walk on wings, tread in air: 06/2009 <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\07532934260\46blogName\75walk+on+wings,+tread+in+air\46publishMode\75PUBLISH_MODE_HOSTED\46navbarType\75BLUE\46layoutType\75CLASSIC\46searchRoot\75http://www.dianaishak.com/search\46blogLocale\75en\46v\0752\46homepageUrl\75http://www.dianaishak.com/\46vt\758062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

walk on wings, tread in air

HIGHLIGHTS

EPHYRA, TIMELESS BEAUTY


To purchase, kindly contact : aveo757@yahoo.com


TESTIMONI EPHYRA

FOOD

BEAUTY AND HEALTHCARE
FASHION
 

OOHMYBAGS
OTHERS

OOMORI
Excuse me?
June 29, 2009

Sejak nak pindah rumah ni, every weekend adelah busy dengan sesi window shopping (window aje, saje nak bagi bengkek salesgirl pegang letak pegang letak tapi tak beli), selagi ada kedai terbukak je semua kitorang redah. En Wan memang very fussy pilih barang, masuk tujuh kedai belum tentu bawak keluar plastik beg selai. Tapi tak kisah la kalau tak beli apa-apa pun janji mesti makan kat luar sebab aku malas nak masak.





Tengah siap-siap nak keluar.

Abaikan bilik aku yang dah tunggang langgang sekarang, sebab segala barang yang dah dibeli untuk rumah baru semua park lam bilik tido aku. Dah macam warehouse. Katil meja semua dah tolak ke tepi dinding.

Tapi takpe.
Bilik je tak berapa nak maintain.
Performance masih maintain lagi.

Baju tetap pink.

Memula pakai mini skirt.
Bila En Wan kata nak singgah nursery carik pokok, terus aku tukar seluar.
Nak masuk hutan mana leh pakai pendek-pendek.
Nyamuk memang suka melepak kat kaki aku.
Maklom la, kulit gelap.




Kakak ni sangat gigih melayan laki aku sampai sejam nak mencarik pokok je.
Kalau aku takde la okkk.
Saya nak ni, ni, ni, ni, bungkus, esok hantar ok?
Takde masa aku nak kelebet daun ni urat selari ke selirat, diameter batang berapa besar, tanah halus ke tak, eh aku panas okkkk.




Pose ekslusif bertajuk "Beginikah Green Apple di jamban??"

Sebelum bontot ni cecah tanah, meh la kita balik bang.
Tak larat dah ni.



Lepas settle-settle semua, kitorang jenguk rumah tengok progress.
Tapi before that balik umah jap lepak-lepak salin baju semua.
So masa tengok rumah tu aku cam biasa la pakai skirt ngan baby-T berlapuk.
En Wan lagi la cam apek jual aiskrim mat cool.

Lepas tour rumah, kitorang lepak depan rumah discuss-disscuss ngan kontraktor.
Sekali ada la satu brader ni age around 37-39 camtu, pakai Alphard.
Parking kat tepi.
Pastu rilekkkkkkkkk je masuk rumah aku dah la takde salam ke apa ke.
Tu pun mujur laki aku angkat tangan kalau tak dia straight masuk dalam.

Yang kitorang pelik tu, haloooo, ni rumah aku okkk.
Walaupun rumah ni terkangkang, and tak kisah la ko nak tengok camne aku renovate rumah tapi come on la, aku ada depan rumah laki bini, ko leh menonong masuk rumah aku takde hati tu tergerak nak tanya if aku ke tuan rumah ni, boleh saya tengok rumah?????

Yang lagi best, dah la masuk menonong je dalam rumah aku, yang aku ni terkebil-kebil tengok.
Dia boleh tanya kontraktor 'Dah siap ke rumah ni?'
Gaya bercakap memang berlagak tak boleh bla.

So aku macam, excuse meeeeeeee???
Ko boleh ada adap sket tak masuk rumah orang eventho rumah ni lom siap tapi aku dah ambik kunci okkkk???

So masa on the way back home, En Wan gelak-gelak lam keta.
Aku ni dah berbulu ngan brader tu.

En Wan kata it's either orang tu tak rasa itu rumah kitorang sebab tu dia masuk rumah tu selamba.
Memang selama ni pun kalau pi kedai yang macam gempak sket contoh cam masuk car showroom, jangan harap la orang nak greet kitorang let alone nak bawak kitorang tour around, memang series punya underestimate la. Tu cara-cara masuk Chevrolet, belum aku masuk Auto Bavaria lagi, silap-silap kena halau pak guard.

Yang keduanya which aku rasa memang kelakar tapi tak mustahil.

En Wan kata MUNGKIN brader tu nak tunjuk kat kita yang tu rumah dia. Tu yang menonong masuk rumah tak bagi salam. Sebab takkan laaaaaa itu rumah budak-budak berdua ni kan, sorang pakai baju cop MILO ngan skirt, sorang lagi pakai baju HR tapi takkan la ori sure beli pasar malam ni, pakai beg sandang cop AR-RAJHI lak tu.

Which aku rasa kalau brader tu adelah yang nombor satu, aku sikit tak kisah.
Benda ni dah terjadik berkali-kali. And biasa la kan, manusia. Tak banyak, sikit pun mesti nak merendah-rendahkan orang.

Tapiiiii kalau brader tu adelah yang nombor dua, series aku tak tau nak cakap apa.

posted by green apple @ 9:16 AM  
Newer›  ‹Older
Sumpah memang tak kelakar lansung
June 26, 2009



Aku wonder dengan sesetengah orang yang tak suka dengan someone, tapi dia rajin benar ambik tau pasal that sumone. Apa yang orang tu buat semua dia tau.
Tapi dia tak suka.
Tapi dia ambik tau.

Bila aku mencarut dia kata aku pompuan jalang.
Bila aku buat entry motivasi dia kata aku ada hati nak nasihatkan orang padahal diri sendiri fail.
Bila aku buat entry jiwang dia kata 'Hek ele, ko ni apehal tetiba nak karat-karat??’
Aku KARATe kang baru ko tau.

Kang kalau aku upload gamba muka aku banyak-banyak penuh satu entry dia kata aku poyo.
Kalau aku letak gamba muka bersememeh dia kata aku saje nak mintak orang komen 'Wahhhhhhhh Kak Di transform gila babi macam bidadari dah skanggg’.
Ko ingat aku hadap sangat komen sweet-sweet macam ni??

Bila aku letak gamba pakai tube, dia kata aku bergamba macam bitch.
Kang kalau aku bergamba ngan En Wan pakai mini skirt mula la alki aku terbabit sekali kata laki aku tak tau didik isteri.
Sekurang-kurangnya laki aku didik aku supaya tak jadi kepohci hal orang and tak dengki ngan orang lain.



Aku tau kau tu terdidik gila babi.
Depan orang sopan, cakap melentik, tatatertib terjaga, tapi belakang kau macam sundal.

Yang kau nampak semuanya salah aku.
Banyak sangat carik kesalahan orang sampai lupa yang ko tu pun bermasalah.

Skang meh aku nak bagitau apa masalah ko pulak.

Kau tak boleh tengok aku lebih dari kau.
Kau masuk blog aku sebab nak tau if hari ni life aku happening ke tak. Kalau happening pun boleh tak lawan happeningnya hari kau. Kalau rasa-rasa cam nak kalah mula la selagi boleh ko nak carik kekurangan aku. Padahal ko tak sedar sebenarnya kau tu menipu diri kau sendiri. Sebab kau sangat tak best dah hidup terasa seperti cilaka, jadi kau nak orang pun rasa sama-sama cilaka macam kau sebab tu ko kutuk-kutuk. Kalau dah tau diri tak best, eh cubala membestkan diri, bukan mengalihkan perhatian orang terhadap diri kau yang buruk dengan mengutuk orang lain pulak. Sakit sialllllll. Benda paling bangsat dibuat adelah menipu diri sendiri okkk. Tu LOSER namanya.

Kau tak boleh terima kenyataan hidup orang lain lagi hebat dari hidup kau.
Kalau kau rasa rumah kau lagi cantik, apa ko tak letak je gamba rumah kau kat blog. Takyah la nak buat-buat sweet 'Cantik jugak rumah kau ni. Boleh la kau renovate rumah kau gila-gila, rumah kau kecik. Tak banyak pakai duit. Dapur rumah aku ni je dah besar hall kau. Makan tahun nak renovate..huhuhu’.

Apa ko ingat statement ko kelakar?
(sorry la ye kalau ada yang terperasan ni komen dia, aku kan celuparrrrrrrrrrrrrrrr).
Sumpah tak kelakar.

Kalau kau rasa kau lagi kaya dari semorang, silakan la tunjuk kekayaan kau tu. Takde sape pun nak marah kalau kau kaya. Takyah la nak buat macam merendah diri tapi sebenarnya trying very hard bagi orang realize yang ko sebenarnya hartawan.
Tapi still nak emphasizekan yang 'Ingat nak beli Honda CRV je, tapi Auto Bavaria buat mega sale pulak, beli je laaaaa'.

Apekepundek la.

Ada yang lagi cibai 'Kau boleh la tiap-tiap tahun gi overseas, laki kau kaya’, 'Takpela, laki kau gaji besar', 'Banyak shopping nampak, laki kau dah gaji ke?' as if macam aku ni kalau tak kawen ngan En Wan jangan harap la nak merasa semua ni.

Kalau gaji kau besar sangatttttttttttt, apa yang ko susah hati aku dapat semua ni?
Gaji aku tak besar cam kau, tapi tetek aku besar, sebab tu aku leh dapat laki kahayaaaaaaaaaaaaa.

Especially kalau kita pompuan yang dah berkahwin, asal dok rumah banglo je, sebab dapat laki kaya. Asal shopping beg harga empat ribu je, sebab laki kaya.
Apa kepala otak kau ni asik pikir nak kikis duit laki ke?
Ko ingat aku macam kau semua benda nak harap duit laki eh?
Laki aku takde la kaya macam laki kau, pencuci pepet kau pun dia bayarkan.

Kau tak boleh accept the fact yang orang lain pun agak attractive bukan ko sorang je lawa. Seboleh-boleh kau nak pastikan takde orang puji aku everytime aku upload latest pic. Every 15 minits, ko refresh blog aku nak make sure jangan la ada sesaper kata aku lawa.

Orang macam ni memang series sakit otak.
Kalau kau rasa kau hot, ape yang ko kisahkan dengan gamba-gamba aku?
Asal aku letak gamba je mula la ko komen 'Ambik gamba macam bitch’.
Eh, camana ko tau ek?
Oh, lupa pulak. It takes one to know one.

Kalau yang macam bitch tu aku, apa yang ko kisah sangat?
Sebab laki kau suka bitch is it?
So kau takut laki ko feeling ngan aku?
Sorry la, I got taste.
Aku tak terjebak ngan laki yang bodoh pilih pompuan mental buat bini.

Itu kalau gamba aku sorang.
Kalau aku bergamba ngan En Wan pun kau ada masalah jugak.
Aku letak gamba aku ngan En Wan pakai seksi-seksi pun salah. 'Eh, laki ko bagi ko pakai mini skirt ke?’.

Ye. Itu first time dia kasik aku kuar rumah pakai mini skirt.
Selama ni aku kuar rumah telanjang.

Puas hati?


Kau heran apesal blog aku orang rajin masuk padahal aku talk crap all the time sedangkan ko macam nak pecah tengkorak update blog bahan ilmiah gila babi level E=mc2 tapi takde orang aware pun kewujudan blog kau.

Aku pun tak pernah susah hati kalau takde orang baca blog aku, lagi senang aku nak mencarut sesuka hati takde orang kepoh memekak bagi nasihat ‘tak baik la mencarut nanti masuk api neraka’.

Memang la aku ni suka sebut kote orang ni, kote orang tu, pantat dia, pantat kau, tapi pernah terfikir ke korang if aku kat luar pun macam tu? Aku memang mencarut doplohpat jam ke?
Ke kau yang lebih?

Eh, sape yang penah jumpa aku plis bagitau aku ni kejenya mencarut aje ke?

Kadang-kadang aku heran gak ngan jenis orang yang judge a book by its cover ni.
Asal aku mencarut je kat blog asal aku tulis pasal kote je, ohhh dia ni easy.
So, boleh la cyberseks ngan dia.
Tak tau hujung pangkal tetiba je masuk PM 'Budak opis aku ni pantek cipet tak punch card untuk aku. Memang pepet nak kena sontot dia ni’.
Ntah saper saper baru kenal 2 minit dah nak cipet-cipet ngan aku.
Konon cam cool la, sebab aku pun suka mencarut kat blog so ko ingat aku mencarut all the time. Eh, boleh tak ada common sense sikit?
Kalau kau tak rasa nak berak takkan ko nak paksa jugak ke taik ko keluar?
Melainkan ko nak rasa kena buasir.
Macam tu la jugak mencarut.
Kalau aku rasa aku tak perlu mencarut, aku tak buat.
Kau ingat aku mencarut sepanjang hari ke lancauuu???

Lately ni ramai pulak menatang cilaka mana ntah tetiba je invite aku view webcam dia saje nak test if aku ni memang suka layan jantan gersang melancap depan PC. Sorry la ye, laki aku tak penah biarkan aku kegersangan, so aku tak hadap la kote korang. Lagipun, aku tak main la kote murah-murah takat leh dapat kat webcam.

Kadang-kadang aku rasa orang yang hantar komen cam cilaka ni sebenarnya dia yang lebih. Dia pun buat, tapi takkan la nak bagitau orang kan. Biar la jadik role model sket. Tunjuk diri macam baik, bagus, sopan gila, kalau bercakap tu dengar tak dengar je nak je aku bagi penampar biar tak kuar suara lansung, unsur-unsur nasihat mesti ada, kata role modellll. Tapi kat rumah sebenarnya kau pun layan cerita blue. Silap-silap ko lagi hardcore layan cerita blue sambil standby dildo kat tangan. Cuma ko baikkkkkkkkkk sikit dari aku sebab ko tak cerita kat public yang ko pun buat.

Well, itu hak masing-masing.
Bukan aku nak kata 'Kau hipokrit dowhhhh, jadik la cam aku, aku sangat jujurrrrrrr'.

Cuma aku rasa aku pun ada hak nak cakap apa pun sebagaimana hak korang nak bagi komen cilaka kat aku. Kalau kau rasa aku ni blue, aku ni jalang suka mencarut, aku ni bitch, itu sukati kau. Aku takde masa nak ye ye convincekan orang 'Wehhh, aku sebenarnya baik okkk, aku saje je kat blog tu'.

Sukati la baiii.

posted by green apple @ 11:08 PM  
Newer›  ‹Older
Friendship is about us, and for that I'm grateful. And I hope you have the best birthday ever!
June 25, 2009



Ewahhh, mencanak-canak masuk komen budak-budak UNIMAS saje je nak kasik jantung aku menggelegak.

Aku tau la aku manusia paling hot time tu sebab dapat pakwe yang sanggup terjun jambatan bagi membuktikan cinta yang tak berbelah-bagi.

Korang dapat pakwe yang willing terjun jambatan sebab gila babi punya chenta kat ko?
Tak dapatttttt.

Tapi tak terjun-terjun pun.
Nak terjun pilih-pilih sungai pulak tu.
Sungai yang agak-agak dia leh lepas, baru terjun.
Kalau peluang nak mati kering kat dalam sungai tu tinggi, eh tak payah la. Carik idea bunuh diri lain pulak like makan panadol 30 bijik ngan air coke.

Eh bukan.
Tu tak otai.

Kita toreh tangan kita dengan nama D.I. so that kalau mati orang tau penyebab kematian tu adelah kerana pompuan bernama D.I. Memang habis kejam la kan pompuan nama D.I. ni tergamak nak buat lelaki sebegini.

Memang taik.

Tapi macam tak hardcore la cara gini kan?

Apakata hisap rokok berkotak-kotak dalam sejam pastu minum minyak cap kapak.
Dah minum tu letakkan botol cap kapak kosong tu celah tingkap bilik aku sambil tulis note 'Apa-apa terjadik kat ****, awak bertanggungjawab'. Jangan lupa toreh sikit hujung jari and titik-titikkan darah. Baru ganas.

Eh kalau nak mampos tu mampos aje lah.
Apelak aku yang kena tanggunjawab segala?
Pandai-pandai la jawab soal kubur kau.

Memang mendidih la darah aku kalau open table pasal tengkorak ni.

Tukar tukar tukar topik.





Oh, ok.
Birthday wish.

Happy Birthday to ****.

Age is just a number. Don't worry, I am here to show you some BRIEF support.

(sila dapatkan voucher RM20 di Jusco berhampiran untuk redeem sehelai brief longgok)










posted by green apple @ 2:00 AM  
Newer›  ‹Older
Mimpi setan
June 24, 2009



Petang tadi aku tertido lepas asar.
Rasa ngantuk sangat mengadap laptop dari pagi, dah la tak makan. (nak jugak emphasize kan "tak makan" tu..haha bodo).

Sekali aku mimpi benda yang buruk gila.
Memang la mimpi lepas Asar tu mainan syaitan kan tapi yang ni cam real okkkk.
Sampai dalam mimpi tu aku cam kata 'Eh mintak-mintak mimpi la'.

Aku mimpi En Wan mati!!

Sial tak??
Punya banyak la option mimpi yang aku leh dapat, kenapa mesti laki aku matiiiiiii???
Nehiiiiiiiiiiiiiiiii.

Dalam mimpi tu tetiba je aku dapat tau laki aku mati masa aku gi outstation.
Balik rumah, (rumah aku banglo lak tu) aku nampak moto Harley Davidson laki aku dah berselimut.

Mimpi taknak kalah okkk, rumah banglo, moto tak main kapcai.

Aku pun tak faham yang pertamanya kenapa laki aku tetiba ada moto Harley Davidson? Dia nak start moto EX5 anak sedara dia pun kejap hidup kejap mati tujuhblas kali.
Keduanya, apehal yang mati tu orang, tapi moto yang ko selimutkan??

Eh memang setan okk tido petang.

Pastu aku naik atas nampak mak aji ngan Ima tengah solat pastu nangis-nangis. Masa tu aku dah agak something bad berlaku and aku terus keluar masuk bilik aku. Pastu Mak Aji masuk bilik and terus peluk aku.

Tapi aku tak nangis okkk.
Tapi aku tau aku sedih and nangis dalam hati.
Macam aku taknak terima kenyataan laki aku dah mati, seboleh-boleh otak aku fikir apa benda yang boleh buatkan aku happy dengan cara cepat sebab aku taknak sedih.

Tetiba aku teringat laki aku ada kembar.
(Dalam mimpi pun leh terfikir nak buat skandal. Memang setan aku ni.)

Aku pun tak pasti mana datangnya tetiba dia ada kembar.
Dalam mimpi tu macam aku dulu bertunang ngan kembar dia, tapi kawen ngan dia.

Pastu on the way nak naik tingkat atas (aku pun tak tau banglo aku ni berapa tingkat padahal bilik aku tu dah tingkat 2 dah. Agaknya memang aku kaya gila masa ni), dorang tengah turunkan jenazah. Dah la tak selimutkan jenazah. Terkangkang je jenazah tu ngadap siling. Tapi moto ko gi selimutkan.

Masa lalu sebelah jenazah aku nampak muka laki aku. Memang aku tergamam.

Tetiba tangan laki aku sangkut kat baju aku.
Sudahhhhhhh.
Dah macam Ju-on la pulak mimpi aku ni.

Boleh pulak aku masuk bilik gi geledah album lama seboleh-boleh aku nak carik kembar laki aku tu. Bukan nak carik pengganti tau. Macam seolah aku menidakkan benda tu and kata yang walaupun si mati tu laki aku, tapi sebenarnya dia kawen ngan aku tak aci. Sebab aku bertunang ngan kembar dia tapi tetiba dia leh dapat kawen ngan aku. So, maknanya cinta sebenar aku adelah kembar dia tu.

Eh merepek la kan?

Yang nak buatkan benda ni lagi merepek, muka kembar dia tu bukan macam muka En Wan. Tapi macam muka kawan aku. Aku rasa lepas aku chatting ngadap webcam dia tadi, aku terus tido, tu yang terbabas-babas muka kawan aku masuk lam mimpi sekali.
Seb baik muka bini dia tak masuk sekali.


'Apa? Ko nak buat laki aku jadik laki kauu? Ko nampak ni???



Apa yang aku nak kata kat sini, moral mimpi aku:

1. aku susah nak menangis (kott..)

2. aku akan alihkan kesedihan aku dengan carik something yang boleh buatkan aku lupa kesedihan tu seperti mencarik jantan lain secepat mungkin.

3. aku tak boleh tak boleh tak boleh hilang laki aku.

4. aku sayanggggggggggg gila ngan En Wan.

5. Jangan tido petang. Baik layan Manjalara. Ulangan pun ulangan la.


Bangun je tido dah kol 6pm.
Terus call En Wan tanya dia kat mana.
Cuak okkkkk. Mana la tau kannn.

Tadi aku bagitau En Wan pasal mimpi tu.
Dia kata jangan pikirla, mimpi je.
Memang la saper nak pikir tapi ko ingat aku tak takuttttt??


I swear I lap you only...very stronggg.
posted by green apple @ 2:14 AM  
Newer›  ‹Older
Congrats to [Hanie] dan cik abangnya
June 23, 2009

Jumaat lepas (dah nak masuk Jumaat ni, baru aku nak citer Jumaat lepas punya story) adelah hari berdating, like ussual layan movie. Tapi kali ni En Wan ajak tengok kat Sunway. Memang itu la last aku pegi tengok sana. Tak best lansung cinema dia. JJ Bukit Tinggi jugak yang best. Dah la layan Terminator. Aku kalau cerita-cerita tak lojik siap robot pejadah semua ni memang lembab sket la nak masuk otak. Tapi sebab dia dah booking, tengok je la. Boleh jalan-jalan.

Jangan tanya cerita dia camne, sebab kalau dah nama aku tak suka tu, memang takde de aku nak concentrate kat dalam. Aku siap layan tetris lagi.

Jap.
Camne nak download Mahjong kat HP? Anyone?



Macam muka E.T, eh?

Carik hadiah wedding [Hanie] kat JJ sementara nak tunggu movie time.

Kalau part mencarik hadiah memang sangat bukan keje aku. Itu semua keje En Wan walaupun yang kawen tu adik aku, memang dia jugak yang tukang pilih hadiah. In fact kalau ada member-member aku kawen dia yang ingatkan.

Dia memang suka tau buat-buat keje kebajikan macam ni.

Dia la engineer, dia la interior designer, dia la kontraktor rumah (sebab masa renovate rumah yang aku duduk sekarang punya la dia tak percaya kat kontraktor, dia sendiri pi kilang tiles angkut dengan kereta, dia sendiri pi angkut simen, dia sendiri yang pi carik plaster ceiling) and dia jugak la akauntan tolong double checkkan akaun syarikat aku. Dan juga budak suruhan sebab kena beratur kat bank hujung bulan bayarkan keta aku, credit card aku, hutang MARA aku dan segala-galanya yang menyusahkan hidup aku.

Pandai tak aku pilih laki?




Makanan pemusnah diet.

Tapi saper yang pilih???
Aku jugakkkkkk.

Masa makanan ni sampai aku macam 'Eh, saper order ni?? Saya tak makan benda-benda berlemak nih'.

Tapi sebab macaroni cheese tu begitu tempting dan bak kata pepatah alang-alang sudah berlemak, biar sampai berselulit.




Masa ni aku tengah tengok couple dua orang kat depan main suap-suap mushroom sup.

Muka agak jeles bukan??
Sebab manusia kat depan aku ni elok je sroooop sroooop sroooop makan sikit tak pandang aku.
Aku tuang oren juice lam pinggan ko kanggggg.

Tapi takpela, memang dari dulu pun tak penah main suap-suap.
So takyah la tetiba nak emo-emo dah lapan tahun kawen baru nak mintak bersuap segala.
Kang nak main suap-suap sangat, tersodok pulak garpu kat anak tekak.
Maklumla tak biasa.



Bukti yang menunjukkan memang sah aku berdating ngan En Wan, bukan ngan laki lain.

Dia ni memang pemalu sket (sikit aje).
Asal aku halakan kamera je, nanti dia buat-buat la pandang tempat lain.

Malu-malu konon...tapi main sms.
Depan aku lak tu.





Ye Puan [Hanie], akak telah datang makan nasik beriyani lauk ayam goreng rempah dan kuzi daging kat majlis ko dikkkkk. Akak sampai awal kot, ko baru je berarak. Kitorang kalau bab-bab lauk kenduri ni memang takleh lambat. Akak berdiri jauh je takkan la nak snap gamba betul-betul depan pelamin, ngalahkan profesional photographer lak aku.

You look so pretty in pink :)




Asal balik dari rumah orang kawen je memang kitorang yang lelebih horny. Dalam keta je dah terjadik macam-macam di luar dugaan.

Tapi memang macam tu la.
Asal balik dari kenduri kawen we all mesti cam loving gila babi. En Wan kejap-kejap kiss aku, pastu aku kejap-kejap terlanding-landing atas dia. Cam aku lak yang kawen jap tadi.

Atas dasar itu lah, maka tolong la jemput aku gi kenduri korang.

posted by green apple @ 12:42 AM  
Newer›  ‹Older
Eh apesal skang weekend je cam boring??
June 20, 2009
Ni aku tengah update blog dari rumah Mak Aji.
Semua dah tido, aku je melepak kat hall sorang-sorang.
Baru la aman aku nak berkarya.

Macam biasa, kalau dah sampai rumah Mak Aji, dok pulak sensorang, memang habis aku kelebet lemari dia.




Ni gamba masa nak daftar Maahad Hamidiah Kajang, masuk Form 1.
Jangan memain okkkk, aku dulu layak masuk skolah agama.
Dulu laaa. Zaman-zaman iman masih menebal di dada.
Sopan okkk aku lam gamba ni. Baju skolahyang aku pakai tu, kalau aku berdiri, labuh dari lutut okkkk, siap pakai kain dalam ngan stokin lagi. Skang jangan harap aku nak pakai kain dalam. Kain dalam pun lagi panjang dari skirt aku pi opis.

Ni kalau ada budak Maahad yang tau aku jadik macam ni skang, memang sakit jantung semua, konfem. Jadik, tolong la jangan bagitau aku dulu penah masuk Maahad.
Tapi aku masuk pun kejap jeeeee.
Orientasi lom habis aku dah kuar, sebab .... sebab ..... sebab tak tau.

Bukan, bukan sebab panas pakai tudung.
Sebabnya adelah aku tak tahan kena torture. Asal silap sikit je kena hafal surah ni. Asal silap sikit je kena baca Quran sampai 5-6 page. Memang la benda tu bagus, tapi yang tukang raging pun agak-agak la. Dah la aku ni macam culture shock, dari pakai pinafore terus masuk skolah agama. Kot nak bagi kesedaran kat aku tu man-man la. Ni ko hadapkan kat aku segala macam surah suruh hafal tang-tang tu jugak mana aku tak troma, baik-baik aku naif terus aku jadik gengster, panjat pagar asrama sebab nak gi public phone call bapak aku ambik aku skarang jugak aku nak balik.

Tapi memang masa masuk Maahad aku cam shock sket. Ye la, kat rumah mandi sorang, kat asrama mandi ramai-ramai guna air kolah, pakai kain batik lak tu.
Aku mana reti pakai kain batik. Ikat la macamana ketat pun kat dada, the moment aku jirus air je, kain tu cantekkkkk je melurut sampai ke pinggang. Dahhhhhh aku kena denda stayback lepas Isyak sebab menayangkan payudara di khalayak ramai. Takat tetek budak Form 1 yang sejemput pun nak berkira. Jeles la tu.

Tapi masa ni memang aku stress sangat.
Nak kata stress sebab terasa hidup ada orang kawal tu satu hal.
Stress sebab aku tak menjadi diri aku tu satu hal lagi.
Aku terpaksa berlakon jadi baik. Cakap lembut, pelan, halus je suara. Eh penat sialll aku nak kontrol gelak kih kih kih kih sambil tutup mulut.

Betul, kalau kita train diri kita lama-lama kita jadik biasa.
Tapi aku rasa aku tau tahap penerimaan aku terhadap sesuatu tu sampai level mana.
So, tolong jangan paksa aku jadik orang lain.
Maybe mak aku pun sedar yang aku tak happy, so dia benarkan aku quit.
Hoorrayyyyyyyyyyy!!
(eh, setannya)

Lepas a few weeks kuar dari Maahad, aku dapat offer pi TKC.
Seriesly aku taknak masuk.
Sebab dari kecik lagi aku disogokkan dengan cerita-cerita budak pandai-pandai masuk TKC, SFT, SSP, bla bla bla. Sebab bapak aku pun cikgu STF, so dia la yang paling banyak bagi nasihat blaja rajin-rajin nanti bleh masuk asrama.

Lagi banyak dia cerita ‘best’nya dok asrama, kawan ngan budak-budak bijak-bijak, laaaaaaaaaaaaaagi aku troma. Bila skolah aku call suruh ambik surat tawaran pi TKC, aku rasa cam nak demam. Dah terbayang dah makan nak kena beratur, pastu kena gi prep, kena paksa bersukan, kena study gila-gila sebab semua situ budak bijak so kebarangkalian aku nak jadik paling bodoh adelah tinggi sebab aku bukannya rajin study pun.

Thank God, sehari lepas dapat offer letter aku kena chicken pox.
Mak Aji punya la sexcited aku dapat TKC, berbijik-bijik air kelapa dia suruh aku minum biar cepat baik. Ntah apa-apa je la orang tua ni. Apa koman sangat ke study kat skolah biasa? Aku lagi suka okkk. Aku leh gi skolah jalan kaki, balik skolah tido jap, pastu buat homework, petang kang tengok cerita Cina, sukan-sukan boleh jalannnnnn. Aku tau la bila masa aku nak study. Boleh tak jangan paksa-paksa? Lagi kau paksa aku blaja lagi aku jadik bodoh okkk.


Ni kalau nak tau gamba yang disnap before diorang hantar aku balik semula ke asrama everytime outing. Memang macam ni la muka aku everytime nak balik. Memang tu je la protes yang aku leh buat. Buat muka cilaka bila bapak aku say ‘Cheeseeeeeeeeeee’.
Cheese la korang, aku tak hingin nak sengih.

Eh, malas la aku nak cerita pasal ni. Tetiba je aku stress mengingatkan kesan-kesan diraging oleh Kak Lily dan kena jinjit pad saper ntah bodoh piang pi letak lam store room. Nama je masuk skolah bijak, tapi sivik kat celah bontot.



Ni one of gamba terbaekkkkkk aku masa kat Fukuoka, year 1989. Jadik Duta Kecil gitu. Ntah apa yang aku promote pun aku tak tau. Yang aku tau everytime nak kuar rumah kena bawak bendera Malaysia.

So ni masa baru-baru sampai. Alangkan mak aku hantar pi Singapore time cuti skolah pun aku dah menangis macam nak rak macamkan nak hantar pi kerahan tenaga buat rel ketapi, inikan pulak hantar pi Jepun. Nak balik tak boleh, nak nangis pun macam la aku boleh balik time-time tu gak, nak toreh tangan ngan pisau takut lagi lama aku kena dok Jepun kang, so macam biasa la tanda protes aku....asal bergamba je aku buat la muka paling bangsat biar semorang tau aku menderita. Saje je aku tak ratakan bedak kat muka, biar capuk-capuk. Biar mak angkat aku takut tengok muka aku cam pompuan gila pastu dia call kedutaan tolong tolongggg ada orang gila kat sini sila hantar dia balik skarang jugakkk. Oh best.

Aku tak paham apesal budak-budak ni semua sexcited dok Jepun, nak balik siap nangis-nangis tarik tangan mak angkat taknak lepas cam sial je muka sekor-sekor aku tengok. Oi, mak bapak kau tengah tunggu kat KL ngan kompang nak renjis bunga rampai segala okk, so boleh tak ko gerak sekarang sebelum aku sepak tulang rusuk kau?

Benci betul aku ngan drama kesedihan melampau yang sengaja dibuat-buat padahal masa datang hari tu ko la yang nangis-nangis taknak makan dalam flight pastu dah pening kepala muntah pulak atas kasut aku, dah 2 hari sampai Jepun pun still nak makan nasik goreng mak dia bekalkan konon rindu. Pastu now ko pulak over tarik-tarik tangan mak angkat ko suruh ikut ko balik Mesia sekali, ehh aku lempang kang budak ni.




Ni masa darjah enam, year 1989, baru balik dari edisi menjelajah Bukit Cherakah oleh pasukan PBSM dan Pandu Puteri Sekolah Rendah Kebangsaan Bandar Baru Bangi. Kita kena masuk PBSM baru boleh jadik dokter. Pandu Puteri tu esok besar takat jadik stewardess je. Wakaka.

Entah apa motif aku jeles ngan budak PP.

Sepesen je rambut ngan muka kitorang asik-beradik kan?
Walaupun sepesen, tapi kawan-kawan mak aku tetap kata adik aku yang paling lawa.
Tapi tak kisah la, dia memang lawa, tapi laki dia tak hensem.
Haha.

Yang duduk bersila macam anak mama kotai tu Ibal.
Memang dia ni selenga je masa kecik, tu yang selalu kena penampar Ima. Sebab muka dia memang muka mintak kena penampa.

Aku sebenarnya rimas tengok rambut aku lam gamba ni.
Rambut cam jiban.
Kulit sedia maklum…terputih antara yang hitam.
Patut la Wan Shahidudin tu tak penah pandang muka aku walaupun aku duduk kat tepi tingkap sebelah koridor semata-mata senang nak usha dia kalau lalu.

Dulu kan aku admire gila ngan budak Shahidudin ni.
Cute gila muka dia. Aku takde gamba dia, tapi dia memang series cute. At least sedap la mata aku memandang. Dia tak sedap pandang aku tu lantak dia la. Bukan aku nak kawen ngan ko pun, minat je.

Memang kalau muka aku ni jangan harapla nak ada orang mintak biodata let alone nak pass-pass kirim salam thru member. Malam skett. Until masa aku kena ambik offer letter TKC kat skolah, on the same day dia pun kena datang sebab dia ambik offer letter Sekolah Sains Tunku Jaafar Kuala Pilah. Masa kat pejabat am tu dia dok berdepan ngan aku. Tapi sikit dia tak tegur. Aku lagi la kan, takkan aku nak tegur kot. Aku kan kaya dengan sifat anak dara yang pemalu tapi gatal bijik. So aku diam je la sambil tunggu akak kerani bagi surat. Jap kang akak tu panggil nama aku. Apa ntah akak tu cakap tapi akak tu ada cakap tahniah la dapat TKC. Pastu aku ambik surat, blah.

Jap lagi aku dengar mamat ni panggil aku dari belakang.

Macam nak terbabas basikal aku langgar keta skolah Cikgu Khalid bila dengar dia panggil aku. Tapi kalau langgar pun bagus jugak. Masa exam PKBS, tetiba je cikgu ni terpekik marahkan budak India kelas sebelah sampai patah pensil 2B aku terkejut punya pasal. Disebabkan itu aku jawab soklan objektif tak abis sebab aku tak bawak pensil spare.

'Awak dapat Kurshiah ye?’

‘Ye. Awak?’ (series masa ni aku dah nak tercakap ‘Ye. Awak pun?’. Bodoh pulak rasanya)

‘Saya dapat Tunku Jaafar. Awak kelas mana ye dulu?’

Nampak sangat la aku tak dikenali dan tak pernah tau akan kewujudannya.

Tapi aku tak demand lelebih.
Janji aku dapat cakap ngan dia.
And dia yang tegur aku dulu. Hahah tu yang best!!
Eh, gatal pulak.

Betul la cakap mak aku, kalau kita tak cantik, tapi kita pandai (eh ni bukan puji diri ye, ni peribahasa je) ramai orang nak kawan ngan kita. Tapi kalau kita tak cantik dan bodoh (ni ditujukan kat budak skolah aku yang dah la tak cun tapi hot sebab tetek besar and selalu pakai bra kaler pi skolah sengaja nak tayang bra sebab nak harap kat muka memang tak jalan jadik harap je la kat tetek yang besar tempayan) belum tentu ada orang nak kawan kita.
Aku tak pasti la if nasihat mak aku ni benar belaka sebab aku rasa aku dalam golongan yang bijak dan jelita, so aku takde kaitan dengan peribahasa kat atas. Hahaha.
posted by green apple @ 11:50 PM  
Newer›  ‹Older
Emo???
Semalam kan aku weng sket, memang takleh tido nyenyak. Every hour aku terjaga macam dah puas sangat tido padahal aku tau sebenarnya aku lom tido lagi. En Wan banyak kali terjaga tanya kenapa aku tak tido lagi sambil peluk aku rapat-rapat cakap 'Abang sayang Di ok? Dont worry'. Eh, apehal lak ko nih? Cam ada buat salah kat aku je. Sangat sesuatu ok laki aku ni. Tapi takpe, aku malas nak pikir.

Tapi pagi tadi aku try sibuk-sibukkan diri so that emo-emo tu hilang.

But, bila wyza tanya aku kat FB kenapa aku rasa nak nangis malam tadi, aku cam terfikir apesal eh?

Slowly aku isolate and carik where the problem lies, then aku tau yang actually aku dah penat bersabar and penat bertolak ansur and penat control kemarahan.

Bila ko terlalu berpegang kepada janji yang kau sendiri create, and somehow janji tu macam dah tak valid tapi ko still berpegang pada janji tu jugak for what reason pun ko sendiri tak tau, sampai satu masa ko jadi blank. Tak tau if ko perlu teruskan berpegang pada janji tu or blah je. Tapi bila ko tinggalkan janji tu, ko akan rasa sangat tak patut. Tapi bila ko kekal berpegang pada janji, ko rasa cam ko buat keje bodoh sebab benefitnya takde pada ko. Cuma maybe faedahnya ko belajar bersabar lebih dari biasa.

In my case, aku taknak tinggalkan janji tu.
Aku dah berjanji apa pun terjadi aku akan pastikan dia ok. Ok serba-serbi walaupun satu masa nanti dia dah tak perlukan aku, aku akan still monitor dia from far.
Tapi at one point of time aku rasa macam tak payah la aku teruskan janji tu sebab dia pun pandai jaga diri. Aku macam dah penat menjaga orang, sampai aku lupa nak jaga diri sendiri, lupa nak jaga hati aku sendiri. So aku cakap kat diri aku, biar la. Dia tau la handle diri dia.

Tapi the moment aku lepaskan janji tu, mesti ada benda yang tak kena kat dia yang menyebabkan akhirnya aku beralah and pegang janji tu balik.

Sebenarnya kan, aku letih.
And aku takut if satu hari nanti aku sendiri dah tak mampu nak berpegang pada janji tu lagi. Sebab aku dah terlampau penat kawal sakit hati, kawal marah, kawal airmata.
And aku takut satu masa nanti bila aku dah betul-betul fedup, aku akan jadi celupar gila babi. And aku taknak aku terlepas kata yang akan buatkan orang mark aku as cilaka babi. At least bukan dari dia. Sebab dia cukup kenal aku, dia tau aku tak macam tu walaupun aku selalu mem'babi'kan dia.

Seriesly, aku memang outspoken.
Sebab aku jenis tak suka bawak masalah balik rumah pastu drag sampai 3-4 tahun. Tau-tau aku jadi pembunuh.

No, that is so not me.

Kalau aku ada masalah or kalau ko ada masalah ngan aku, sila cakap. Clarify things, apa tak puas hati bagitau skang. Aku tak suka cakap-cakap belakang, nak settle, settle now. Sebab aku bukan jenis bawak masalah sampai tido pikir apa aku nak hentam budak ni esok. Sorry ye...takde masa aku nak pikir ko siang malam.

Jadi semalam, aku macam confuse.
Aku rasa semalam tu aku dah high time punya blur.
Aku confuse kenapa aku sanggup dera diri aku macam ni sekali?
Kenapa aku terlampau menjaga hati dia?
Kenapa aku terlampau nak tengok dia happy and bahagia?
Aku rasa selama ni dia memang dah happy.

Cuma maybe aku lagi happy kalau ada dengan dia. And aku tau dia happy bila aku dengan dia.
Melepak sama-sama, membabi-butokan sesama sendiri, kalau dia tinggal serumah dengan aku lagi aku suka. Bawak la satu family ko pun. Lagi senang aku monitor and ketuk kepala kau kalau ko buat silap lagi.

Aku pernah berjanji dengan dia apa pun terjadi aku akan tetap ada dengan dia. Susah and senang. And dia pun pernah berjanji benda yang sama.
Cuma aku takut janji dia pada aku tu akan hilang lagi sekali and aku tak pasti if kali ni aku boleh berpegang pada janji tu lagi.
Sebab aku cukup kenal dengan diri aku.
Once aku janji, aku akan hold to it.
Tapi once aku kata aku lepas, aku takkan ambik balik.

But, the worst part was aku belum pun lepaskan janji tu, but the thought of letting it go already brought me to tears.

Anyways, I'm still holding on to something that used to be there hoping it will come back. It's those memories that give me the strength to go on.
posted by green apple @ 12:36 AM  
Newer›  ‹Older
My Perak day trip
June 17, 2009
Aku telah berjaya race ngan Brabus kat PLUS.
Walaupun akhirnya aku kalah, come on la what do you expect Aveo lawan Merz??
Walau kalah, tapi aku puas hati sebab Merz itu sudi be-racing ngan aku.
Alangkah bodohnya driver Merz itu. Ngan aveo pun nak carik pasal.
Tapi bagus jugak aku race tadi, sampai 140 aku pecut akhirnya aku berjaya sampai ke rumah from Ipoh dengan hanya 2 jam tepat-tepat. Tapi macam nak tertanggal stereng aku kejekan.
Dengan harapan tiadalah dapat saman. Kalau dapat, kira aku mencipta sejarah buat diri sendiri dan saman itu akan aku letak dalam blog bagi membuktikan aku pun boleh keta laju-laju la weyyyyyyyy.

Macam yang aku jangka (tak payah susah-susah tunggu orang lain jangka), aku akan tetap sesat walaupun kat tangan ada map dengan siap call orang lagi nak confirmkan jalan. Nak masuk UPSI, dah separuh jalan, aku patah balik. Patah balik sampai ke tol okkkkk. Park keta kat tepi, pi jalan kat tempat bayar tol tanya 'Mana jalan pi UPSI?'

Dah masuk UPSI sesat pulakkkkk padahal abang guard tu dah tunjukkan jalan.
Dia suruh masuk kiri, aku tetap nak masuk kanan.
Aku pun tak tau apa nak jadik ngan aku ni.
Degil memang tak bleh bla.
Last-last aku patah balik kat guard house suruh abang guard tu tunjuk jalan.
Macam tetamu di raja okk, ada moto escort depan belakang semata-mata nak tunjukkan jalan yang sememangnya signboard ke building yang aku pegi tu terpampang bapak besar. Tapi tak tau apesal aku taknak sign tu mula-mula masuk tadi.

Sejam kat UPSI, terus rush pi VRI, Ipoh.
Dah la aku ni terbatuk-batuk macam nak merekah halkum, naik segan aku bercakap dengan customer. Cakap sepatah, batuk tiga patah.
Padahal dah 2 botol ubat batuk aku togok but the batuk is still there.

Selepas keje-keje semua settle, inilah masanya kita beriadah di Ipoh.
Mujur ada jejaka budiman yang sanggup merabakkan poketnya untuk mengisi perutku yang sengaja dikosongkan dari malam semalam dengan alasan nak diet tapi bila orang tu offer KFC kita persetankan saje diet itu.

Before tunggu member aku tu datang, aku buat lawatan tapak dulu kat JJ.
Lalu la depan kaunter Estee Lauder.
Satu makeup artist tu gi kat aku tanya interested tak kalau dia nak bagi free makeup untuk aku masuk Estee Lauder Model Search. Padahal aku dah jalan laju gila dah ni, boleh dia ikut je bontot aku nak offer.

"You fotogenik maaaaa. I makeup you free"

Dah takde orang nak singgah kaunter ko dan-dan tu aku yang buncit ni fotogenik layak jadik model. Cuba kalau berasak-asak pompuan slim-slim cun-cun gi register, takyah jalan slow-slow, aku merangkak sembilan kali betul-betul depan batang hidung ko pun ko wat dek je.
Eh plisss la, tu namanya tektik jinjangggg.

Sampai rumah, En Wan ajak pi tengok progress rumah baru.
Ni lagi sorang, hari-hari nak tengok rumah.
Bila dah tengok rumah, hari-hari mintak quotation baru, ade je dia nak tambah.
Pecah sana, pecah sini, lama-lama rumah kau tumbang.

And now...berduduknya saya di atas kerusi depan laptop dengan belum mandinya lagi...dengan harapan agar mata aku boleh terbukak sampai at least 2-3 pagi sebab ada satu proposal aku lom siapkan. Apesal la aku makin takde life selain hadap laptop ni tak sudah-sudah?
Aku nak main game mahjong pun asik postpone.
Apetah lagi yang dok meninvite Mafia War la, Sudoku la, Scrabble la.
One more thing, toksah la ajak aku main Sudoku, bab nombor-nombor ni aku memang bodoh terlajak sket.

Hari tu balik umah Mak Aji jumpa gamba ni.



Kalau nak tau camne aku tido, ko tengok la.
Ni gamba tahun 1988, aku darjah 5.
Masa ni ponteng skolah sebab anak-beranak ikut Pak Aji bagi lecture kat USM. So ni kat rumah tumpangan USM.

Yang sopan tu Ima (kanan). Cantik terduduk je selimut dia sampai ke pagi.
Yang terkangkang-tersiat tu adelah aku.
Memang macam ni la aku tido sampai skang.
Tu yang En Wan tido mesti peluk bantal.
Kalau tak peluk bantal, mau kote dia aku tersepak malam-malam.
posted by green apple @ 7:46 PM  
Newer›  ‹Older
Day trip to Perak tomorrow
June 15, 2009
A - Age
Baru nak cecah 32.
Uban pun baruuuu tumbuh 23 helai.
First wrinkle pun baruuuuu ada kat bawah mata.


B - Bed size
Ala tak payah bed kalau nak tido.
Kat lecture room pun bolehhh.
Nak lagi kalau yang bagi lecture tu jenis yang tua dan kerek cakap pun mbeh mbeh mbeh mbeh. Tak hapa dia membebel kat depan pun aku tak tau. Nak je aku gi depan boh penampa sekali tapi kang derhaka kepada guru pulak. Dah la class lecturer-lecturer tak hensem ni selalunya petang. Eh, tolong la jangan bagi aku mencarut okkk. Dari ko seksa penglihatan aku macam ni, baik ko fail kan je paper aku terus.


C - Chore you hate
Siram pokok bunga.

Series aku paling tak suka tanam pokok. Sebab aku malas nak siram satu hal, malas nak sapu daun-daun kering satu hal lagi. Baja jangan cakap la. Memang tak pernah terfikir nak kena bagi baja. Kalau benda-benda lain like mengemas, menyapu, menghias, memasak, membasuh, menggosok, menggatal semua aku enjoy.


D - Dog's name
Aku tak bela anjing la hanjingggggg.


E - Essential start-your-day item
Ramas telor laki aku.

Dia ni kalau takat bunyik alarm tak jalan. Sure dia tido balik punya. Jadi kita harus kreatif untuk menjadikan pagi kita bermula dengan sesuatu yang indah. Baru la nama GOOD MORNING...ngahaha.


F - Favorite color
Kawan-kawannnnnnnn, apekah favourite kaler saya????????


G - Gold or Silver
Tak suka dua-dua...aku suka PINK jugak.

Menjawab soklan tak?



H - Height
Tidal layak untuk jadi stewardess.



I - Instruments you play
I play double bass.

Double bass berbunyiiiiii.
Mengapakah jendela tak dibukak-bukakkkk.

Ha, teka filem apa.



J - Job title
Hamba seks En Wan.

Boleh??



K- Kid(s)
Baru sorang.
Ada saper nak buat menantu?

Tolong letak harga murah-murah sket ehh.



L - Living arrangements
Tengah dok arrange la ni.



M - Mum's name
Tyra Banks



N - Nicknames
Diana Hitam.

Ni panggilan manja zaman skolah rendah.
Memang pundek-pundek budak laki kat skolah aku. Tu pasal skang bini dorang semua tak cun. Tu sebab kena sumpahan aku la tu.
Kira baik la tu aku sumpah dapat bini tak lawa.
Kalau aku sumpah tak dapat bini terus amacam?
Mau sampai skang semua dok main kote sendiri je keje.



O - Overnight hospital stay other than birth
Tak penah.
Mungkin sebab takde Dr yang hensem.


P - Peoples you love
You, you, you and you.



Q - Quote from a movie

Ha, teka mana punya filem ni :

(i) Kecik-kecik takmo mampos, sudah besar menyusahkan orang.

(ii) Ini macam mau jadi Hang Jebat? Sekali aku tepis bertabur tulang rusuk kau.

(iii)Kutu babiiiiii?? Allahhhh. Batal air semayang saya.

(iV) Pere tum
pere tum
pere tum
pere tum
pere tum
tum
tum
tummmmmmmmm (hambik kau pikir ni filem apa)



R - Right or left handed
Dua-dua aku guna untuk fungsi yang berbeza-beza.



S - Siblings
Tiga aje.

Ehh, lupa.
Mak aji ada sorang "anak angkat" yang saiko dan juga gila.
Yang sukaaaaaaaaaaaaa mengaku tu mak angkat dia ntah bila mak aku declare dia anak angkat ntah. Nakkkk jugak panggil mak aku MAMA.

Kalau anda bijak laksana, cuba teka siapakah itu cilaka?

Eh, sedap pulak pantun ni.



T - Time you wake up
Tidak menentu.
Bergantung pada situasi persekitaran.

Kalau rasa nak lapar, kul 2 pagi kang aku bangun.
Kalau rasa nak beromen, kul 3 pagi kang aku bangun.
Kalau rasa nak solat Subuh, lagi 5 minit nak syuruk baru aku bangun.

Oh setannya aku.



U- Underwear
Wajib pakai underwear.
Aku tak suka tetek aku terbuai-buai nak lagi kalau langgar bumper. Macam nak tercabut je rasanya. Biar terpisah nyawa dari badan, asalkan tetek tetap menten.
Kalau panties pulak, biar yang lebih cengkaman.
Biar berbentuk sket bontot aku yang leper ni.



V - Vegetable you dislike
Tak suka sayur berdaun yang lembik-lembik.
Aku suka sayur yang keras-keras like carrot, togeh, timun, kobis, kacang buncis bla bla bla.



W - What makes you run late
Mandi lama sangat.

Selalunya pagi.
Setengah jam lom tentu aku keluar toilet.

Nak gosok gigi, cuci muka, pakai contact lens, mandi, shampoo, scrub badan, kira bulu...bla bla..tu pasal aku selalu lambat.



X-rays you've had
Banyak jugak la. Sebab aku kan suka buat keje kuar masuk asrama, masuk skolah tu kejap kuar, masuk skolah ni kejap quit. So keje aku memang buat medical chek-up je la.



Y- Yummy food you make
Takde.
Aku pemalas.
Tak suka masak.



Z- Zombies are attacking, what do you do?
Kau menggg ngaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.



Ok, esok pagi-pagi aku gerak pi UPSI, then Ipoh.
Doakan aku selamat ye, sebab aku still demam lagi ni.
Kang ntah mana-mana aku drive tau-tau sampai Songkhla.
posted by green apple @ 11:04 AM  
Newer›  ‹Older
2G
June 14, 2009
Dari malam semalam sampai ke pagi ni aku dok mengadap laptop buangkan masa aku dengan buat business planning yang akhirnya plan tu tah kemana, sudahnya aku berchatting sampai ke pagi. Ini lah dia satu kelemahan aku kalau laptop dah laju.

Selama ni aku asik menghempas-hempas sebab laptop aku lembab. Sabtu lepas En Wan dah tak boleh tolerate dah ngan aku sebab habis semua 'proposal' dia aku reject, bengang kat laptop punya pasal. Biasa la kan aku kan saiko-saiko sket. So pagi-pagi lagi dia dah bawak aku gi Digital Mall betulkan laptop.

Sape yang hari tu kata Windows aku tak ori??????????????
Meh sini aku nak tendang.
Aku punya Windows ori okkkk. Cuma CD dia takde kat aku sebab kompeni lama aku yang cilaka bodoh tu tak bagi. Padahal laptop ni aku bayar half. Pundek eh?

ApekDigital Mall tu upgrade laptop aku to 2G.
Dan hasilnya begini lah.
Makin laju aku chatting siap sampai 6-7 tab aku bukak yang semuanya takde unsur-unsur ilmiah - FB, Blog, Mahjong, YouTube dan juga melayuboleh.com.
Tapi sangat puas hati sebab apek tu tolong re-installkan Kaspersky aku sekali.
So skang laptop aku dah sangat laju dan sangat diprotect dari virus.
Ok tak jadi buang laptop.

Ha, sebut pasal buang ni, aku nak let go meja makan aku yang kat gambar no. 4 tu sebab aku malas nak bawak masuk rumah baru. So sesiapa berminat sila la contact aku kat aveo757@yahoo.com.

Actually aku nak let go sekali microwave and fridge aku.
Tapi cam tak patut la pulak kan, benda elektrik ni bukannya elok sangat pun kalau dah pakai beberapa tahun. Jadi mungkin aku akan mintak khidmat Santa Claus hantarkan je la kat rumah sesaper. Itupun kalau ada yang nak. Kalau taknak, rasanya aku bagi je kat moving company tu nanti.

Lagi satu, buyer rumah aku ada bagitau yang dia letak gamba-gamba rumah aku kat blog dia and ramai yang comment 'Ehhhh, ni rumah green apple kannnn?'

So kat sini aku nak clarify things.

The girl has already booked this house, cuma skang tengah tunggu settlekan documents je.
Jangan la pulak ada orang kata dia plagiat pulak ye.
Aku akan take out the "House for Sale" entry tapi kasik aku tahan seminggu dulu kat sini sebab nak advertised kan meja bertuah tu dulu.
Pastu aku tarik the entry balik.

And Mizzy....status YM aku tu bukan perli ko.
By the way status apekah yang ko letak sampai ko nak emo-emo ni?
Aku terajang nak??

Itu aku perli ex-bf aku yang tak abis-abis PERASAN PERASAN PERASAN NAK MAMFOSSSS.
Ingatkan perangai dah berubah.
Rupanya tak.
Tapi elokla ko tak berubah. So aku boleh mengutuk kau sampai bila-bila.

Padahal sebenarnya aku takde la bengang pun.
Cuma knowing him yang eh plis la ko tu takde la hebat mana pun tapi selalu sangat potray diri sebagai hebat. Kalau ye pun ko hebat, perlu ke ko canang yang ko tu sangat hebat?? Takat dapat dok atas kapal laut kerajaan tumpang pi overseas habis hebat la? Kira ko bleh berlagak ko dah keliling dunia la ni?

Status FB dia :

"Only the best man can go to sea. And only the best woman can be with the best man"


Ok la fine.
Keje sailor tu memang keje yang bukan calang-calang.
Tak semua orang boleh buat.
Itu aku respect.

Tapi kalau ko bangga sangat keje laut tu macamkan hebat sangatttt, bukan ko sorang je keje kat laut okkkk. Pak Awang Jusoh kat Marang tu pun hebat. Berminggu kat laut bawak sampan je, rilekkkk je candat sotong untuk aku. Sikit tak eksyen.

Ko baru dapat jaket ngan topi navy dah velagak nak vampossss.
Virahhhhhhhh.
Vundekkkkkkkk.

En Hazwan sila jangan tenung gamba ni lama-lama. Nescaya anda hanya mendapat lapar dan dahaga saje. Lagipun bontot ini memang bukan milik saya.
posted by green apple @ 11:07 PM  
Newer›  ‹Older
Jauh Dirindu



Tengah-tengah tak sihat ni, aku menambahkan tak sihat di kepala dengan layan lagu-lagu dalam Diana's Listening Folder sambil-sambil buat keje.

Layan sama-sama ok?





Di mana....
Katakan di mana salah silapnya
Ku terasa-rasa hubungan kita
Berubah mengikut masa

Ke mana....
Mana hilang keajaiban itu
Kelembutan serta kemanisan mu
Yang pernah menghias hidup ku

Mengapa kita kini
Saling mengasingkan diri
Kemesraan lalu dingin dan membeku
Tetapi hati tidak dapat dibohongi
Bila saja berjauhan kita kerinduan
Kau dan aku diuji gelombang waktu

Sayang ku....
Biar genting usah berputus terus
Kenangan lalu tak mudah di hapus
Segalanya tersimpan di hati
Jika di takdirkan tak sehaluan lagi
Kau tetap aku ingati




p/s : Mizzy, amacam aku update macam ni, ok?

posted by green apple @ 12:42 AM  
Newer›  ‹Older
100 Truths yang tak sampai 100
June 11, 2009
Jam menunjukkan pukul 3.45am.

Aku baru bangun.
Malam tadi tido kol 8.30pm sebab demam tak boleh tahan.
Seb baik aku tak jadi pi North, kalau tak konfem aku takleh buat apa-apa.
Memang dari last week rasa macam nak demam tapi tak demam-demam jugak.
Malam tadi tak boleh tahan dah.
Lepas Maghrib terus aku landing atas katil.
Tu pun solat Maghrib terbabas gi baca doa qunut masa tahiyat akhir. Boleh???
Gila punya tak bleh khusyuk.

Kul 9.30pm, En Wan kejutkan, tengok kat tapak tangan dia ada ubat.
Adehhh...aku paling malas makan ubat.

Kol 3am tadi terjaga sebab sedar En Wan takde kat sebelah.
Rupanya dia tido kat sofa.
Alahai kesiannya laki aku.
Dah la aircond betul-betul menghala ke sofa tu, ada yang esok dia pulak flat.

'Naper abang tido kat sofa?'

'Nanti abang berjangkit ngan Di. Kalau abang demam jugak, siapa nak jaga Di sakit?'

Sedihnya dengar.
Walaupun aku tau dia pun tak sedar apa dia cakap.
Tapi at least dia mamai pun kepala dia ingat aku. Dari 'Kalau abang demam jugak, siapa nak jaga Mona sakit?

Monaaaaaaaaaa?????

Terus aku terbalikkan sofa tu.

So esok aku pasti akan berada di rumah saje.
Dan esok aku leh makan pagi, tengahari dan malam lengkap sebab aku kan sakit.
Bila sakit kita kena makan ubat.
Kalau nak makan ubat, kita kena makan dulu.
Baru la ubat bertindakbalas dan kita akan cepat baik..hehe.

Dalam kepala dah terbayang nasik lemak sambal paru...ohhh heaven!




Tagged by Shikin.


Last phone call:
Hayden, a fren whom I met kat MySpace.

(I slept at 8.30pm last nite la beb, demammmmm. I saw your call, but tak larat nak angkat, sore pun yilekkk)


Last text message:
****

(got my msg??)


Last time you cried:
Kejap tadi at 3.45am masa solat Isyak.
Biasa la kan, orang banyak dosa memang macam ni.


Been cheated on:
Rasanya skang pun aku sedang ditipu.
Tapi being a person yang bodoh, dah ditipu berkali-kali pun aku boleh percaya balik kat orang yang menipu aku tu. Padahal aku memang dah tau dia tengah tipu aku.
Tapi aku still biarkan sebab aku rasa cam kesian kalau nak bagitau dia yang aku tau sebenarnya dia tipu aku. Kesian nanti dia malu depan aku, kesian nanti agenda dia terbantut, dan kesian akhirnya dia sedar yang dia lagi bodoh dari aku sebab misi baru nak mula dah terkantoi.


Kissed someone & regretted it:
Pernah.

Ehhh, terbukak pekung di dada pulak.


Laughed until you cried:
Tak pernah.
Kalau gelak sampai terkentut pernah.


Met someone who changed you:
I am what I am.
Takde saper boleh ubah aku.
Kalau ada yang boleh, takde la aku kekal blur sampai skang kan.


Found out who your true friends were:
Yup.

Aku rasa sampai bebila pun kawan pompuan yang boleh close ngan aku adelah ***.
This is the only kawan pompuan yang aku leh get along.
Maybe sebab dia pun kuang ajaqqq cam aku gak.

Minggu ni aku telah berjaya meyakinkan diri aku sememangnya aku tak boleh kawan rapat ngan pompuan. Eventually budak tu akan carik pasal ngan aku. Walaupun cara dia carik pasal tu macam lite-lite, tapi aku paham sangat yang dia memang tak boleh tengok aku senang sket dari dia. Dia macam jeles ngan apa yang aku ada. Padahal apa yang aku ada tu takde la besar sangat, ada member yang lagi happening, tapi memang dia rasa aku tak sepatutnya lebih dari dia. So bila dia rasa aku lebih sikit dari dia, mula la carik pasal konon apa yang dia cakap tu cam lawak la, tapi cam pantat.

Kalau dia rasa benda tu menyebabkan dia juara, nanti dia buat-buat la tanya aku 'Eh, ko taknak tukar kereta ke?' Ha, tu maknanya dia baru beli kereta baru la tu, biasa la kan, kang kalau cakap direct 'Aku beli kereta Camry baru, ko taknak tau ke harga dia berapa?' macam berlagak sangat la pulak. Padahal memang itu pun motif kau.

Tapi, kalau dia nampak aku macam lebihhhhh je dari dia (dia pun baca blog aku), ohhhh dia takkan tanya. Dia buat senyap je. Kalau orang lain start tanya pasal apa yang aku ada tu, dia seboleh-boleh taknak masuk campur and nak tukar topik lain. Kalau tengok zahirnya macam baik gilaaaaaaaaaaaa, series memang aku la nampak cam lahanat kalau compare ngan dia. Padahal busuk hati.

Tapi elok jugak la ko jeles tak sudah-sudah ngan aku, itu maknanya aku sentiasa LEBIHHH dari kau.


Found out someone was talking about you:
Ehh, ini tak payah tunggu tahun 2009.
Dari tahun 1984 lagi dah ada orang dok menjaja cerita pasal aku.
Antara ko nak dengar or buat dek je la.

Tapi aku rasa zaman paling cilaka was zaman skolah rendah.
Kalau ada budak bukak topik 'Kak Diana dapat pergi Jepun tau'

Takde de ko nak dengar budak tu tanya 'Diana?? Diana mana eh??'

Takde okkk.

Semua kenal akuuu.

'Ohhhh, kak Diana yang hitam tu eh?'

Pantekkkk.

Tapi kira ok la kan.
Aku terkenalllllll.


How many people on your FB friend's list do you know in real life:
Kenal setakat pernah jumpa tu ramai la.
Tapi kalau kenal sampai tau isi perut dia rasanya tak sampai 10 orang.
Sebab aku maleh nak ambik tau sangat hal orang kecuali benda tu sanat men-concern-kan aku.
Contohnya if the girl sangat cantik dan sangat berkarisma dan dia ada dalam top frenlist Wan Mohd Ridzuan.

Ohhhhhhh, konfem budak tu akan jadik kawan baik aku.


Do you want to change your name:
Nama takyah tukar.
Tapi nak tukar bontot aku ngan JLo boleh?


What time did you wake up today:
6.30am.
Lepas solat tido balik
Solat pun speed nak mampos sebab nak cepat ni, nak tido balik.
Kang dah siang susah nak tido.

Kat rumah sendiri boleh la kan.
Kalau balik Bangi, takde channn.
Lepas solat je, kena temankan mak aji kat dapur.
Tapi yang best ko takyah buat apa-apa, ko tengok je dia buat keje. Tak tolong pun dia tak kesah janji ko tak tido balik. Kalau ko tido balik kang kejap lagi ko dengar tin milo jatuh la, pintu terhempas la, saje je dengki. Nak beromen ngan laki pagi-pagi pun tak khusyuk.


Name something you CANNOT wait for:
Bila laki saya bogel di depan mata...ohhhhh I can't wait!!

Wakakakkaka.


Hugs or kisses:
Both.

Tapi kalau dah payah sangat, bagi flying kiss pun jadik la.
Takpe, imaginasi aku tinggi.


Shorter or taller:
Eh soklan ni bukan sepatutnya shorter or longer ke?

Wakakakaka.
Pang pang panggggg tampa diri sendiri laju-laju.


Romantic or spontaneous:
Aku jenis yang spontan dan selamba.
Kalau nak tengok if aku romantik, jom la skandal ngan aku.

Silakan abang yang di belakang tu..


Sex on first date:
Alamak ko ni...jangan la gelojoh.
Ilek-ilek laaaa.
Ringan-ringan dulu kannnnnnnnn????


Broken someone's heart:
Yup. Pernah.
And aku rasa regret gila sebab tak broke kan lagi hati dia biar sampai dia mati kejang.


Turned someone down:
Penah.

Kejadian berlaku pada tahun 2000, lokasi dalam komuter.
Ada satu brader ni memang akan duduk depan aku lam komuter masa nak gi keje.
Untilafter a few months, baru dia berani tegur aku itupun kebetulan time balik komuter sesak gila babi, tup-tup aku masuk tau-tau aku berdiri depan dia. Dan dada kami hampir-hampir bersatu. Wahhhh.

So masa ni dia ambik peluang kenal aku (amboi, kemain lagi ayat. Dia je yang ambik peluang, abih ko tak???).

Tau la kan komuter punya lembab berjalan camne, kalau dari KL nak sampaikan ke stesen UKM tu, habis aku bentangkan biodata sampai salasilah jiran rumah sebelah pun aku cerita.

Esok dan hari-hari seterusnya dia dah tak duduk depan aku dahhhh.
Siap savekan seat untuk aku lagi dok sebelah dia.
Hahahah. Gatal sialll aku ni.
Padahal dah bertunang.

Satu hari tu aku nampak dia macam dah tak terkawal.
Duduk sebelah pun asik nak menyendeng je.
Ek eleh brader ni over pulak. Konfiden je aku jadik awek ko. Eh series aku geli la jantan cam ni, takde bagi cue apa-apa terus nak landing-landing.
So, aku buat-buat simpan tiket komuter dalam purse.
Saje je aku tadahkan purse tu biar dia nampak gamba En Wan ngan aku tengah berpeluk-peluk.
Terus senyap sampai ke sudah. Esok tu aku dah tak nampak dia lam komuter.
Konfem petang tu jugak dia beli kereta taknak naik komuter dah.


Had more than 1 boyfriend at a time:
Jap eh, ada phone call.



posted by green apple @ 3:39 PM  
Newer›  ‹Older
Ok, DONE!!!!
June 09, 2009
Tag dari Sumie.
Aku taknak buat kat Facebook beb sebab kat FB ada ramai budak skolah aku.
Mengucap panjang diorang baca ni kang.


1. Bekas kekasih saya adalah :
..lelaki yang suka jual kotenya secara pukal.

Jual kote di sini bukan bermaksud menadahkan kotenya ke mana-mana perempuan ye tuan-tuan. Jangan salah sangka...(walaupun aku memang suka bagi korang salah sangka).
Itu hanya kiasan saje.
Jual kote di sini adelah bermaksud bercouple ngan aku (katanya laaaa) tapi at the same time tackle pompuan sana, tackle pompuan sini. Kalau dah berhajat nak pasang 3-4 orang dalam satu masa tu, secara indirectly nak bagi semua rasa kote dia jugak la kan?

Eh tolong la okkkkkk.
Mental!


2. Saya sedang mendengar :
..perut saya berkriut-kriut petanda kejap lagi saya akan ke jamban untuk kesekian kalinya bagi memberi laluan untuk prittt prettt prettttt.

Series aku sakit perut lepas makan KFC Fiery Crunch. Dari petang tadi perut dah memulas. Tapi aku ingatkan nak period. Tengah-tengah drive dia buat hal. Kalau Schumacher nampak aku drive kat LDP tadi, memang sujud dia okkkk. 140 wa pecut sambil baca ayat Qursi bagi memudahkan perjalanan, jangan la ada road block petang-petang ni. Tak pasal je terkencet lam keta. Harus keta aku kena overhaul esok.


3. Mungkin saya patut:
..berenti mengupdate blog dan sign off YM sekarang kerana proposal nak bentang esok kat *** lom siap lagi.

Tapi memandangkan otak sudah jammed sebab penyahtinjaan berlaku secara berterusan sehingga menyebabkan aku duduk menyenget je ni (series pedih bontot aku okkk, macam kena liwat je rasanya), maka aku harus beristirehat, melegakan ketegangan dengan mengupdate blog dan facebooking kejap.

Tak jam pulak kepala aku kalau blogging, eh?


4. Saya suka :
..jika ada orang tolong buatkan teh tarik untuk saya sekarang sebab saya haus tapi saya takut nak turun bawah kerana ada budak bodoh yang sengaja ingatkan saya cerita hantu kom kom yang pakai purdah bawak batu nisan cari baby dia yang hilang.

Buto!!!!


5.Sahabat-sahabat baik saya :
..maybe sedang tido skang sebab dah pukul 12.41am.

Ataupun mereka sedang berchatting tapi sengaja invi kat aku macam aku tak tau laaaaaaaaa.

Tapi, aku ada sahabat baik ke?


6.Saya tak paham :
..kenapa sakit perut saya masih tak hilang walaupun dah minum teh pekat 2 uncang.

Bukan ke kalau seuncang pun ko ada potensi nak dapat sembelit tapi apesal perut aku tak benti-benti carik pasal skang ni? Apekah kerana dosa aku mengumpat KFC secara melampau siang tadi?

Tapi series wehhh, KFC Fiery tu lansunggggg tak pedas. Aku leh selamba dek makan ngan cili sos. Ni cara-cara aku yang tak tahan pedas pun leh cakap ayam tu tak pedas. Alangkan pulak korang yang jenis makan sambal berlaukkan nasi ni.

Betul kata Idham Siraj, dia tak pedas di mulut, tapi pedas di bontot.


7.Saya kehilangan :
..berat badan sejak akhir-akhir ni akibat makan sekali sehari.

Dan saya rasa malam ini saya telah menjadi semakin slim (ayat mintak kena maki) akibat penciritan berganda yang saya tidak pasti di mana penghujungnya.

Errr...ke ni 'anugerah' Tuhan sebab aku asik la mintak nak kurus????
Ko nak sangat kan...ha ni hambikkkkkkkk!!


8.Ada yang berkata :
..saya perlu mencerahkan kulit.

Mungkin orang ini sakit hati kerana walaupun saya hitam tapi saya tetap gorjes.

Hitam pun bukan dapat kat ko so ape ko kesah???
Cara-cara aku hitam pun ada gak laki yang nak kat aku. Hensem pulak tu .. huahuahuah.

Jadi, jangan lah kisahkan kulit aku yang hitam ni.
Kisahkan lah diri kau yang walaupun putih dari aku tapi tetap tak kawen-kawen lagi, what a loser. Toksahkan kata nak dapat yang putih, yang kelabu pun belum tentu.


9.Makna nama saya :
..hitam-hitam si tampuk manggis, walaupun hitam dipandang manis. Ewahhh.

Kalau dah hitam tu hitam je la. Suka-suka je nak cipta pantun manis masam segala.
Ni mesti pencipta pantun ni takleh terima hakikat kulit dia hitam.
Still nak up-kan diri sendiri.


10.Cinta itu adalah :
Cinta itu.....boleh diumpamakan bagai makan sambal belacan. Walau pedas hingga mengalir air mata masih mau dimakan jua.....(cilok dari filem apa ntah...lupa)

Bagi aku, cinta itu adelah something yang tidak datang dengan mudah dan tidak hilang dengan sekelip mata. Bila aku kata 'I love you' bermakna aku benar-benar cinta...ku benar-benar sayangggg...tak terjawab bila hati bertanya ke mana kau hilang. Eh, terbabas.

Frankly aku senang minat kat orang tapi takat minat je la.
Tapi aku tak mudah cinta kat orang.
Once aku cakap aku cinta (geli pepek aku menulis ni), maknanya aku bagi seluruh hati aku pada dia. And disebabkan aku sangat-sangat cinta, aku takde masalah nak lepaskan orang yang aku sayang tu pada orang lain kalau itu membahagiakan dia. Sebab aku tau, kalau aku halang dia sekalipun, macam la sayang dia to the 3rd person tu akan hilang kan? Takkan hilang punya. Sudahnya dia akan hidup berpura-pura dengan aku. Dari aku sakit hati...silakan lah kau pergi.

Itu kalau benda dah jadik.
Kalau belum terjadik, kita berdoa la supaya cinta dia kekal pada kita sorang je..:)

Weh...amin kan oi..Amin.


11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
..tido dengan nyenyaknya sampai comforter tu dia punyakan sorang.

En Wan ni kalau tido mesti nak kena bungkus satu badan ngan selimut walaupun panas. Dia kata cam tak sedap tido takde benda cover. So selalunya comforter tu lekat kat aku 1-2 jam je. Tengah-tengah malam kang tetiba aku rasa sejuk je badan, pusing kiri tengok cantik je dia berbungkus. Aku ni macam nak mati tahan sejuk.

Kalau aku sound 'Banggg, sejuk laaa', bukannya dia selimutkan aku, dia tetappp selamatkan diri dia ngan berbungkus, tapi dia letak je tangan dia atas dada aku konon kasik pengaliran haba la. Menyirap je.

Tapi penyirapan itu hanya bersifat sementara.
Apabila tangannya sudah dipark ke atas dadaku, ia tak ubah seperti sudah dapat tangan suami bertuah, coli tidak berguna lagi.


12.Saya akan cuba :
..untuk menyiapkan proposal saya selepas menghapdet blog ini.


13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
Check la kamus dewan...apa ke bangang nya ko nih.


14.Telefon bimbit saya :
..mengeluarkan truetone Cinta Ini Membunuhku untuk sudah hampir 4 bulan lamanya.

Lagu ni sangat-sangat best, tiap-tiap kali masuk kereta aku bukak mp3 lagu ni dulu.
Setakat ni belum boring lagi.
Tapi aku belum penah tengok siapa penyanyi dia.
Harap-harap dia hensem so aku leh feeling-feeling lebih masa nyanyi lagu ni.

Kau hancurkan aku dengan sikap mu,
tak sadarkah kau telah menyakiti ku.
Lelah hati ini meyakinkan mu,
cinta ini, membunuh ku.

Layannnnnn.


15.Bila saya terjaga dari tidur :
..saya akan pegi bilik air dulu untuk kencing. Kalau tak rasa nak kencing saya paksa dia kencing jugak.

Lepas tu saya tengok jam kat HP sambil berdoa jangan laaaaa kul 6am.
Sebab bapak saya ajar kalau dah pukul 6am tu toksah la tido lagi. Get ready ambik air semayang.

Alaaaaa.....kul 6.45am boleh??

Bila jam menunjukkan baru kol 3am, saya akan gatal bukak laptop sambung buat keje.
Cuba kalau jam tu kul 6.30am, dan-dan mata tu takleh bukak macam nak disiat-siat.
Kalau awal lagi, mula la gatal nak siapkan keje la, nak baca notes la.

Memang setan.



16.Saya paling tak suka apabila :
..lagi kita nak cepat, lagi macam-macam hal jadik.

Cam pagi tadi aku nak cepat gi pejabat pos ambik parcel, time tu la fuel warning.
Kena stop jap kat Shell.
Masa ni la sales mana ntah sibuk nak buat promosi kad kredit.
Nak kata 'No, thank you' nampak nau kereknya, at least dengar la dulu apa dia nak cakap kan. Kot-kot buat satu kad dapat free tiket pi umrah ke.
Sampai kat tol, Smart Tag tertinggal kat keta En Wan pulak.
Terpaksa beratur belakang lori.

Benda-benda macam ni la yang buat aku maki berbakul-bakul.


17.Pesta/Parti adalah :
..something yang stressful untuk aku yang tak pernah berparti melainkan birthday parti and jadik tukang distribute tupperware kat parti tupperware Mak Aji masa aku umur 9 tahun dulu.

Aku tak paham setakat nak jual tupperware pun nak buat parti siap goreng mihum segala. Belinya tak. Ada satu maciknya tu jenis jam kepoh-kepoh, orang buat parti tupperware dia dulu sampai. Tapi tak beli pun. Makan mi nya sampai 2 pinggan siap tapau kat tupperware mak aku jual tu. Pastu basuh-basuh pulangkan balik.

Parti memang membuatkan aku stress sebab aku pening dengan keadaan orang yang ramai pulak tu kalau ada muzik yang memekakkan telinga aku.

Tapi tu la, dah namanya parti kan, haruslah ada orang ramai-ramai, menari-menari, makan-makan, bunyi-bunyian. Boleh jugak kalau ko nak jemput ramai orang, ada makan-makan tapi senyap sunyi takde dancing-dancing karaoke-karaoke. Tu bukan parti namanya. Tu namanya tahlil orang meninggal empat ploh hari.


18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
Saya bukan pencinta haiwan.
Saya cuma cintakan haiwan yang ada pada suami saya.

Tu teka-teki tu.
Sila jawab kalau anda bijak laksana.


19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
..sekarang.

Kerana saya boleh memegang duit sendiri walaupun tak banyak.
At least banyak la dari zaman skolah dulu dari darjah 5 sampai tingkatan 5 balik-balik seringgit je aku dapat.
Ko bagi la alasan ko ada tuition ke, ko ada latihan sukan ke (which aku tak penah attend), tetappp seringgit dia bagi.

Tu pun esok aku mintak duit belanja mak aji leh sound aku 'Ko ni semalam bagi duit, hari ni nak bagi duit. Apa ko makan kat skolah hari-hari seringgit habis?'

Pastu pak aji sambung 'Cuba la blaja menabung sikit, Diana. Papa dulu cukup suka simpan duit, kalau atuk bagi duit papa terus simpan.'

Ha'ah iye lahhhh.
Tau tak nasik lemak kantin yang sejuk lauk ikan bilis ngan timun layu tu pun dah 80 sen sepinggan. Abis, aku toksah minum air? Biar tercekik kejung kat situ?
Takkan la dah vogue-vogue pakai blazer pengawas nak menonggeng tepi longkang togok air paip kotttttttt.
Tak sesuai...tak sesuai.


20.Hari ini :
..ari Rabu.
Esok hari Khamis.


21.Malam ini saya akan :
..malam sudah berlalu.

Sekarang sudah pagi. Jam menunjukkan pukul 1.57am.
Apesal tag ni panjang sangat, menyusahkan hidup aku nak mengahabiskan.


22.Esok pula saya akan :
..merayap mencari rezeki sambil berdoa supaya segala-galanya berjalan baik buat saya.


23.Saya betul-betul inginkan :
..teh tarik di saat ini.


24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
..hati saya terdetik, mengapakah hidung saya tak mancung macam suami saya?

Mengapa kulit saya tak putih?
Mengapa mata terjojol?
Mengapa dagu saya senget?
Mengapa bibir saya nipis?
Mengapa tulang pipi saya tak tinggi?
Mengapa dengan demikian lelaki-lelaki tetap mendambakan cinta saya?

Huahauahauahuahauaha.

Ok, abaikan.
Aku dah mengantuk sebenarnya ni.


25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
Of course la pusat membeli-belah.

Kerana di sana ada banyak benda untuk dibeli.
Walaupun selalunya ia berkesudahan dengan melopong yang berpanjangan sebab duit saya dan juga kad kredit di kawal rapi oleh lelaki yang kejam itu.

Tiba-tiba saya mendapat satu akal.

Apa kata saya curik duit dia kejap lagi?
Dia ada menyimpan beberapa keping note lima ringgit belen duit raya tahun lepas di dalam laci spendernya. Duit itu adelah duit raya tahun lepas yang tak habis bagi kat anak orang sebab kitorang dah pesan kat mak bapak kalau datang beraya kat rumah kitorang jangan bawak anak.

Wakakaka.



26.Makanan Barat atau Jepun :
Apa-apa pun boleh.
Jangan aku terberak-berak lepas tu sudahhhh.


27.Bilik yang terang atau gelap :
Bilik yang gelap dengan udara yang sangat sejuk dan persekitaran yang senyap sunyi tanpa ada bunyik anjing menyalak or alarm keta orang yang tiba-tiba bunyik time-time aku nak tido jap lagi.


28.Makanan segera adalah :
..makanan yang kita order dari ofis dengan menggunakan telifon 'Bik, nanti kuarkan ayam, digoreng. Sayur masak lemak. Sotong masak sambal. Lagi setengah jap akak balik'.


29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
Ayat yang mungkin aku akan katakan jika itu adelah ayat yang terakhir dari aku untuk dia adelah :

Kalau nak tido 'Abang, good nite'
Kalau nak berangkat ke tempat jauh 'Doakan Di selamat ok?'
Kalau nak sign off dari YM 'Ok, bye'
Kalau ada jinjang bukit overtake keta aku dengan gaya lahanat 'Oi bodoh. Mampos la kau!'

Gedeganggggggggg.

Terus eksiden.


30.Siapa yang anda nak Tag?
Buat la sesaper nak buat pun.
posted by green apple @ 12:56 PM  
Newer›  ‹Older
Penat...entry macam sial..JANGAN BACA.
June 08, 2009
Badan still penat lagi, baru balik from outstation.
Aku lupa nak bagitau aku takkan update a few days sebab aku takde di sini since last Friday sebab aku ada di situ, working.

Thanks to that sumone (wah, misteri je bunyiknya kan? hiyak hiyak hiyakkkk kena silambam ngan En Wan) yang call aku malam-malam dikala mata aku dah bajet nak lelap.
Dah la lam keta dengar SINAR FM, memang rasa cam roh aku dah sampai ke destinasi je.
Mamai gila.

Tapi aku rasa ko yang dok opis malam-malam lagi seram dari aku yang ada kat highway ni kotttt sebab aku gelak macam setan kat phone.
Bukan kah begitu?

Ok, series entry ini akan menjadi cam kesiyal jika aku meneruskan penulisan.
Kerana sebelah mata aku dah lelap, tinggal sebelah je bukak ni. Muka pun dah cam mat paipon.
Sebelum dahi aku landing atas keyboard, aku mintak diri dulu la ye.

Khamis ni start menjelajah Perak, Penang and Kedah pulak, insyallah.
Mau aku camping kat jalan je pasni, tak abis-abis hidup ngan outstation.

Selamat malam.
posted by green apple @ 9:31 PM  
Newer›  ‹Older
Pandaiiiiii pun.
June 05, 2009
One
lynn has left a new comment on your post "Smitten.....pada kereta itu":

kak apple! tekan gear dgn kaki beralas tu apekah maksudnyer? adakah gear di kaki? huhu.. klu camtu..tekan break n minyak ngan tangan? amat aneh. tp tahniah kos dh semakin menyelim(men-slim).


Two
Anonymous has left a new comment on your post "Smitten.....pada kereta itu":

Diana...bukan tekan gear la...tekan minyak or brake or clatch...heheheh


Iyeeeeeee.
Saya tauuuuuuu.
Tapi apesal dua orang ni yang noticed kesalahan tu ek?

Actually aku letak tu sebab nak mengingati memori lama.
Dulu aku selalu cakap tekan 'gear'. Memang sampai tertunduk-tunduk orang gelakkan aku.

Barua okkk.

Anyways, korang yang tak notice tu pun cakap 'tekan gear' ek?
Hehehehe.

Give me five la!!!

Ramai jugak yang bangang cam aku.

Muahahha.



Series sialll, aku mengantuk ni. Every nite stay up buat keje. Sejak aku jadik kuli batak ni, semua benda aku kena make sure betul. Sometimes, satu keje tu aku check 3-4 kali. Gila ahh, time peksa dulu aku nak semak balik kertas jawapan pun malas. Tapi now kena buat gak, no choice. Sampai kepala aku dah kebas balik-balik ngadap benda yang sama, angka je lain. Kengkadang dah sebu sangat kepala otak, aku pandangggg je dokumen tu sampai 5 minit tapi tak tau apa benda aku nak buat. Cam lost.

I need a good sleep.

Tapi macam tak boleh ahh.
Bila tido aku terbayang keje.
Bila buat keje aku stress.
Bila dah stress tu mula la aku benti jap layan FB, berblogging, berYM sampai ke pagi.


Dah dah..aku nak buat keje.

p/s : Tapi nak YM tu aku boleh je layan, don't worry...:)






posted by green apple @ 3:00 PM  
Newer›  ‹Older


MY FACEBOOK
GET UPDATES

ADS
MY PROFILE

Name: green apple
Home: Putra Heights, Subang Jaya, Selangor, Malaysia
About Me: I AM WHAT I AM.
See my complete profile
TRAFFIC
POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST (dropdown menu)
MY TRAVEL DIARY
MY READING
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER