walk on wings, tread in air: 6 jam di kampung.. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


6 jam di kampung..
2006-08-27






So, Sabtu lepas ada family gathering kat kampung nenek aku kat Tampin. Bukan la gathering apa pun, ada kenduri arwah atuk. Kalau nak puasa je nenek mesti buat kenduri untuk arwah atuk. Pastu kalau bulan puasa jangan harap la nak tengok nenek aku gi jumpa anak-anak dia kat KL and Singapore, takde deee dia nak tinggalkan rumah...'nanti atuk ko balik kang, rumah bergelap je'. Tak ke menakutkan aku yg dah sedia penakut ni?

Katanya, roh-roh balik tengok anak-anak bulan-bulan pose ni, tapi do you really have to say it to me? Aku ni dah laaaaaa..imaginasi tinggi, tak pasal-pasal kang aku terbayang macam-macam. Tapi, kalau aku ternampak roh arwak atuk, I don't think I'm gonna pecut langkah seribu, I am looking forward to see him. God knows how much I miss him!!

Ima, best giler nenek masak asam pedas ikan tenggiri, pastu sayur kobis lemak, telur masin, sambal udang, ngan rendang daging. Selamat la kau...saper suruh tak balik? Ko nimatilah gambar2 yang aku sengaja snapkan ni demi menyakitkan jiwa raga kau.

Kalau peratikan gambar2 tu, tengah makan pun boleh berhandphone2 lagi...busy gila auntie2 aku ni. Pastu aku tengok makin gemuk makcik2 kau ni Ima...ada harapan aku nak gemuk cam dorang ni esok..erkkksss.

p/s untuk Ima :

1) Abg Ajir tak balik, mami balik ngan dady and Nazrin. Nazrin tinggi gilaaaaaa. Daddy beli keta baru. Apa tajuk kereta dia aku tak ingat.

2) Auntie Siah and Uncle Musa pun balik, keta baru gak, tapi still Mitsubishi. Cuma aku tak pasti apa mazhab Mitsubishi tu.
3) Mamot balik sorang, ikut Mummy, tapi Uncle Zul ada kat KL, football match.

4) Busu Noi pun balik tapi lambat sebab ambik Nadia kat UiTM. Yang bujang2 semua tak ikut.

5) Andak tak balik sbb Hafiq nak balik from Perak.

6) Pak Unggal.....biasa laaa, yang ni tak best cerita kat sini, tak meriah. Aku kena tunjuk aksi sekali..HAHAHAHAH

posted by aveo757 @ 11:23 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER