walk on wings, tread in air: 01/2008 <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\07532934260\46blogName\75walk+on+wings,+tread+in+air\46publishMode\75PUBLISH_MODE_HOSTED\46navbarType\75BLUE\46layoutType\75CLASSIC\46searchRoot\75http://www.dianaishak.com/search\46blogLocale\75en\46v\0752\46homepageUrl\75http://www.dianaishak.com/\46vt\758062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

walk on wings, tread in air

HIGHLIGHTS

EPHYRA, TIMELESS BEAUTY


To purchase, kindly contact : aveo757@yahoo.com


TESTIMONI EPHYRA

FOOD

BEAUTY AND HEALTHCARE
FASHION
 

OOHMYBAGS
OTHERS

OOMORI
Mari interview perempuan ini
January 28, 2008

Tadi aku diinterview oleh NTV7.
Padahal En Wan dah dengar dah mamat cameraman tu cakap 'Budak ni..budak ni'. (halo, budak???)
Dia boleh selamba tak sound aku suruh pi tempat lain, tapi senyum-senyumkan aku dari jauh. Saje je tinggalkan aku kat blakang so that budak tu bleh tahan aku.

Dah la NTV7 tu tanya pendapat aku pasal withdraw KWSP untuk invest saham. Saham???? Eh, tolonglaaa. Aku la orang pertama yang angkat bontot kalau ada orang approach aku pasal saham.

Dah la aku masa tu migrain.
Dah la masa tu aku tengah tensi ngan keje.
Dah la masa tu aku tengah tahan kencing, ko pulak pi tahan aku kat situ dengan harapan aku nak bagi pendapat yang bernas.

Sejauh manakah kebernasan idea tatkala pundi kencing sudah penuh?

Maka jawapan aku pun JAWAPAN YANG BODOH!
Aku taknak cerita apa soklan dia, let alone jawapan aku, dan aku berdoa supaya dia reject part yang dia interview aku dan sila kuarkan muka orang lain. Tak pun tolong blurkan muka aku.

posted by green apple @ 7:20 PM  
Newer›  ‹Older
myspace
January 23, 2008

Alahhh, bengangnya aku 2 hari ni lembab nak mampos nak masuk Yahoo. Yahoo okkk. Aku bukan mintak banyak pun. Nak masuk Yahoo pun berchentaaaaaaaaaaaa.
Inikan pulak nak update blog.

Sebenarnya aku dah makin malas nak blogging.
Dari last week aku asik balik lambat je. Kol 9.30pm baru sampai rumah. Tak lalu nak bukak blog dah.

Di kesempatan ini, aku nak meluahkan rasa meluat, benci, menyampah, nak muntah, nak pelempang kat certain people lam myspace. Aku benci sialll ngan sesetengah orang yang balik-balik topik dia SEX. Asal mesej aku je, 'boleh tanya tak, camne ye rasa kalau pompuan puas?', 'u puas tak dengan hubby u?' or yang lebih hina lagi 'i punya besar tau, semua gf i cakap i punya besar'.
Oh, mengapakah kau kecik-kecik takmo mamposss???

Kalau yang muda-muda tu aku paham la kan. Air naik ke kepala, dan nak terkuar kat lubang hidung pun. Tapi yang si tua-tua nak mampos ni ape kejadahnya ko nak menggatal ngan aku? Dah terang-terang aku tempek gambar laki aku semua lam tu. Ok la, maybe ko nak bergurau. Tapi sorry la pakcik, kalau saya nak menggatal pun pilih bulu gak. Kalau bulu cam pakcik ni yang hari-hari gugur selai-selai, saya tak layan. Gi surau la pakcik, banyak-banyakkan dengar kuliah subuh.

Ada sorang mamat ni, terang-terang aku tengok muka dah nak masuk 40-an tapi kalau chat ngan aku 'kejap ek, i dah nak kuar dah ni'. Aku pun cam bongok time tu 'Nak kuar? Okla, chat later'.
Tau apa dia reply?
'Oh, u tak faham ke? I kata I dah nak kuar dah ni. Oh..Oh..Ohhhhhhh'

KEMAKK!
Bawak la mengucap. Awak tu dah tua. dah bukan time awak nak menggatal cam ni. Aku rimas okkk dah tua-tua kedarah nak bercakap style mat-mat rempit. Please laaaa. Kang aku azan kat telinga ko kang.

Tapi ni aku nak share salah satu msg yang aku terima :

Date: Jan 22, 2008 12:51 AM
hello. I am writing from turkey. It greets from turkey. Your Profill very beautifull. I looked at. I liked very much your picture. I am living in turkey. I am engineer. I am food engineer. We are doing the production bread. All ladiess are the flower.I love very much the flowers.You are one flower.I liked picture you.You influenced me.Do you become my g,,rl friend.You stay from me glad.You love me a lot of. I appreciate you a lot of.If I love , i love complete.Am I the island the love.You are very beautifull.You are in my dream.I love with death.The flowers dead but love does not die. my imaill adresse s********@hotmail.com
Add you my msn I accept I am waiting for the answer

"..I AM FOOD ENGINEER. WE ARE DOING THE PRODUCTION BREAD.." katanya!!!

Bang, kat kampung saya, kalau produce bread tu bukan engineer namanya. Itu keling roti.

posted by green apple @ 6:15 PM  
Newer›  ‹Older
Subway
January 22, 2008

Hari ni ada orang ajar aku makan SUBWAY.
Ye, saya sangat kampung. Subway pun tak tau apa.
Masa first time dia ajak aku makan Subway 'Kita makan kat Subway Giant'
Aku cam 'Kat Giant ada subway??? Subway ke mana?'.
Tapi takde la aku bertanya, jangan la nampak sangat bangang tu kan. Simpan la sket untuk hari tua.

So this time, aku nak try Subway sandwich. Sedap sangat ke?
Aku tau ko agak malu la jugak makan ngan aku that day kan sebab kedesaan aku terserlah. Tapi pegi la mampos ngan kemaluan anda. Tapi terima kasih la sebab ajar aku camne nak makan menatang nih.

Setelah saya memakan sandwich Subway, saya merasakan bahawa saya sangat western sekali. Saya bukan anak kampung lagi. Saya sudah berjaya!!!!!





Roti ini telah membuatkan aku hampir terlentang kepeningan. Ni beef ke kambing?? Seb baik apek di opis pantas menyambut badan aku yang melayang.











Dan aku and En wan akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Akhirnya kitorang beli gak.



Our second house.


Padahal rumah aku skang baru 2 tahun duduk, tapi kegatalan kami sudah terserlah untuk membeli sebijik lagi. PUTRA AVENUE, still in Putra Heights compound. Sila salahkan Sime UEP sebab buat rumah lagi. And the best part is, rumah ni jarak dia 10 minit drive dari rumah aku skang. Apakah nikmatnya beli umah lam kawasan yang sama????

Hopefully this will be our last invest dalam property.
Tak sudah-sudah buat hutang.


The documents. 



Muka pikir camne nak bayar hutang. 


Still dengan gaya yang sempoi (read : selebet) time beli rumah. Saje nak tengok ada tak sales people yang nak approach kitorang dalam pakaian selekeh camni. Laki aku kan memang pandai wat muka selenga. Kalau aku cakap 'Cepat bang, buat muka selebet'. Memang dia jarang fail. Dia akan buat sehabis terdaya menyelengakan muka. See?


posted by green apple @ 7:14 PM  
Newer›  ‹Older
Sakit
January 16, 2008

Kepada manusia saiko a.k.a loser, tolongggggg la jangan nak perasan yang tulah saudara terkena kat saya. Orang macam saudara dah takde kuasa nak menulah orang. Balik-balik tulah tu terkena kat diri sendiri. Tu yang manjang dapat suwey, hokeyyyy????

And takyah la kuar masuk blog saya ni. Kata ramai sangat kawan. Adelah lebih baik jika saudara pergi ke kawan-kawan saudara. Kerana kawan-kawan saya tersangat la ramai sampai tak terlayan, maka saya tak bercadang nak masukkan saudara dalam circle of frens saya.

Tak payah jugak risau dengan siapa saya berkawan sebab saya pun tak pernah tanya siapa kawan-kawan saudara. Sukati la saudara nak berkawan dengan siapa, nak melingkup dengan siapa, saya adelah takde hal!! Lagi ramai kawan saudara saya lagi sangat berbesar hati dan juga lapang dada kerana saya boleh lead life dengan peace and serene.

Dan ayat saudara semalam 'I tak macam u, I tak sanggup kena tipu. Biar la I yang kena'.
Ohhhh, sudah menjadi saikokah saudara ini? Seperti teringat-ingat ayat seseorang 'Biarlah I mati' or maybe 'Biarlah I convert'.

Ohhhhh...apekah?????

posted by green apple @ 9:10 AM  
Newer›  ‹Older
Aku sangat panas
January 15, 2008

Pagi ni the whole day ada appoinment dari hujung ke hujung.
Bangun kul 6am tapi menguap-nguap dulu, golek-golek atas katil sambil bontot menyondol En Wan tengok ada interaksi ke tak. Ohh, lupa pulak, saya adelah sedang period. Batalkan saje niat suci di pagi hari. Lantas bangun ke bathroom untuk bershower-showeran.

Semalam sangat stressful, balik malam, sampai umah En Wan pulak teringin nak makan lauk yang bini dia masak, taknak makan kedai. Macamkan aku tak pernah masak. So, aku pun mula memasak tepat jam 8.45mlm dan selesai kol 9.30mlm. By the time nak suap nasik, aku dah menguap 3 kali.

Apesal ko nak masak, kata ada bibik?
Kerana bibik saya lom pandai masak. Majikan dia dulu adelah bangang, ambik bibik tapi soh jaga anak je, masak-masak tak ajar. Ape ko tak letak je anak-anak ko kat daycare yang susah payah nak angkut Indon datang sini semata-mata nak tolong kirakan anak ko cukup ke tak everytime balik dari padang?

Ok, emosi berlebihan.

Lepas makan malam, aku terus study. Sebenarnya dah takleh masuk tapi aku tolak nota-nota tu semua ngan teh tarik. Sepatah ayat baca, seteguk air aku minum. Baca sikit lagi, teguk lagi. Memang payah okkk baca dalam keadaan penat and stress. Last-last aku give up, tido. Nama nak bangun tengah malam sambung study adelah sangat tak pernah ada lam kamus hidup. Abaikan.

Pagi tadi sampai until 3pm aku ada kat Bangi area. Memula sampai M** everything dah ok. Alih-alih customer mintak extra document. Document tu pulak kat opis. So, dimanakah magis itu di kala aku memerlukan? Aku nak patah balik ke PJ ambik document pastu patah balik Bangi? Keje bodoh.

Pastu gi UKM, betul-betul to one of the lab aku duduk masa wat MSc dulu. Lantas terbayang balik camne everytime abis kelas aku balik umah nangis sebab nak benti blaja. Hari-hari balik nangis, tapi hari-hari pergi gak kelas.

Pastu nak gi M***. Tapi masa check balik dokumen, rupanya aku salah taip nama customer.
Sial palis.
Ok takpe, lari jap balik umah mak aku nak ammend docs and print.
Printer lak tak jalan pulakkkk.

Dah panas sket nih.

Takpe, email je doc ni kat customer pastu suruh dia print. Later aku datang kita discuss.
Sekali streamyx wat hal.
Cipetttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt.

Boleh tak jangan wat aku mencarut kat umah mak aku di kala bapak aku ada kat blakang??
Aku dah cuba untuk cas ayu today siap ngan pakai baju kurung.

Sabar Dianaaaa. Beristighfar 33x.

Ok, streamyx connected. Dengan tidak membuang masa kita persilakan streamix mengsend dokumen dengan segera.
Done.

Now dah kol 12. Customer mana yang available time-time lunch hour camni?
So kena pi makan dulu.
Nak ajak Pak Aji tak leh pulak sebab umah mak aku tengah renovate, so Pak Aji lam seminggu kena jadik jaga.
Ok, takpe, bukannya leh mati makan sorang kan.

Lepas makan rush gi UPM pulak. Then kol 3pm gerak ke UiTM. Sampai kat UiTM, parking cam biasa, memang tak pernahnya ada. Menapak la jauh gila babi. Elok je sampai tingkat 8, aku noticed dokumen yang aku nak discuss ngan customer takde. Tercicir.

"Pundekkkk".

Lepas tu, "astaghfirullahalazimm"

Aku memang macam tu. Memula carut dulu pastu insaf.

Patah balikkkkkk ke kereta yang tak berapa nak jauh sangat (ayat pemberi peransang kepada diri sendiri).

So, bolehkan anda merasakan apa yang aku rasa?
Aku rasa sungguh terhiris diperlakukan seperti ini. Dengan pakai baju kurungnya, pakai high heels, dah la hari ni panas yang mampu menambahkan hitam di kulit, belengas muka aku tengah-tengah panas camni, dengan jauhnya berjalan, tengah-tengah menapak boleh la pulak rasa nak terkencing, terpaksa la pulak aku catwalk semata-mata nak mengepit, pastu rambut mengerbang takleh ikat sebab getah jatuh lam kereta tak dapat carik kat mana.

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

posted by green apple @ 8:49 PM  
Newer›  ‹Older
Saiz underwear tidak mencerminkan saiz sebenar isinya.
January 10, 2008

Hari ni aku berjaya pujuk En Wan beli underwear.
En Wan ni sangat payah nak bershopping baju-baju or benda seangkatan dengannya. Bagi dia baju-baju ni tak penting. Memang la tak penting sebab badan ko tak naik-naik.

**Iklan**
Semalam aku timbang berat aku dah 47kg bebbbbbbbb!!!! Terus menggeletis nak masuk MNG. Sangat perasan di hati ini dengan turun sekilo badan aku leh muat lam baju MNG yang hanya sesuai untuk plywood bergerak. (No offense, hanya jeles saje)

Kat underwear section, aku tengok En Wan punya la payah nak pilih mana satu berkenan. Pada aku takde la susah mana pun. Kaler pun takat biru, hitam, putih, kelabu, merah. Paling hawt pun corak askar, tak pun tiger. Tapi tolong la jangan buat tebiat nak beli spender bercorak En Wan, mati syahwat aku.

Aku : Carik apa lagi ni bang. Ni Hush Puppies ni (dia mmg gila brand anjing)

En Wan : Takde, abang tengok saiz ni. Takkan la 28-30" saiz S kot.

Aku : Pinggang abang saiz apa?

En Wan : 29

Aku : Ye la tu. S la. Hek elehhhh...saiz S bang?? (gelak)

En Wan : Tu la pasal. Muat ke?

Aku : Muat la. Dah pinggang 29. Bird abang besar sangat ke? (time ni aku cakap kuat gila sampai salesman tu pun lari. Dia takut aku examine saiz kote dia pulak kot)

En Wan : Tu la, rasanya dah besar sket skang. (pastu dia pulak gelak. Gelakkan kote sendiri)

Sekian sahaja cerita underwear.
Esok cerita bra pulak.
Pastu lepas 3 hari, blog aku kena banned.

posted by green apple @ 11:54 PM  
Newer›  ‹Older
Again, hepi new year!
January 09, 2008

Aku expect malam ni aku boleh bersenang-lenang update diri dengan baca blog member-member, pastu update blog jap, then sambung buat keje opis.

Semalam phone cable kena sambar dek kilat. Ok la takpe, aku sabar lagi tunggu sampai hari ni Telekom nak betulkan. So malam tadi lepas Maghrib En Wan dah check cable, semua ok, aku pun start la bukak laptop. Dah cun-cun reply email *sha-zai* and reply comment, tetiba line went off. Dah restart still failed to connect. Wat aku stress la pulak malam-malam tahun baru camni. Modem ok, local connection ok, tapi tak connect-connect gak. Streamyx kata ‘agaknya line Subang Jaya ada problem la cik’.


‘Oh, ye ke? Macamana awak tau line dia ada problem?’

‘Sebab kami terima banyak call dari Subang Jaya tadi’


Ok. Itu menjawab soalan aku dengan tepat ke?
Kalau seploh markah, ko dapat setengah je. Itupun sebab ko angkat call aku.

Boring boring boring.
Dan stress juga.

Jap tadi layan She’s the Man.
Boleh la, takat nak bagi stim sorang-sorang.

Now, The Perfect Catch.
Ntah hapa cerita aku tak tau.

Hari ni aku sangat la happy.
Happy Happy Happy Happy Happyyyyyy!!!!!!

Yes, aku tipu sebab aku dah cakap tadi aku stress.
Itu cuma bagi mensaikokan diri supaya menjadi happy.

Lunch ngan Ah Beng tak menjadik today. Takpe, next time.
Tea ngan Hanif pun terbatal dengan serta-merta sebab hujan and aku malas nak redah hujan sebab aku pakai baju jarang gila today.
Dinner ngan En Wan pun tak berapa nak happy sebab En Wan bagitau esok dia kena kerja. Good. Awal Muharram ko kena kerja, sebab kompeni saya adelah dari Jepun. Orang Jepun tak sambut Awal Muharram.

So??????????????????????????
Ko tak sambut, tapi aku sambut. So boleh respek sket tak????

Maknanya plan nak shopping esok tak menjadi.
And esok aku duduk sorang kat rumah dengan laki keje, and internet out.

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh HAPPYnya sayaaaaaaaaa!!

Ok, enuff with that.

Ada kawan lelaki aku komplen bla bla bla bla awek dia materialistic.
So aku tanya ape masalah ko nih?

Lelaki itu : Awek aku la, dia tak mintak tau, tapi asik la cakap bf kawan dia belikan ni, kawan dia guna kad kredit balak beli tu and so on. Boring je aku dengar.

Perempuan ini : Dah bosan jangan dengar. Kalau terpaksa dengar, agak-agak malas nak layan ko diam je la.

Lelaki itu : Apesal pompuan kebanyakkannya materialistic?

Perempuan ini : Kalau materialistic pun kenapa? Ada masalah dengan kau? Kalau ko rasa mampu belikan, beli. Tak mampu jangan beli. Apa yang susah? Ko pun kata kan awek ko tak mintak, dia cuma nyanyi-nyanyi je kat telinga ko.

Lelaki itu : Tapi macam hint je bunyiknya.

Perempuan ini : Tau pun bunyiknya cuma hint. Kalau rasa paham, beli. Kalau tak paham, sudah. Ko ni kan, sebenarnya ko bukan bengang awek ko asik bagitau kawan dia dapat ni, kawan dia dapat tu. Tapi ko bengang sebab ko tak mampu nak belikan kan? Ko sakit hati kan? Kalau boleh ko nak belikan, tapi sebab ko tak mampu jadik ko kata la awek ko materialistic.

Lelaki itu : Ada lak.

Perempuan ini : Dah tu? Betul la apa aku cakap. Kalau pompuan tu gi kat laki kaya pompuan tu materialistic la. Kejar duit la. Tapi kalau pompuan tu pergi kat ko, maknanya cinta sejati. Boleh la pulakkkkk.

Lelaki itu : Ko mmg bangkai. (pastu gelak gelak).

Tau pulak gelak. Betul la kan apa aku cakap?

HAPPY AWAL MUHARRAM ALL!

posted by green apple @ 11:17 AM  
Newer›  ‹Older
Aku tau aku akan beli gak
January 06, 2008

Semalam aku beli CLEO. Masa tengah baca-baca tu ada la satu page tu advertise new arrival handbag CR. Ado laaa, sampai mimpi basah aku okkkk. Bangun je pagi tadi, dengan muka busuk baru bangun tido, aku pandang En Wan yang baru keluar dari shower.

"Bang.."
Sambil pakai spender, "Pasal beg la tu"

Sangat memahami orang tua ni.
Sangat-sangat memahami.
Tapi setakat paham tapi takde tindakan susulan pun tak guna bang.

Lepas breakfast, En Wan ajak gi beli barang dapur and also carik kasut Redza.
So, kitorang melepak kat Sunway Piramid dari 10.30am sampai ke 3pm. Siap pi hantar barang masuk keta dulu pastu masuk balik Mall sambung shopping. Masa memula sampai tu parking punyala bersepah macam tak berapa nak laku je mall ni aku tengok. Time nak balik mak aiiiii, nak kuar pun tak boleh.

Masa nak balik En Wan saje je bawak aku lalu depan CR shop. Macam nak melompat jap. Beg yang aku nak tu ada.
Tapi, kebodohan melanda.

Nak pakai duit sendiri sayang, sebab rasa ada benda lain lagi aku nak beli.
Nak pakai duit En Wan memang aku tak pernah sayang, selalunya laju je mintak.
Tapi hari ni macam aku cakap tadi la, cam bangang je sehari suntuk. En Wan paksa aku beli gak sebab dia taknak aku mandom seminggu sebab pikirkan beg. Dah tarik-tarik aku masuk lam kedai, tapi aku taknak gak. Tak tau la pesal. Bukan taknak ala-ala taknak-tapi-mau. Tapi memang tak nak.

Itu citer beg.

En Wan tengok aku macam ada sumthing tak kena je, so dia ajak beli baju pulak.
Padahal dah try dah ni, sekali 2 baju. En Wan dah angguk dari jauh everytime aku pose kat dia dari luar fitting room. Punnnnnnn aku tak jadik beli. Sangkut balik.

Ntah pa pe aku hari ni.
Macam pisau Gilette tumpul.

Adekah kita tend menjadi bodoh bila period?

p/s : Siapa la yang dari Niigata dok rajin baca entry-entry aku ni? Ko kenal laki aku ke?

posted by green apple @ 10:05 PM  
Newer›  ‹Older
Aku sangat berbulu
January 05, 2008

Hari tu kan aku kata aku dah delete myspace kan?
Aku dah delete 2 kali, dia still kat situ tak gerak-gerak. Ni apa citer?

Aku nak tanya, kalau aku view korang nyer myspace, apa yang akan aku nampak?
Profile korang aku leh nampak tak?
Status korang aku leh nampak tak?

Aku heran kenapa ada orang yang still gak tak reti baca status aku : MARRIED. Ok takpela, ko tak nampak. Aku bagitau kau yeee.

Aku dah reply msg seperti 'Sorry, I dont give my number to strangers' or 'Thank you, but I am married' or untuk lebih menanahkan lagi 'I am a proud parent'.

Ko still tak rasa satu perbuatan yang keji ke still lagi nak kata 'Takpela, kita kawan-kawan je. Bagi la HP number you okk. Thank you dear'.
Buto.
And apekah anda rasa bila seseorang, oh bukan, tapi segerombolan orang datang rumah anda pada pukul 9 malam. Pastu boleh lak cakap 'Belum makan lagi'.
So? pedulik apa aku ngan tembolok kau? Aku dah kenyang siap berak dah.

Dah tau nak sampai rumah orang pukul 9 malam, pikir-pikir la sikit. Apa salahnya ko singgah mana-mana dulu makan. Rumah ko 15 minit je jarak ngan umah aku. Dah la gerabak ko panjang and now ko expect aku bersilat kat dapur nak siapkan makanan ko semua.

And adekah aku perlu menyabarkan diri aku dengan banyak mengingati Tuhan dengan membawa tasbih dan berzikir sambil sebelah tangan pegang senduk memasak nasik goreng di dapur apabila orang yang datang bertandang semalam tak reti nak balik lagi pagi ni. Aku pegi breakfast pun dia ikut bawak segala gerabak dia, pastu melepak rumah aku sampai ke petang. Tau la rumah ko boring, tapi rumah aku jadi even boring bila ko ada.

Takpe, aku sabar lagi.
En Wan cakap takyah masak for lunch, orang yang datang melepak tu nak belanja pizza.

Ok la. Aku reda sket.

Sampai kol 1pm, pizza tak berorder lagi. Ni pe kes? Tak reti nak makan tengahari ke?
Aku hilang sabar, aku masak. Elok je siap aku masak, cehhh dia nak start order pizza. Hujan lebat time tu. Boleh pulak laki aku offer diri nak belikan pizza. Takpela, ko dah nak belanja kan. Hujan ribut pun redah gak.

Alih-alih En Wan bawak balik satu large pizza and satu regular pizza.

Ni berapa orang nak makan ni?

Gerabak ko je dah 4 orang, yang lam rumah ni ada 5 orang. Cukup ke ngan satu large and satu regular pizza?

Sorry la. Bukan nak kata aku banyak makan (tapi memang pun) but I don't think one piece for everyone is filling enough.
Fine la, ko belanja. Aku takleh nak cakap apa.
Ko yang offer lunch treat beria-ia pastu ko mintak laki aku redah hujan lebat beli pizza and the pizza end up tak cukup sebab pizza tu mjuat-muat untuk gerabak ko je.

Ko dah tau ko nak "belanja" orang, boleh tak jangan sampai orang bercatu-catu? This is lunch bukan sessi merasa makanan nak bagi orang cuit sana sikit, cuit sini sikit.
Aku tak tau la pikiran orang lain. Tapi kalau aku kata aku nak jamu orang, makanan biar lebih, jangan kurang. Aku tak suka orang datang rumah aku tak enjoy the food sebab kena makan sorang sikit.

Maybe reason ko sebab aku dah masak.
Lojik la kan, dah time aku masak ko ada sekali kat umah aku, harusla aku masak lebih. Takkan nak kasik ko ambik bau je. Yang ko pun dah tau nak order pizza, bleh tak consider orang dalam rumah ni semua? Beli la lebih apa salahnya. Kalau rasa-rasa duit ko tak cukup, takyah la tawar diri nak belanja makan. Beli and makan kat umah ko je. Aku pun tak sakit mata pandang.

Ini tak, beli pizza untuk anak beranak dia makan tapi makan kat umah aku. Pulak tu beli sikit. Boleh la pulak suggest 'Kita ambik pisau and potong-potong pizza ni'. Nak kasik nampak banyak.

Ado laaaaaaa.

SENGAL!!

posted by green apple @ 11:52 AM  
Newer›  ‹Older
Apa ada dalam beg aku?
January 01, 2008

Aku tak dapat bayangkan besok punya jam sure gila babi.
Kalau tak esok pun, full effect dia konfem Isnin depan sebab budak-budak semua dah start skolah. Mula la masing-masing tunjuk bagus atas jalan. Merempit, menghimpit, menghonk, mencilaka.

Hari ni aku bangun pagi ramainya orang kat rumah aku. Yang dalam rumah ni dah tentu-tentu la ramai. Kak Ngah En Wan pulak pagi-pagi dah sampai sebab semua nak pi airport hantar anak sedara dia gi oversea. Aku sorry la nak bersempit-sempit kat airport. Ini la masanya aku nak melepak. Aku gunakan alasan nak train bibik baru. Tapi dari tadi aku dok depan laptop lagi. Seb baik bibik ni pandai bawak diri, tau-tau je penyapu ada bawah kaki aku "Maap kak, saya sapu bawah meja ya".
Ye, sila sila.

Mood nak buat report and forecast for year 2008 belum mari. So jangan buang masa. No more procrastinate in year 2008. Benda pertama yang perlu dibuat - siapkan tag Yours truly...xoxo. Mueheheheh.
Sorry beb, aku baru ada time nak buat.



Semalam aku bawak beg ni sebab nak matchkan ngan suit kaler coklat. Ini beg kedua paling besar dalam collection aku. Yang super besar is Bonia. Nak masukkan Redza pun boleh lam beg tu. Bonia tu aku dah tak pakai sebab outdated.



Ni pandangan harta karun dari atas. Semak. En Wan selalu bising apesal handbag aku berat. Bukannya aku nak jinjit beg ni sepanjang masa pun. Most of the time beg ni dok dalam keta, selalunya kalau aku ada appointment ngan customer aku tak bawak keluar handbag. So takde de aku nak komplen beg aku ni berat. Aku ambik purse ngan HP masuk lam beg laptop aku. Kadang-kadang aku pun tak tau apa fungsi aku bawak handbag. Ikut trend kot. Nak pulak skang ada Redza, kengkadang aku simpan purse ngan HP lam beg susu dia. Klip rambut tu memang aku sangkut kat luar beg. Ada masanya aku bertukar jadik sundal bolong kalau tengah stress, so klip ini perlu untuk mengembalikan struktur rambut ke bentuk asal.

Antara barang-barang lam beg :



Lip gloss, HP, perfume. Perfume pun dapat free sebab beli Issey Miyaki En Wan hari tu. Tu pun aku tak pakai-pakai. Before kuar rumah aku dah sembur Paris Hilton, perfume lam beg ni Versace. Kang kalau aku selet Versace ni mau huru-hara bau aku. So aku pun tak tau apa fungsi Versace ni. Tapi aku tetap simpan gak lam beg. Sebab tu En Wan kata aku 'the garbage collector'. Apa nampak sumbat lam beg.



Ini pulak bluetooth HP, bluetooth laptop, pendrive and pil migrain. Pil migrain ni paling penting. Most of the time aku akan ada kat luar opis. Aku jenis yang takleh kena panas (tapi tetap hitam), konfem migrain. Pil ni menakjubkan, makan jap lam 15 minit, lega. Takyah tido pun.



Ni pulak alatan mencantikkan wajah. Dulu masa kat opis lama aku tak bawak segala benda ni. Sebab dulu aku setkan appointment aku pagi, so aku jumpa customer morning from home. Lepas zohor aku malas pakai makeup dah sebab aku akan stay opis. Dah nama dok opis malas nak pakai makeup, takde saper nak tengok muka mak orang. Tapi ngan keje baru ni, kengkadang petang pun aku ada appointment, so lepas Zohor kena makeup balik. Tak ke dua kali keje. Tapi selalunya lepas solat, makeup aku bertukar kaler sebab aku cuma bawak 4 in 1 makeup pallet lam beg. Kaler yang dia offer lam tu semua warna summer. So more to natural look. Malas la nak bawak segala pallet kat rumah.



Kunci opis, swipe card, namecard holder, kipas tangan kot-kot terstuck lam lift takde la aku kejang kepanasan, tisu and something untuk dibaca agak-agak nak lepak lama lam surau (read = mengular)



Purse and sunglass. Dalam purse takyah tengok la apa benda. Benda-benda biasa cam kad hutang, kad kawen, MyKid Redza, IC aku, gambar aku ngan En Wan, surat pertama yang En Wan kirim pun aku simpan lam purse and of course duit.



Ini memang mesti kena ada. Pad, pantyliner and of course panties. Mana nak tau kot-kot bocor kan. Nama je mak orang, tapi taste tetap cam budak-budak. Paradise Girl. GIRL okkkkkk.

Beg yang memboringkan. Biasala beg mak orang, mana ada benda-benda yang gempak.

Tuan punya panties mengucapkan Happy New Year!!

posted by green apple @ 10:16 AM  
Newer›  ‹Older


MY FACEBOOK
GET UPDATES

ADS
MY PROFILE

Name: green apple
Home: Putra Heights, Subang Jaya, Selangor, Malaysia
About Me: I AM WHAT I AM.
See my complete profile
COUNTER
 
TRAFFIC
MY PREVIOUS POST
OLDER POSTS
MY TRAVEL DIARY
MY READING
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER