walk on wings, tread in air: APA YANG KORANG RASA - sebuah poem berunsur sakit hati <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


APA YANG KORANG RASA - sebuah poem berunsur sakit hati
2007-03-15

Apa yang korang rasa..
bila orang pandang korang as if korang kasta rendah?

Apa yang korang rasa..
bila orang yang sama ni layan korang macam korang ni bangang tahap lepat?

Apa yang korang rasa..
bila korang jawab soklan orang ni dengan konfidennya tapi orang tu buat muka kerek siap ada audio tambahan 'heh!' lagi?

Apa yang korang rasa..
bila orang yang grednya rendah dari korang tapi buat korang macam kuli batak dia?

Apa yang korang rasa..
bila si gred rendah ni pandai-pandai pulak check segala folder 'secretly confidential' atas meja korang dengan selamba tapirnya?

Apa yang korang rasa..
bila si gred rendah tak sedar diri ni tinggikan suara ala-ala bos tengah bagi order bila ada jantan-jantan hensem lalu kat depan diorang?

Apa yang korang rasa..
bila korang dah tanya satu soklan yang optionnya hanya YA atau TAK tapi tukang jawab ni jawab meraban-raban?

Apa yang korang rasa..
bila korang tanya lagi sekali soklan yang sama tapi tukang jawab ni bodoh sangat jawab macam orang kertas pemahaman BM dapat P7?

Apa yang korang rasa..
bila soklan yang sama ditanya banyak-banyak-banyak kali jawapan dia tetap meracau-racau macam orang gila?

Apa yang korang rasa..
bila makan eskrim Drumstick Spiro sambil putar-putarkan eskrim itu seraya berkata 'kau akan bagi aku pinjam seploh hengget...kau akan bagi aku pinjam seploh hengget', last-last kawan ko pandang muka ko sambil cakap 'ko ni tebiat ke haper?'

Aku rasa macam nak saman je kilang Nestle tu okkkk??

Ini lah eskrim durjana yang telah mengaibkan diriku. Maruahku tercalar akibat eskrim puaka ini.

posted by aveo757 @ 3:32 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER