, aku dah jalan tu, ko buat la U-Turn. Tadi sibuk sangat nak U-Turn, ni takkk, pi ikut lak bontot aku konon nak takut-takutkan la. Apa ko ingat aku takut ngan kau? Aku rasa aku lagi takut enjin keta kau yang macam motobot tu tercicir tengah jalan.

Meluat!!!

Kan dah terpesong jauh jalan cerita aku ni. Ok, sambung.

Actually aku gi KB sebab ada keje kat sana, so memandangkan keje tu hari Ahad, aku angkutla sekali En Wan ngan Redza. Check-check kat internet, eh KB ada Marriott??? Kelas gilaaaaaaaa.

Terus book.


'Next time kalau pegi Marriott mana-mana, cik boleh collect point'


Ye sangatttt. Berapa banyak Marriott aku nak rasa lam Malaysia ni? Kalau pi oversea pun nak suruh masuk Marriott jawabnya siang malam aku anak beranak kunyah sabun mandi Marriott tu. 






Lepas check-in, En Wan ajak kuar ronda-ronda town.
22 tahun aku tak jejak KB okkk.
Kalau ikut hati memang malas sebab badan series penat.
Penat travel ke Penang hari tu pun tak hilang lagi.
Tapi laki aku ni memanggggg. Apa ko ingat aku pegi bercuti ke ni? Aku ni nak siapkan keje okkkk. Tapi takpela, kesian member. Dah dia jadik tukang drive takkan aku nak ngadap laptop aku ni 24/7 kot. So, layan je la.

Memula kitorang redah Pantai Cahaya Bulan.




Gila kauuuu.
Lain gila pantai ni banding ngan last aku jejak masa darjah 4 dulu, year 1987.
Disebabkan Pantai Cinta Berahi ni la aku bersumpah tak nak masuk laut dah.
Sebab kat pantai ni aku kena gigit ngan obor-obor. Gila sakitttttttt. Tiga orang cuba tarik obor-obor tu dari betis aku. Bila obor-obor tu tertanggal, aku tengok kulit kaki aku menggerutu! Memang binatang betul bendalah ni. Banyak-banyak benda kaki aku jugak yang ko nak mentekedarah.



Keriangan terpancar di muka makanan dah sampai.



Kepok lekor tetap di hati.
22 tahun dulu aku datang sini pun aku makan kepok lekor ngan seafood goreng-goreng ni. Sos dia sedap gila. Sampai menjejeh-jejeh kat baju. Gelojoh.



Erectile dysfunction? Kini tidak lagi. Cubalah sup tulang keluaran tempatan. Pemangkin nafsu anda. Rasalah!
Katakan TIDAK kepada Viagra.


 
Boleh meningkatkan kadar kemasukkan pelancong asing tak kalau aku rentangkan iklan ni kat jalan masuk PCB?

Lepas makan and jalan-jalan kat tepi pantai tengah-tengah hari buta men-sunbathing-kan kulit aku yang dah sedia gelap ni, En Wan ajak masuk Muzium Negeri.

Huh??

Aku masuk muzium?

Lama dah tak buat keje masuk muzium ni.
Dulu masa kecik, asal Pak Aji kata 'Jom, siap. Gi KL.'

Cam hebat sangat bunyiknya masuk KL kan?
Padahalllll. Kalau tak Muzium, konfem Tugu Negara.
Tempat lain takde.
Jangan harap.
Makan mesti singgah kat warung Campbell tu.
Mimpi aku nak masuk KFC. Kalau depan KFC tu ada parking space pun Pak Aji takkan park kat situ.
Sanggup ni parking kat ulu banat mana ntah pastu menapak anak beranak gi warung punya la taknak anak-anak dia ajak masuk KFC.

Kesian bapak aku kan.
Takde duit dulu.

Takpe Pa.
Kita jangan masuk KFC.
Kita masuk The Ship skarang.
Eh berlagaknya.
Pangggg sedas.
Insaf.


Aku ye ye je posing puteri raja termenung sayu memandang tempat beradu sebab kena kawen paksa. Sekali tengok gamba....Laksamana Ketot kat tepi. Ntah bila masa la dia ada kat sebelah aku.



Nak kawen ngan anak raja tu memang takde harapan. Dapat bertenggek depan pelamin di-raja jadik lah. Tapi mana tau kot-kot Tengku Muhammad Fakhry baca blog aku terus dia realisasikan impian aku. Eh.



Memang macam pelancong luar negara la gayanya, gi KB pun nak beli-beli magnet KELANTAN bawak balik.


Tapi takpela. Sebab aku pun jarang masuk Kelantan. Kalau aku kata 'Bang, jom beli magnet TRENGGANU?'.
Aku yakin dia pakukan terus magnet tu kat dahi aku.



Muka orang yang beria-ia makan sup tulang tadi.
Makin layu ada la aku tengok.
Kesian En Wan, penat drive.
Tapi sibuk nak mandi jugak. 



Terlebih mnakan sup tulang. Buah dada membesar secara tiba-tiba. Haruslah ditutup.



Series macam pergi holiday gayanya. Padahal keje kau tak siap lagi ni okkkk.





Tak tau la siapa sebenarnya yang excited mandi kolam. Mandi kat kolam budak-budak lak tu.



En Wan main sorok-sorok ngan Redza. Dua tiga kali anak aku terpusing-pusing carik bapak dia. Melampau tau orang tua ni.



Tak puas, dia gi tarik Redza masuk lam pool besar pastu saje rendam-remdam dia lam air. Satu pool dengar suara anak aku terpekik.


Malam tu dua-dua tumbang dengan awalnya, maka saya dengan jayanya dapat tengok cerekerama dengan sangat tenteram tanpa gangguan dari anak mahupun gangguan seksual dari suami.

Saper tengok Cerekerama Sabtu lepas yang Norman Hakim tu?

Aku nangis sampai bengkak mata.
Padahal cerita dia takde la sedih mana pun tapi aku macam rasa sedih gila ok.
Sebab yang mati tu lelaki yang hensem di mata aku. So sedih dia berganda.
Cuba kalau yang jadik laki tu Roslan Shah.



Sunday morning. Before gi keje.
Banyak kan aku makan? Ni baru 1st round okkk.
Hahah..pegi la mampos. Aku pedulik apa.    
posted by green apple @ 1:40 PM  
Newer›  ‹Older
Shooting
November 12, 2009



Today memang aku ambik cuti sebab Dapur Impiana nak datang buat shooting.
Aku bajet takat 6-7 snap je.
Sekali 2 jam setengah.
Gamaknya macam ni la kalau artis-artis buat photoshoot.
Walaupun aku bukanlah artis dalam ini cerita, tapi aku adelah pengurus kepada 'artis' yang diphotoshootkan hari ni.

Part interview paling best la sebab aku kan suka bercakap so orang tak tanya pun aku dengan rela hati bagitau. Ye ye aku paksa En Wan cuti hari ni sebab aku tak tau nak jawab apa kalau wartawan tu tanya. Kononnnnnnn. Sekaliiiiii En Wan adelah prop sahaja.

Pagi tu orang-orang dari kitchen cabinet aku datang buat touch-up. Aku ni tukang tunjuk dapur aje, dorang tu lagi la. Tukang buat dapur. Of course reader nak tengok hasil keje diakan, takkan nak tengok aku kottt.

Semalam, wartawan tu call bagi confirmation kul berapa nak datang pastu suruh aku get ready 5 benda yang aku suka dari dapur aku untuk aku share ngan readers.

Benda pertama yang saya suka dari dapur saya adelah bibik saya. Kerana kalau dia takde, saya memang menderita. Kerana saya tak tau mana dia simpan lesung batu ngan cutting board saya. Periuk pun saya lupa saya susun kat mana. Memang dia lah harapan terakhir saya atau kita hanya berpuas hati makan roti tisu di Seri Melur.

Benda kedua adelah .. ah beli la majalah tu nanti.



Kereta Dapur Impiana orang bawak pi outstation, so dorang datang ngan kereta Pengantin.

Kereta ni macam poket Doraemon.
Macam-macam diorang bawak keluar dari keta ni. Aku dok bayangkan bawak kamera biasa je. Sekali ngan payung dia, flash 3-4 bijik, entah apa lagi aku pun tak tau nak sebut menatang tu.





Aku pun tak tau kenapa aku boleh terselit kat hujung tu nak jugak berdiri tepi abang kameraman. Mungkin gila glemer agaknya.




Esok aku kena gi Melaka.
Day trip.

Malam, gerak ke Kota Bharu, Kelantan sampai Ahad.
Perlu angkut motobot sekali tak?

posted by green apple @ 11:57 PM  
Newer›  ‹Older
Swing operator, anyone? Seblom aku campak lam lombong depan rumah aku ni.
November 11, 2009





Ada sesaper yang nak beli swing operator?
Yang ni aku tak pernah guna lagi.

Actually swing operator ni dah memang ada dengan rumah yang aku beli. Bila aku tukar gate baru which system dia slide, otomatically, operator aku ni takleh guna. So aku kena beli operator lain.

Oleh yang demikian, kalau ada yang berminat nak beli system ni sebelum ia kekal dalam stor aku sampai berkarat, sila kontek aku kat aveo757@yahoo.com

Pada yang pernah berminat ngan esbok and microwave aku, minta maaf, aku dah bagi kat anak sedara. Segan nak bagi orang yang tak dikenali pakai barang-barang aku, dibuatnya elok sampai kat tangan ko benda tu terus jem, aku jugakkkk yang glemer di blog-blog anonymous.

And so so sorryyyyyy, sebab aku memang tak jemput mana-mana reader (except one reader yang dah jadi jiran aku) datang housewarming hari tu. Majlis pun terkejut-kejut je, so aku fokuskan kat sedara-mara and jiran baru and lama serta 2-3 orang member yang memang dok kat area Putra Heights.

Itupun aku tak sempat nak melayan semua. Kesian yang datang, lepas makan salam-salam terus balik. Tak sempat nak dok sembang-sembang lama-lama.

Insyallah, ada rezeki lebih sok, aku buat untuk kawan-kawan ok? (ntah bila laaa)

To those yang tanya berapa harga cabinet dapur, aku rasa let the designer do the talking. Sebab kalau aku yang cakap nanti banyak lak issue, so biar tukang buat yang bagitau. Sebab designer dapur aku suggest kat magazine DAPUR IMPIANA untuk shoot dapur aku, so esok dorang datang. Designer yang akan bagi details berapa kos, material apa guna, and bla bla bla. Aku tukang sengih depan kamera je.

Semalam gila letih.
Trip yang sepatutnya 2 hari, aku cut it short to a day trip.
Gila kauuu, gi Penang balik hari.
Macam nak tertanggal kepala lutut aku.
Dah la hujan segala. Mata rabun.
Tapi still nak menye-peed.
Kat Juru, aku kena tahan ngan abang polis.

Aku kena tahan polis sebab bawak laju okkkkkkkkkkkkkkkk.
Series aku nak tergelak, tak pernah hayat aku dapat saman. Sebab aku la manusia yang paling fobia dengan kelajuan. Kepala aku ada cop mohor 6 jahitan ni pun sebab eksiden keta. And aku la manusia paling lambattttttttt dalam klorga dapat lesen, umur dah 26 baru berani bawak keta. Fobia punya pasal.

Sekali kena tahan, tau gabra kauuuu.

Tapi aku memang dah agak konfem kena tarik ke tepi ni, sebab aku speed 150.
Tapi masa dia tahan tu, dia kata aku speed 121. Kira ok la sikit kan, boleh la guna alasan 'Sorry bang, saya tak perasan'.



Polis : Awak bawak laju ni.

Aku : Ye bang, saya ngaku saya bawak laju. Sebab saya nak cepat ni. Saya ada presentation thesis kat USM, saya takut tak sempat, tak grad saya bang.

Polis : Bak lesen. Dari mana?

Aku : (bagi lesen). Dari KL bang. Bang, kalau nak saman tulis la cepat-cepat sikit. Saya takleh lama ni bang. Saya nak bentang thesis ni. Cepat bang.

Polis : Ye la. Ye la. Pergi, pergi. Jangan bawak laju-laju.


Hehehhehe.

Ni kalau abang polis tu baca, konfem aku kena sumpah ngan dia patplohpat kali.

Apa nak buat bang, nak hidupppp.

Semalam aku gerak dari Subang kol 6.30am, singgah Tanjung Malim. Pastu masuk Ipoh. Then rush pi Penang.

Settle kat Penang kul 2 lebih. Aku decided balik je la. Walaupun kepala aku dah weng dah ni sebab malam before aku tido kul 2am siapkan keje. Tapi memikirkan aku dok lam family room yang gedabak sorang-sorang berserta ingatan terhadap suami terchenta yang asik-asik call 'Balik hari ni kan?' 'Balik hari ni ye?' 'Balik kul berapa?'. Padahal dia nampak dah ni aku pack baju semalam. So aku gagahkan diri balik.

Lepas je bridge aku perasan minyak usdah sikit.
Ok takpe. Singgah kat R&R Juru ada Shell.
Sebab kepala dah bengong kepenatan, aku leh terlepas simpang masuk R&R.

Ah sudahhh.

So aku masuk exit Batu Kawan dengan harapan jumpa stesen minyak.

Dah jalan 5km, takde sign stesen minyak pun.
Gila berpeluh aku tahan gabra.

Tak boleh jadikkkk.

Aku kuar balik menghala ke Georgetown sebab kalau nak ke depan lagi aku tak rasa ada stesen minyak tepi hiway. Tapi menghala ke Georgetown ada Shell tepi tol.

So, patahhhhhhh balik.

Dah isi minyak ingat nak buat U-Turn.
Aku dah nampak ada sign 'Georgetown U-TURN'.
Tapi aku tak nampak mana U-TURN nya.
Yang aku nampak, tol bridge kat depan.
So??????

Aku lalu balik bridge!
Memang sial la.
Dah la aku penat. Kang aku langgar jambatan ni kanggggg.

I need to vent!!!
Mangsa yang biasa, memang ****.
Kalau nak lepaskan marah kat laki aku, memang tak terkeluar la. Tersangkut je suara aku kat anak tekak. Lagipun aku taknak bagitau dia aku otw nak balik konon nak surprise la.

Ntah apa yang aku maki-maki ****, member pun senyapkan siri sebab dah tau sangat perangai aku kalau tengah hot suka pekik-pekik. Lepas tu aku letak.

So semalam, empat kali aku lalu-lalang kat bridge cam jakun tak penah lalu jambatan.

Nak kat sampai Ipoh, takleh jadik ni.
Aku kena rest sebab memang aku dah ngantuk gila and penat.
Stress toksah cakapla.
Mikirkan Jumaat ni aku nak pi Melaka and Ahad ni aku kat Kelantan pulak.

Aku kena lepak pekena teh tarik dulu.
Lagipun Redza dah call tanya 'Mama, belikan apa untuk Ija?'
Kesian la pulak si kecik ni dok harap mak dia balik beli something.
Kalau ikut penat memang malas.
Tapi membayangkan everytime aku balik outstation, the moment aku call suruh bukak pintu, aku nampak dari jauh dia dah berdiri depan gate. Pastu dia akan duduk tepi beg tunggu aku bukak kot-kot ada hadiah untuk dia. (tetiba aku sebak pulak. Emo betul aku pagi ni)

So, stop kat JJ Ipoh, melepak pekena nasik ngan teh with **** sampai kul 6pm.

First ayat dia 'You look bad!'

Aku dah agak muka aku memang nampak teruk lately.
Tapi boleh tak jangan membebel? Aku nak lepak.

Gi lepak, carik dinasour untuk Redza and zassssssss balik.

And now aku ada kat rumah sebab En Wan sound 'JANGAN PEGI KEJE. REST KAT RUMAH TIDO'.

Sila wish dapat boss cam En Wan. Hehe.







posted by green apple @ 9:55 AM  
Newer›  ‹Older
Housewarming
November 09, 2009

Sabtu lepas aku buat majlis makan-makan mengejut.
Tengah layan-layan borak before tido, En Wan ajak buat makan-makan.
Terus on.

Jumaat baru la nak pi pasar malam beli ayam daging segala.
Tempah kuih pun from akak kat pasar malam je.
Tempah sate pun kat pasar malam jugak.
Best betul, takyah aku susah-susah nak call catering.

Cuma khemah je tempah yang akhirnya khemah tu tempat melepak sedara-mara, tetamu lain selesa kat porch je. Bagus. Len kali aku leh bajet takyah tempah khemah pulak. Tempah kerusi je. Sok kalau buat makan-makan lagi, aku nak tempah kerusi lapanblas bijik je. Test tengok if tetamu boleh makan sambil berdiri pulak. Boleh kalu, next year konfem majlis kat rumah aku ada meja buffet aje.

Inilah yang dinamakan penjimatan berganda.
Berbaloi-baloi.




Pagi Jumaat call khemah, malam tu dorang terus datang pasang. Esok lepas majlis aku suruh diorang bukak time tu jugak. Jangan nak menyemak bendalah ni tengah-tengah dunia sampai seminggu.

Warna tema adelah sama macam kaler rumah - hijo.

Opss lupa.
Mak Aji dah ok, dia kena warded sehari sebab high blood pressure, naik sampai 200.
Ntah apa yang dia tensi sangat ntah. Dah apencen pun nak stress. Lain la cam aku ni.
Dokter kata cholestrol tinggi. Darah dia pekat sangat.
Sejak dah jadi pemencen ni, dah takde apa nak buat kat rumah gamaknya, nak berkebun tanah pun takde, so ngadap makanan je 24 jam. Memang sejak pencen ni mak aji rajin masak. Kejap nasi ayam, nasik beriyani, mi bandung, laksa, suka-suka dia je nak masak macam ada kenduri tetiap hari.

Tapi tu la kan, pak aji pun makan jugak, tapi alhamdulillah dia sihat sejahtera.

Maybe sebab pak aji ni suka nau exercise menyapu sampah-sampah depan rumah, abis sampai rumah jiran langkau 3 bijik rumah pun dia sapukan. Aku sampai terjerit-jerit panggil dia balik, toksah nak buat charity menyapu halaman orang tapi dia kata takpelah, takde keje nak buat lagipun.



Jumaat malam.
Dua orang emak bersama bibik gigih menyiapkan hidangan.
Di manakah aku?



Apa korang ingat aku dok snap gamba aje kah??
No..no..no!
Nampak muka yang penuh fokus ngadap timun itu?

Potong 6 bijik timun pun setengah jam.



The other side of the dapur. Series berkecahhhhhh.


Periuk nasik gedabak atas table top tu angkut dari rumah mak aji. Pastu ko tau je la kan apa ayat standard dia.

'Buat dapur rubu-ribu boleh, beli periuk nasik besar camni pun berkira'

Rasa cam nak masuk lam periuk nasik taknak kuar-kuar sampai besok rasanya.
Dan sumpah okkk.
Pelik gila aku tengok mak aji pakai kain batik. Dah la rembat T Shirt aku.
Ni mesti kain batik ihsan mak mertua ni.
Nak harap jumpa almari aku ada simpan kain batik?
Harammmmmm.
Kain cadar ada la kalau nak pakai sangat.



Chef jemputan dari Bangi, tukang buat dadih jagung and mi bandung.
Sedap okkkk mi bandung.
Meleleh-leleh air hidung aku tahan pedas.



Tukang menambahkan riuh kat dapur.

Padahal takde sesaper pun bercakap ngan dia, semua sibuk nak siapkan makanan.
Tapi dapur aku tetap bising ngan suara dia.
Mak aji kata ikut perangai aku, kuat bercakap. Eh, ye ke.


 Masa ni mak aji dah mengah. Tu yang duduk je.
Aku dah kata takyah datang tolong. Datang makan esok pagi je.
Oh taknakkkk. Nak jugak tunjuk skill dia memasak. Dia takut mi bandung tak jadi kalau sampai kat tangan aku. Memang punnnnnnnn.






Ni senario biasa kalau rumah aku nak buat any majlis.
Masa ni la dia nak menghias rumah. Kalau tak tu, bantai membuta.
Time aku nak masak la (konon), time tu la dia suruh aku tengok frame ni senget ke tak, pegangkan kerusi, pegangkan tangga segala.

Rumah aku belum siap sepenuhnya.
Contohnya, TV cabinet tak fix lagi.
Tu yang lapang gila je nampak.

Esoknya kenyang kena puji je laki aku ni dek mak sedara.
'Tak sangka Wan ni very family man, pandai kemas-kemas rumah'

Mangkuk tandasssssss, mangkuk tandasss plisssssssssssssssss!
Nak muntahhhh.




Banquet jemputan dari Bangi. Pak Aji.
Bab-bab mengetuk ni kita serahkan kepada yang arif.
Menggagau-gagau pagi tu gi kedai cari thumbtack nak pasang skirting.
Pastu dah satu hal pulak nak mencabutkan balik. Kalau boleh rentap je takpe gak.





Nampak tak wire terjuntai kat dinding?? Aircond lom pasang.

Selamba tak aku, buat housewarming dgn keadaan rumah lom siap?
Masa ni pagi lagi, jemputan lom sampai.
Yang tengah tengok gamba tu nenek Muar aku.
Aku cuak je dia pandang-pandang frame atas meja tu.
Penuh ngan gamba aku pakai suar pendek okkk.

Astaghfirullahalazimmmm cucu aku ke niiiii.
Apa nak jadik? Apa nak jadikkkk?

Tapi nenek aku ni memang sporting.
Walaupun dia memang jauh lebih islamik dari ahli-ahli klorga yang lain tapi dia tak pernah judge orang dari segi luaran. Memang aku respek. Orang macam ni la yang buat aku segan kalau nak jumpa. Tu pasal hari majlis tu aku pakai suar panjang sepanjang hari sampai ke malam. Hahahah. Apa kaitan ntah.

Yang baju biru tu Ibal.
Kena dera main game dek Redza.
Sampai kembang nasik member tak sempat nak makan kena ngadap game.




Dapur sudah kemas sikit banding ngan malam tadi.
Para mak-mak sudah get ready nak tukar job descrition dari chef kepada usherette.
Muka bibik adelah ekslusif.
Kang ada yang sibuk nak kenenkan ngan tukang kebun masing-masing lak.





Orang tengah tak ramai boleh la nak snap-snap gambar.
Pastu aku ke mana, kamera ke mana.
Nak makan pun tak sompek.

Dinding rumah banyak yang kosong lagi, let alone the lantai. Lagi la kosong. Banggg, beli kapet jom??






Dan wild party pun dimulakan!!!!





Thank you for the gifts, cake and chocs.
Aku jemput korang datang makan, yang pegi bawak present segala ni kenapa la.
Tak pasal malam tu aku kena explainkan kat Redza yang hadiah dia datang esok.
Malam ni hadiah mama ngan papa je.

Seb baik pagi esok dia dah lupa pasal hadiah ni.
Sibuk pulak dia tanya saper punya kek kat dapur.

Of course la semua kek yang ada lam rumah ni jadi kek dia kannnnnnn.
Dan kami pun beramai-ramai menyanyikan lagu Happy Birthday untuk Redza buat kali kelimanya tahun ni.

posted by green apple @ 8:32 PM  
Newer›  ‹Older


MY FACEBOOK
GET UPDATES
ADS
MY PROFILE

Name: green apple
Home: Putra Heights, Subang Jaya, Selangor, Malaysia
About Me: I AM WHAT I AM.
See my complete profile
COUNTER
 
TRAFFIC
MY PREVIOUS POST
OLDER POSTS
MY TRAVEL DIARY
MY READING
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER